Deze gefrituurde lekkernij met een suikersiroop laag is zoet én mega lekker. Dit jalebi recept komt uit India, maar er bestaan allerlei soorten recepten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/jalebi
Let op: dit beslag moet minimaal 12 uur fermenteren op kamertemperatuur.
Waarschijnlijk is het beslag na het fermenteren te dun geworden, voeg er dan nog een extra eetlepel bloem aan toe. Het beslag dient iets dikker dan pannenkoekenbeslag te zijn, maar ook niet te dik zijn. Doe het deeg in een knijpfles en verwarm ondertussen de zonnebloemolie.
Jalebi
Jalebi stap-voor-stap
Zodra de olie heet genoeg is, ga je cirkels maken van het beslag. Pas hiermee op, want de olie is heet! Zorg dat de cirkels niet te dicht op elkaar zitten en niet te groot zijn. Na een paar keer oefenen zal de vorm steeds mooier worden. Bak deze dan enkele minuten aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan kort uitlekken en leg ze dan in de suikersiroop. Draai ze na een minuut om en laat ze in totaal ongeveer 2 minuten in de siroop liggen. Hierdoor worden ze mooi van kleur. Laat de jalebi's kort uitlekken om overtollige siroop te verwijderen en leg ze dan op de bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie om af te koelen.
Herhaal dit tot al het beslag en siroop gebruikt is. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.