Kaki chutney met kruiden en appel is zoet en zuur tegelijk, heerlijk bij kalkoen en kip. Klaar in iets meer dan een half uur en in een weckpot lang houdbaar
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-12-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel het sjalotje en snijd deze fijn. Was en schil de appel en snijd deze in blokjes.
Voeg de appel, sjalot, kruidnagel, kardamom peulen, gedroogde chili's, suiker en witte wijnazijn toe aan de middelgrote pan.
Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken op hoog vuur, tot het vocht een beetje is ingekookt. Schil de kaki's en snijd in blokjes.
Voeg de kaki's toe en kook nogmaals 10 minuten. Verwijder de kardamom, chili's en kruidnagels en serveer deze heerlijke chutney bijvoorbeeld met de kerst bij kalkoen of kip. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.