Kalfsrollade met roomsaus
😍 12 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Kalfsrollade met roomsaus

Deze kalfsrollade met roomsaus is een feestelijke maaltijd. Door het vlees langzaam te laten sudderen in de saus, wordt het vlees en de saus ontzettend smaakvol.

2 uur 15 minuten
4 personen
Kalfsrollade met roomsaus ingrediënten

Recept kalfsrollade met roomsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept kalfsrollade met roomsaus allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de wortelen en de bleekselderij en snijd deze in stukken, dit hoeft niet heel netjes aangezien de groenten enkel gebruikt worden voor de smaak.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Dep de kalfsrollade droog met keukenpapier en bestrooi deze ruim met peper en zout.

Kalfsrollade met roomsaus
Kalfsrollade met roomsaus

Kalfsrollade met roomsaus afmaken – 2 uur

Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten aan.

Schuif de groenten naar de zijkant, voeg een klein klontje boter toe en bak het vlees rondom aan. 

Zet het vuur laag en schenk 750 ml melk erbij samen met verse tijm en de laurierblaadjes en laat zachtjes sudderen voor ongeveer anderhalf uur. Draai het vlees af en toe om.

Haal het vlees uit de pan en zeef de melk in een sauspan. Gooi de groenten en de kruiden weg en bind de saus tot de gewenste dikte.

Dit kun je met maizena of beurre manié doen. Hiervoor kneed je gelijke delen boter en bloem (bijvoorbeeld 50 gram boter en 50 gram bloem) en voeg deze geleidelijk toe aan de saus terwijl je met een garde roert.

Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout, een halve theelepel nootmuskaat en een eetlepel bouillonpoeder.

Verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak het vlees nogmaals mooi goudbruin aan alle kanten. Serveer de kalfsrollade in plakken samen met de roomsaus, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de kalfsbouillon vervangen door runderbouillon?

Kalfsbouillon is minder goed verkrijgbaar, daarom kun je eventueel ook runderbouillon gebruiken.

Kan ik de rollade vooraf maken?

Je kunt de kalfsrollade met roomsaus vooraf maken, je kunt de rollade dan bijvoorbeeld opnieuw verwarmen in de oven en de saus op het vuur. Wikkel het vlees dan bij voorkeur in aluminiumfolie. Voeg dan eventueel een extra scheutje melk toe om de saus makkelijker op te warmen.

Wat vind je hiervan?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
708.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.32 g
11.62 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.67 g
24.09 g
Eiwitten
62.74 g
Vezels
3.54 g
Natrium
834.12 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.25 kg kalfsrollade 385.00 2.00 g - 18.75 g 12.75 g 52.50 g - 175.00 mg 5.00 mg 25.00 mg 62.50 mg 750.00 mg 500.00 mg 0.15 mg 14.00 mg - - - 0.25 mg - 0.10 mg 0.15 mg 1.05 mg 6.25 µg 12.50 µg - - -
0.75 wortelen 8.10 1.41 g 1.32 g - - 0.24 g 0.87 g 9.00 mg 0.09 mg 9.00 mg 1.80 mg 54.00 mg 12.00 mg - 0.03 mg - - 0.60 mg - 0.33 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 4.50 µg - - -
0.5 bleekselderij stengels selderij 5.95 1.22 g - 0.03 g - 0.24 g 0.56 g 49.00 mg 0.14 mg 28.00 mg 3.50 mg 140.00 mg 14.00 mg - 0.03 mg - - 10.50 mg - 0.18 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.02 mg - 4.20 µg - - -
0.25 ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
0.75 knoflooktenen 7.35 1.47 g 0.05 g 0.01 g - 0.32 g 0.10 g 0.21 mg 0.07 mg 8.92 mg 1.05 mg 31.50 mg 6.83 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.08 µg - 0.74 mg - - 0.01 mg - 0.02 mg - 0.21 µg - - -
0.25 scheut olijfolie 22.08 0.01 g - 2.50 g 0.36 g - - 0.03 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
12.5 gram roomboter melk 91.88 0.09 g 0.09 g 10.31 g 6.75 g 0.09 g - 0.63 mg 0.01 mg 1.63 mg 0.25 mg 1.88 mg 2.50 mg - 0.01 mg - - - 0.15 mg 0.13 mg - - - - - - - -
12.5 gram bloem gluten 45.50 8.73 g 0.19 g 0.19 g 0.03 g 1.43 g 0.35 g 0.25 mg 0.13 mg 2.50 mg 2.50 mg 22.50 mg 12.50 mg 0.04 mg 0.14 mg - - - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.04 mg - 4.38 µg - - -
0.5 takje verse tijm 2.45 0.37 g - 0.03 g 0.01 g 0.08 g 0.21 g 0.14 mg 0.26 mg 6.00 mg 2.40 mg 9.15 mg 1.58 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 2.40 mg - 3.45 mg - - 0.01 mg - - - - -
0.75 laurierblaadjes 2.35 0.54 g - 0.06 g 0.02 g 0.06 g 0.20 g 0.38 mg 0.32 mg 6.26 mg 0.90 mg 3.97 mg 0.85 mg - 0.01 mg - 0.01 µg 0.35 mg - - - - 0.01 mg - 1.35 µg 0.06 mg - -
0.13 theelepel nootmuskaat 1.36 0.11 g - 0.10 g 0.08 g 0.01 g 0.01 g 0.05 mg 0.01 mg 0.43 mg - 0.88 mg 0.53 mg - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
187.5 ml volle melk melk 116.25 8.06 g 8.06 g 6.38 g 3.94 g 6.94 g - 82.50 mg - 225.00 mg 18.75 mg 300.00 mg 185.63 mg 0.02 mg 0.94 mg - - 3.75 mg 0.19 mg 0.06 mg 0.06 mg 0.32 mg 0.08 mg 0.75 µg 7.50 µg - - -
0.25 eetlepel kalfsbouillonpoeder selderij, melk, ei, gluten, soja 4.15 0.28 g - 0.21 g 0.11 g 0.28 g 0.02 g 175.00 mg 0.01 mg 0.26 mg - 1.75 mg 0.35 mg - - - - 0.02 mg - - - - - - - - - -
    708.05 27.32 g 11.62 g 38.67 g 24.09 g 62.74 g 3.54 g 834.12 mg 6.29 mg 326.37 mg 98.11 mg 1381.39 mg 751.39 mg 0.27 mg 15.50 mg 0.60 µg 0.03 µg 21.72 mg 0.59 mg 4.14 mg 0.23 mg 0.55 mg 1.29 mg 7.00 µg 37.94 µg 0.14 mg 2.86 µg -
0 reacties op "Kalfsrollade met roomsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.