Jalebi
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Jalebi veganistisch

Deze gefrituurde lekkernij met een suikersiroop laag is zoet én mega lekker. Dit jalebi recept komt uit India, maar er bestaan allerlei soorten varianten.

40 minuten
6 personen
Jalebi ingrediënten

Recept jalebi

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Let op: dit beslag moet minimaal 12 uur fermenteren op kamertemperatuur.

Voorbereiding – 10 minuten + minimaal 12 uur wachttijd

Meng de bloem, kikkererwtenmeel, bakpoeder en kurkuma in de middelgrote kom. Voeg er dan beetje bij beetje het water aan toe terwijl je mengt met een lepel.

Zodra het een glad beslag is, dek je het af met huishoudfolie. Laat het dan fermenteren door het op kamertemperatuur te laten staan voor minstens 12 uur.

De exacte tijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Je zult zien dat er na 12 uur, of langer, kleine belletjes zijn ontstaan.

Waarschijnlijk is het beslag na het fermenteren te dun geworden, voeg er dan nog een extra eetlepel bloem aan toe.

Het beslag dient iets dikker dan pannenkoekenbeslag te zijn, maar ook niet te dik zijn. Doe het deeg in een knijpfles en verwarm ondertussen de zonnebloemolie. 

Jalebi
Jalebi

De jalebi afmaken – 30 minuten

Voor de suikersiroop verwarm je suiker, water en saffraandraadjes op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. Als je citroensap toe wilt voegen, kun je dit nu doen.

Houd de siroop lauwwarm terwijl je de jalebi's gaat frituren. 

Jalebi stap-voor-stap
Jalebi stap-voor-stap

Zodra de olie heet genoeg is, ga je cirkels maken van het beslag. Pas hiermee op, want de olie is heet! Zorg dat de cirkels niet te dicht op elkaar zitten en niet te groot zijn.

Na een paar keer oefenen zal de vorm steeds mooier worden. Bak deze dan enkele minuten aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan kort uitlekken en leg ze dan in de suikersiroop.

Draai ze na een minuut om en laat ze in totaal ongeveer 2 minuten in de siroop liggen. Hierdoor worden ze mooi van kleur.

Laat de jalebi's kort uitlekken om overtollige siroop te verwijderen en leg ze dan op de bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie om af te koelen.

Herhaal dit tot al het beslag en siroop gebruikt is. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
867.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.74 g
25.51 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
77.1 g
8.96 g
Eiwitten
3.17 g
Vezels
0.97 g
Natrium
3.21 mg
Mineralen
Ijzer
0.53 mg
Calcium
7.74 mg
Magnesium
11.48 mg
Kalium
11.48 mg
Fosfor
33.19 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.34 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
0.29 µg
Vitamines
Vitamine C
1.81 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
22.36 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
0.34 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Jalebi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.