Deze kip met granaatappelmelasse is zoet en zuur tegelijk. Een ware smaakexplosie van deze malse kippenbouten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit een halve citroen en meng dit samen met de fijngesneden knoflook en 4 eetlepels granaatappelmelasse.
Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en verdeel het mengsel over de kippenbouten. Zorg ervoor dat de kip overal is ingesmeerd met de marinade. J
e kunt de ingesmeerde kip al in de ovenschaal leggen, zodat je geen extra kom hoeft te gebruiken. Leg de takjes tijm en rozemarijn tussen de kip.
Dek af met huishoudfolie en laat de kip minimaal een uur marineren in de koelkast, voor meer smaak kun je deze een nacht laten marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de overige 2 eetlepels granaatappelmelasse over de kippenbouten. Plaats de kippenbouten in de oven en bak deze mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de kippenbouten.
Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Dit kun je het makkelijkste doen door er met een houten lepel op te tikken. Was eventueel de peterselie en hak deze grof. Meng deze met de granaatappelpitjes en een beetje olijfolie, peper en zout.
Serveer het mengsel over de kippenbouten. Deze gekarameliseerde kip is lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld rijst.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.