Kip met granaatappelmelasse
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip met granaatappelmelasse

Deze kip met granaatappelmelasse is zoet en zuur tegelijk. Een ware smaakexplosie van deze malse kippenbouten.

40 minuten
4 personen
Kip met granaatappelmelasse ingrediënten
Recept kip met granaatappelmelasse

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit een halve citroen en meng dit samen met de fijngesneden knoflook en 4 eetlepels granaatappelmelasse. 

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en verdeel het mengsel over de kippenbouten. Zorg ervoor dat de kip overal is ingesmeerd met de marinade. J

e kunt de ingesmeerde kip al in de ovenschaal leggen, zodat je geen extra kom hoeft te gebruiken. Leg de takjes tijm en rozemarijn tussen de kip. 

Dek af met huishoudfolie en laat de kip minimaal een uur marineren in de koelkast, voor meer smaak kun je deze een nacht laten marineren.

Kip met granaatappelmelasse
Kip met granaatappelmelasse

Kip met granaatappelmelasse afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Verdeel de overige 2 eetlepels granaatappelmelasse over de kippenbouten. Plaats de kippenbouten in de oven en bak deze mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de kippenbouten. 

Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Dit kun je het makkelijkste doen door er met een houten lepel op te tikken. Was eventueel de peterselie en hak deze grof. Meng deze met de granaatappelpitjes en een beetje olijfolie, peper en zout. 

Serveer het mengsel over de kippenbouten. Deze gekarameliseerde kip is lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld rijst.

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
594.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.94 g
26.61 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.31 g
7.62 g
Eiwitten
58.14 g
Vezels
3.94 g
Natrium
583.45 mg
Mineralen
Ijzer
4.64 mg
Calcium
82.62 mg
Magnesium
73.91 mg
Kalium
73.91 mg
Fosfor
535.69 mg
Koper
0.78 mg
Zink
6.43 mg
Jodium
24.6 µg
Selenium
0.4 µg
Vitamines
Vitamine C
20.17 mg
Vitamine D
3.6 mg
Vitamine A
93.47 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
1.71 mg
Vitamine B12
15.9 µg
Foliumzuur
19.44 µg
Vitamine E
3.27 mg
Vitamine K
10.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip met granaatappelmelasse"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.