Een hele knolselderij uit de oven is een prachtig vegetarisch pronkstuk maar deze knolselderij is ook lekker als bijgerecht bij een stukje vlees. Een veelzijdige groente bomvol smaak.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knolselderij-uit-de-oven
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de knolselderij en maak vrij brede inkepingen met een scherp mes. Vouw de laurierblaadjes dubbel en druk deze in de inkepingen.
Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met een flinke scheut olijfolie. Dit kun je doen met een vijzel of kleine blender.
Bestrooi de knolselderij ruim met peper en zout. Gebruik een kwast om een deel van het knoflookmengsel over de knolselderij te verdelen.
Leg de knolselderij in een ovenschaal en schenk er een laagje water in. Dek af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
Gaar de knolselderij ongeveer 1,5 uur lang, de exacte tijd is afhankelijk van het formaat van de knolselderij.
Haal de aluminiumfolie eraf en besmeer de knolselderij met de resterende knoflook. Bak de knolselderij dan nogmaals een half uur tot deze mooi goudbruin is.
Wat vind jij van dit recept?
Waar smaakt knolselderij naar?
Knolselderij is vrij sterk van smaak en een tikkeltje zoet. In de verte heeft deze groente qua smaak iets weg van anijs.
Kun je de schil van knolselderij eten?
De schil van knolselderij is niet echt lekker, schil deze daarom altijd. Het blad van de knolselderij, ofwel selderijblad, kun je wel eten. Dit wordt vaak gebruikt in soepen en bouillons.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.