Hazelnoten cake met peer

(9)

Een overheerlijke hazelnoten cake met peer, perfect herfstige taart om binnen van te genieten met een kop koffie of thee, terwijl het buiten waait.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Hazelnoten cake met peer

Ingrediënten


  • ongeveer 8 peren
  • 225 gram roomboter
  • 225 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • 200 gram gemalen hazelnoten
  • 250 gram bloem + extra
  • handvol hazelnoten of gebruik gemengde noten

Kookgerei nodig


  • bakvorm, wij gebruikten een ronde
  • siliconen kwast
  • oven
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • dunschiller
  • snijplank
  • klein mesje
  • middelgrote bakpan

Hazelnoten cake met peer Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hazelnoten-cake-met-peer


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem. 

Snijd 225 gram boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg dan 225 gram suiker toe, en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg een snufje zout toe. 

Meng goed door elkaar en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng op middelhoge snelheid totdat het mengsel weer glad is. Gebruik een spatel om de bloem en gemalen hazelnoten in het beslag te vouwen. 

Giet het beslag vervolgens in de ingevette bakvorm. 

Hazelnoten cake met peer
Hazelnoten cake met peer

Hazelnoten cake met peer afmaken – 40 minuten

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakjes. Verdeel de plakjes over het cake beslag, laat ze elkaar een beetje overlappen. 

Verdeel 2 eetlepels suiker over de peren en bak deze een half uur lang in de voorverwarmde oven. De taart moet mooi goudbruin zijn, haal deze dan uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen voordat je de bakvorm er vanaf haalt. 

Rooster een handvol hazelnoten of gemengde noten in een droge bakpan, hak deze grof en verdeel over de cake. De cake is het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

4 reacties op Hazelnoten cake met peer

Eef plaatste op 20-09-2017 om 12:35:35

Hallo veronique, ik had een vraagje; waarneer heb ik de 200 gram gemalen hazelnoten nodig? ik zie ze nergens in het recept terug.

Ohmydish plaatste op 20-09-2017 om 20:25:44
Hoi Eef, de gemalen hazelnoten worden gebruikt als zijnde bloem. Ik heb het even duidelijker omschreven :)
Eef plaatste op 21-09-2017 om 07:01:07
ik dacht al zoiets; dankjewel! ik heb nu al zin om van t weekend deze te gaan bakken met de peren uit eigen tuin!
Ohmydish plaatste op 21-09-2017 om 11:40:36
Heerlijk, deze peren kwamen ook uit eigen tuin! Veel bakplezier, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.