Zijdezacht en heerlijk karamelijs. Dit recept heeft maar een aantal ingrediënten nodig, klaar in een half uur + wachttijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vermeng de melk samen met de slagroom in een middelgrote pan en verhit langzaam. Voeg in de tussentijd suiker en een eetlepel water toe aan een klein sauspannetje.
Roer niet, laat het rustig aan opwarmen totdat de suiker begint te karameliseren. Wees voorzichtig! Karamel is namelijk erg heet!
Zodra de suiker een bruine kleur krijgt is de karamel klaar, roer de karamel voorzichtig door de melk en slagroom met een garde.
Doe 4 eidooiers en 2 eetlepels suiker in de kom van je keukenmachine en klop totdat het mengsel wit uitslaat. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten op hoge snelheid.
Giet er voorzichtig het hete melk en slagroom mengsel doorheen. Blijf mengen om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen. Giet het mengsel terug in de middelgrote pan en laat op laag vuur opwarmen.
Blijf rustig roeren met een spatel. Het karamelijs-mengsel zal na een aantal minuten iets dikker geworden zijn. Als je met je vinger een zichtbare lijn op een houten lepel met het karamelijs-mengsel kunt trekken, dan is het mengsel klaar.
Laat het mengsel afkoelen en giet het dan in de kom van de ijsmachine. Na 40 minuten (afhankelijk van de ijsmachine) zal het karamelijs klaar zijn.
Schep het ijs in een luchtdichte bak en bewaar in de vriezer. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.