Deze kalfsrollade met roomsaus is een feestelijke maaltijd. Door het vlees langzaam te laten sudderen in de saus, wordt het vlees en de saus ontzettend smaakvol.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de wortelen en de bleekselderij en snijd deze in stukken, dit hoeft niet heel netjes aangezien de groenten enkel gebruikt worden voor de smaak.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Dep de kalfsrollade droog met keukenpapier en bestrooi deze ruim met peper en zout.
Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten aan.
Schuif de groenten naar de zijkant, voeg een klein klontje boter toe en bak het vlees rondom aan.
Zet het vuur laag en schenk 750 ml melk erbij samen met verse tijm en de laurierblaadjes en laat zachtjes sudderen voor ongeveer anderhalf uur. Draai het vlees af en toe om.
Haal het vlees uit de pan en zeef de melk in een sauspan. Gooi de groenten en de kruiden weg en bind de saus tot de gewenste dikte.
Dit kun je met maizena of beurre manié doen. Hiervoor kneed je gelijke delen boter en bloem (bijvoorbeeld 50 gram boter en 50 gram bloem) en voeg deze geleidelijk toe aan de saus terwijl je met een garde roert.
Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout, een halve theelepel nootmuskaat en een eetlepel bouillonpoeder.
Verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak het vlees nogmaals mooi goudbruin aan alle kanten. Serveer de kalfsrollade in plakken samen met de roomsaus, eet smakelijk!
Kan ik de kalfsbouillon vervangen door runderbouillon?
Kalfsbouillon is minder goed verkrijgbaar, daarom kun je eventueel ook runderbouillon gebruiken.
Kan ik de rollade vooraf maken?
Je kunt de kalfsrollade met roomsaus vooraf maken, je kunt de rollade dan bijvoorbeeld opnieuw verwarmen in de oven en de saus op het vuur. Wikkel het vlees dan bij voorkeur in aluminiumfolie. Voeg dan eventueel een extra scheutje melk toe om de saus makkelijker op te warmen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.