Kipburgers
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kipburgers

Deze kipburgers zijn gemaakt van kipfilets en extra lekker met rode ui, spek en een heerlijke en super makkelijke dragon mayonaise.

40 minuten
4 personen
Kipburgers ingrediënten
Recept kipburgers

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de rode ui en snijd de halve ui in grove stukken, voeg deze toe aan de keukenmachine. Was de sla en tomaat, snijd de tomaat in plakken en zet opzij.

Rasp de mimolette grof en maak een kruidige mayonaise door deze te mengen met kurkuma en (fijngehakte) dragon. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en voeg deze toe aan de keukenmachine.

Zet de keukenmachine kort aan en draai tot het mengsel vrij glad is. Voeg de kipkruiden samen met een handje paneermeel toe tot je er balletjes van kunt draaien.

Voeg niet teveel paneermeel toe omdat de burgers dan te droog zullen worden na het bakken. 

Broodje kipburger
Broodje kipburger

De kipburgers afmaken – 20 minuten

Verdeel het kip-mengsel in 4en en draai hier dan balletjes van, druk deze plat om er burgers van te maken.

Plaats paneermeel op een bord en paneer de burgers aan beide kanten met een dun laagje paneermeel. Op deze manier zal de buitenkant extra krokant worden tijdens het bakken.

Verwarm een bakpan op hoog vuur en bak de broodjes eventueel kort voor meer smaak. Bak de plakjes spek dan in dezelfde pan, het is niet nodig om olie of boter toe te voegen.

Beleg de onderkant van de broodjes met een blaadje sla en plakken tomaat en besmeer de bovenkant met dragon-mayonaise. Haal het spek uit de pan en voeg een scheutje olie toe.

Bak hierin de kipburgers enkele minuten aan beide kanten. Als de burger bijna klaar is, verdeel je een beetje geraspte kaas over de burgers zodat deze kan smelten.

Controleer of de kip volledig gaar is en plaats deze dan op de sla en tomaat. Maak af met een plak spek en serveer bijvoorbeeld met frietjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
712.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.74 g
6.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
46.43 g
10.07 g
Eiwitten
43.83 g
Vezels
2.07 g
Natrium
610.77 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
176.3 mg
Magnesium
77.68 mg
Kalium
77.68 mg
Fosfor
601.31 mg
Koper
0.26 mg
Zink
2.66 mg
Jodium
3.55 µg
Selenium
12.93 µg
Vitamines
Vitamine C
8.92 mg
Vitamine D
0.29 mg
Vitamine A
63.25 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
1 mg
Vitamine B12
0.57 µg
Foliumzuur
41.7 µg
Vitamine E
0.85 mg
Vitamine K
6.85 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kipburgers"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.