Ohmydish.nl


Kip met granaatappelmelasse

Deze kip met granaatappelmelasse is zoet en zuur tegelijk. Een ware smaakexplosie van deze malse kippenbouten.

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip met granaatappelmelasse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippenbouten of kippenpoten
  • 3 knoflooktenen
  • 6 eetlepels granaatappelmelasse
  • ½e citroen
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 granaatappel
  • peper en zout naar smaak
Kip met granaatappelmelasse ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • citruspers
  • klein kommetje
  • grote ovenschaal
  • huishoudfolie
  • kleine kom
  • houten lepel

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-met-granaatappelmelasse


Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit een halve citroen en meng dit samen met de fijngesneden knoflook en 4 eetlepels granaatappelmelasse. 

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en verdeel het mengsel over de kippenbouten. Zorg ervoor dat de kip overal is ingesmeerd met de marinade. J

e kunt de ingesmeerde kip al in de ovenschaal leggen, zodat je geen extra kom hoeft te gebruiken. Leg de takjes tijm en rozemarijn tussen de kip. 

Dek af met huishoudfolie en laat de kip minimaal een uur marineren in de koelkast, voor meer smaak kun je deze een nacht laten marineren.

Kip met granaatappelmelasse
Kip met granaatappelmelasse

Kip met granaatappelmelasse afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Verdeel de overige 2 eetlepels granaatappelmelasse over de kippenbouten. Plaats de kippenbouten in de oven en bak deze mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de kippenbouten. 

Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Dit kun je het makkelijkste doen door er met een houten lepel op te tikken. Was eventueel de peterselie en hak deze grof. Meng deze met de granaatappelpitjes en een beetje olijfolie, peper en zout. 

Serveer het mengsel over de kippenbouten. Deze gekarameliseerde kip is lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld rijst.


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Zelf pompoenpuree maken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!