Ohmydish.nl


Jalebi

Deze gefrituurde lekkernij met een suikersiroop laag is zoet én mega lekker. Dit jalebi recept komt uit India, maar er bestaan allerlei soorten recepten.

40 minuten 6 personen Toetjes
Jalebi

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten beslag

  • 125 gram bloem + extra
  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel
  • mespunt kurkuma
  • mespunt bakpoeder
  • 250 ml water

Ingrediënten suikersiroop

  • 150 gram suiker
  • 125 ml water
  • mespunt saffraan draadjes
  • optioneel: eetlepel citroensap
  • 1/2e liter zonnebloemolie of andere neutrale olie om in te frituren
Jalebi ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • lepel
  • huishoudfolie
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • tang
  • kleine pan
  • zeef
  • bakplaat bekleed met bakpapier (of eventueel aluminiumfolie)

Bereiden


40 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/jalebi


Let op: dit beslag moet minimaal 12 uur fermenteren op kamertemperatuur.

Voorbereiding -- 10 minuten + minimaal 12 uur wachttijd

Meng de bloem, kikkererwtenmeel, bakpoeder en kurkuma in de middelgrote kom. Voeg er dan beetje bij beetje het water aan toe terwijl je mengt met een lepel. Zodra het een glad beslag is, dek je het af met huishoudfolie. Laat het dan fermenteren door het op kamertemperatuur te laten staan voor minstens 12 uur. De exacte tijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Je zult zien dat er na 12 uur, of langer, kleine belletjes zijn ontstaan.

Waarschijnlijk is het beslag na het fermenteren te dun geworden, voeg er dan nog een extra eetlepel bloem aan toe. Het beslag dient iets dikker dan pannenkoekenbeslag te zijn, maar ook niet te dik zijn. Doe het deeg in een knijpfles en verwarm ondertussen de zonnebloemolie.

Jalebi Jalebi

Jalebi afmaken -- 30 minuten

Voor de suikersiroop verwarm je suiker, water en saffraandraadjes op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. Als je citroensap toe wilt voegen, kun je dit nu doen. Houd de siroop lauwwarm terwijl je de jalebi's gaat frituren.

Jalebi stap-voor-stap Jalebi stap-voor-stap

Zodra de olie heet genoeg is, ga je cirkels maken van het beslag. Pas hiermee op, want de olie is heet! Zorg dat de cirkels niet te dicht op elkaar zitten en niet te groot zijn. Na een paar keer oefenen zal de vorm steeds mooier worden. Bak deze dan enkele minuten aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan kort uitlekken en leg ze dan in de suikersiroop. Draai ze na een minuut om en laat ze in totaal ongeveer 2 minuten in de siroop liggen. Hierdoor worden ze mooi van kleur. Laat de jalebi's kort uitlekken om overtollige siroop te verwijderen en leg ze dan op de bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie om af te koelen.

Herhaal dit tot al het beslag en siroop gebruikt is. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.