Deze gefrituurde lekkernij met een suikersiroop laag is zoet én mega lekker. Dit jalebi recept komt uit India, maar er bestaan allerlei soorten varianten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Let op: dit beslag moet minimaal 12 uur fermenteren op kamertemperatuur.
Meng de bloem, kikkererwtenmeel, bakpoeder en kurkuma in de middelgrote kom. Voeg er dan beetje bij beetje het water aan toe terwijl je mengt met een lepel.
Zodra het een glad beslag is, dek je het af met huishoudfolie. Laat het dan fermenteren door het op kamertemperatuur te laten staan voor minstens 12 uur.
De exacte tijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Je zult zien dat er na 12 uur, of langer, kleine belletjes zijn ontstaan.
Waarschijnlijk is het beslag na het fermenteren te dun geworden, voeg er dan nog een extra eetlepel bloem aan toe.
Het beslag dient iets dikker dan pannenkoekenbeslag te zijn, maar ook niet te dik zijn. Doe het deeg in een knijpfles en verwarm ondertussen de zonnebloemolie.
Voor de suikersiroop verwarm je suiker, water en saffraandraadjes op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. Als je citroensap toe wilt voegen, kun je dit nu doen.
Houd de siroop lauwwarm terwijl je de jalebi's gaat frituren.
Zodra de olie heet genoeg is, ga je cirkels maken van het beslag. Pas hiermee op, want de olie is heet! Zorg dat de cirkels niet te dicht op elkaar zitten en niet te groot zijn.
Na een paar keer oefenen zal de vorm steeds mooier worden. Bak deze dan enkele minuten aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan kort uitlekken en leg ze dan in de suikersiroop.
Draai ze na een minuut om en laat ze in totaal ongeveer 2 minuten in de siroop liggen. Hierdoor worden ze mooi van kleur.
Laat de jalebi's kort uitlekken om overtollige siroop te verwijderen en leg ze dan op de bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie om af te koelen.
Herhaal dit tot al het beslag en siroop gebruikt is. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.