Ohmydish.nl


Kipburgers

Deze kipburgers zijn gemaakt van kipfilets en extra lekker met rode ui, spek en een heerlijke en super makkelijke dragon mayonaise.

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kipburgers

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • 1/2e rode ui
  • 1/2 recept voor kipkruiden
  • paneermeel
  • 4 hamburgerbroodjes
  • kleine handvol grof geraspte mimolette kaas
  • paar blaadjes sla
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes spek
  • ongeveer 8 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel (gedroogde) dragon
Kipburgers ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • keukenmachine (foodprocessor)
  • bord
  • grote bakpan
  • spatel

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipburgers


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel de rode ui en snijd de halve ui in grove stukken, voeg deze toe aan de keukenmachine. Was de sla en tomaat, snijd de tomaat in plakken en zet opzij. Rasp de mimolette grof en maak een kruidige mayonaise door deze te mengen met kurkuma en (fijngehakte) dragon.

Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en voeg deze toe aan de keukenmachine. Zet de keukenmachine kort aan en draai tot het mengsel vrij glad is. Voeg de kipkruiden samen met een handje paneermeel toe tot je er balletjes van kunt draaien, voeg niet teveel paneermeel toe omdat de burgers dan te droog zullen worden.

Kipburgers Kipburgers

Kipburgers afmaken -- 20 minuten

Verdeel het kip-mengsel in 4en en draai hier dan balletjes van, druk deze plat om er burgers van te maken. Plaats paneermeel op een bord en paneer de burgers aan beide kanten met een dun laagje paneermeel. Op deze manier zal de buitenkant extra krokant worden tijdens het bakken.

Verwarm een bakpan op hoog vuur en bak de broodjes eventueel kort voor meer smaak. Bak de plakjes spek dan in dezelfde pan, het is niet nodig om olie of boter toe te voegen. Beleg de onderkant van de broodjes met een blaadje sla en plakken tomaat en besmeer de bovenkant met dragon-mayonaise.

Haal het spek uit de pan en voeg een scheutje olie toe. Bak hierin de kipburgers enkele minuten aan beide kanten. Als de burger bijna klaar is, verdeel je een beetje geraspte kaas over de burgers zodat deze kan smelten. Controleer of de kip volledig gaar is en plaats deze dan op de sla en tomaat. Maak af met een plak spek en serveer bijvoorbeeld met frietjes. Smakelijk!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Tarte tatin

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!