Knolselderij uit de oven

(7)

Een hele knolselderij uit de oven is een prachtig vegetarisch pronkstuk maar deze knolselderij is ook lekker als bijgerecht bij een stukje vlees. Een veelzijdige groente bomvol smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2023

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Knolselderij uit de oven

Ingrediënten


  • 1 knolselderij
  • 8 (verse) laurierblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • vijzel of kleine blender
  • scherp mes
  • siliconen kwast

Knolselderij uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knolselderij-uit-de-oven


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de knolselderij en maak vrij brede inkepingen met een scherp mes. Vouw de laurierblaadjes dubbel en druk deze in de inkepingen.

Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met een flinke scheut olijfolie. Dit kun je doen met een vijzel of kleine blender.

Knolselderij uit de oven
Knolselderij uit de oven

Knolselderij uit de oven afmaken – 2 uur

Bestrooi de knolselderij ruim met peper en zout. Gebruik een kwast om een deel van het knoflookmengsel over de knolselderij te verdelen.

Leg de knolselderij in een ovenschaal en schenk er een laagje water in. Dek af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.

Gaar de knolselderij ongeveer 1,5 uur lang, de exacte tijd is afhankelijk van het formaat van de knolselderij. 

Haal de aluminiumfolie eraf en besmeer de knolselderij met de resterende knoflook. Bak de knolselderij dan nogmaals een half uur tot deze mooi goudbruin is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Knolselderij uit de oven: Veel gestelde vragen

Waar smaakt knolselderij naar?

Knolselderij is vrij sterk van smaak en een tikkeltje zoet. In de verte heeft deze groente qua smaak iets weg van anijs.

Kun je de schil van knolselderij eten?

De schil van knolselderij is niet echt lekker, schil deze daarom altijd. Het blad van de knolselderij, ofwel selderijblad, kun je wel eten. Dit wordt vaak gebruikt in soepen en bouillons.

0 reacties op Knolselderij uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.