Kalfsrollade met roomsaus

(3)

Deze kalfsrollade met roomsaus is een feestelijke maaltijd. Door het vlees langzaam te laten sudderen in de saus, wordt het vlees en de saus ontzettend smaakvol.

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kalfsrollade met roomsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram - 1 kg kalfsrollade
  • 3 wortelen
  • 2 bleekselderij stengels
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • scheut olijfolie
  • 50 gram roomboter + extra
  • 50 gram bloem
  • paar takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • halve theelepel nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • 750 ml volle melk
  • 1 eetlepel kalfsbouillonpoeder
Kalfsrollade met roomsaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan
  • vleestang
  • houten lepel
  • sauspan
  • zeef
  • garde

Bereiding


Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalfsrollade-met-roomsaus


Voorbereiding – 15 minuten

Was de wortelen en de bleekselderij en snijd deze in stukken, dit hoeft niet heel netjes aangezien de groenten enkel gebruikt worden voor de smaak.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Dep de kalfsrollade droog met keukenpapier en bestrooi deze ruim met peper en zout.

Kalfsrollade met roomsaus
Kalfsrollade met roomsaus

Kalfsrollade met roomsaus afmaken – 2 uur

Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten aan.

Schuif de groenten naar de zijkant, voeg een klein klontje boter toe en bak het vlees rondom aan. 

Zet het vuur laag en schenk 750 ml melk erbij samen met verse tijm en de laurierblaadjes en laat zachtjes sudderen voor ongeveer anderhalf uur. Draai het vlees af en toe om.

Haal het vlees uit de pan en zeef de melk in een sauspan. Gooi de groenten en de kruiden weg en bind de saus tot de gewenste dikte.

Dit kun je met maizena of beurre manié doen. Hiervoor kneed je gelijke delen boter en bloem (bijvoorbeeld 50 gram boter en 50 gram bloem) en voeg deze geleidelijk toe aan de saus terwijl je met een garde roert.

Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout, een halve theelepel nootmuskaat en een eetlepel bouillonpoeder.

Verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak het vlees nogmaals mooi goudbruin aan alle kanten. Serveer de kalfsrollade in plakken samen met de roomsaus, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

3 stemmen

Kalfsrollade met roomsaus: Veel gestelde vragen

Kan ik de kalfsbouillon vervangen door runderbouillon?

Kalfsbouillon is minder goed verkrijgbaar, daarom kun je eventueel ook runderbouillon gebruiken.

Kan ik de rollade vooraf maken?

Je kunt de kalfsrollade met roomsaus vooraf maken, je kunt de rollade dan bijvoorbeeld opnieuw verwarmen in de oven en de saus op het vuur. Wikkel het vlees dan bij voorkeur in aluminiumfolie. Voeg dan eventueel een extra scheutje melk toe om de saus makkelijker op te warmen.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.