Kip met granaatappelmelasse

(18)

Deze kip met granaatappelmelasse is zoet en zuur tegelijk. Een ware smaakexplosie van deze malse kippenbouten. Laat een reactie achter

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip met granaatappelmelasse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippenbouten of kippenpoten
  • 3 knoflooktenen
  • 6 eetlepels granaatappelmelasse
  • ½e citroen
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 granaatappel
  • peper en zout naar smaak
Kip met granaatappelmelasse Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • citruspers
  • klein kommetje
  • grote ovenschaal
  • huishoudfolie
  • kleine kom
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-met-granaatappelmelasse


Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit een halve citroen en meng dit samen met de fijngesneden knoflook en 4 eetlepels granaatappelmelasse. 

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en verdeel het mengsel over de kippenbouten. Zorg ervoor dat de kip overal is ingesmeerd met de marinade. J

e kunt de ingesmeerde kip al in de ovenschaal leggen, zodat je geen extra kom hoeft te gebruiken. Leg de takjes tijm en rozemarijn tussen de kip. 

Dek af met huishoudfolie en laat de kip minimaal een uur marineren in de koelkast, voor meer smaak kun je deze een nacht laten marineren.

Kip met granaatappelmelasse
Kip met granaatappelmelasse

Kip met granaatappelmelasse afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Verdeel de overige 2 eetlepels granaatappelmelasse over de kippenbouten. Plaats de kippenbouten in de oven en bak deze mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de kippenbouten. 

Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Dit kun je het makkelijkste doen door er met een houten lepel op te tikken. Was eventueel de peterselie en hak deze grof. Meng deze met de granaatappelpitjes en een beetje olijfolie, peper en zout. 

Serveer het mengsel over de kippenbouten. Deze gekarameliseerde kip is lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld rijst.


Waardeer dit recept!
18 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.