Een hele knolselderij uit de oven is een prachtig vegetarisch pronkstuk maar deze knolselderij is ook lekker als bijgerecht bij een stukje vlees. Een veelzijdige groente bomvol smaak.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de knolselderij en maak vrij brede inkepingen met een scherp mes. Vouw de laurierblaadjes dubbel en druk deze in de inkepingen.
Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met een flinke scheut olijfolie. Dit kun je doen met een vijzel of kleine blender.
Bestrooi de knolselderij ruim met peper en zout. Gebruik een kwast om een deel van het knoflookmengsel over de knolselderij te verdelen.
Leg de knolselderij in een ovenschaal en schenk er een laagje water in. Dek af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
Gaar de knolselderij ongeveer 1,5 uur lang, de exacte tijd is afhankelijk van het formaat van de knolselderij.
Haal de aluminiumfolie eraf en besmeer de knolselderij met de resterende knoflook. Bak de knolselderij dan nogmaals een half uur tot deze mooi goudbruin is.
Waar smaakt knolselderij naar?
Knolselderij is vrij sterk van smaak en een tikkeltje zoet. In de verte heeft deze groente qua smaak iets weg van anijs.
Kun je de schil van knolselderij eten?
De schil van knolselderij is niet echt lekker, schil deze daarom altijd. Het blad van de knolselderij, ofwel selderijblad, kun je wel eten. Dit wordt vaak gebruikt in soepen en bouillons.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.