Een overheerlijke hazelnoten cake met peer, perfect herfstige taart om binnen van te genieten met een kop koffie of thee, terwijl het buiten waait.
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hazelnoten-cake-met-peer
Snijd de 225 gram boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg dan 225 gram suiker toe, en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg een snufje zout toe. Meng goed door elkaar en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng op middelhoge snelheid totdat het mengsel weer glad is.
Gebruik een spatel om de bloem en gemalen hazelnoten in het beslag te vouwen. Giet het beslag dan in de ingevette bakvorm.
Hazelnoten cake met peer
Verdeel 2 eetlepels suiker over de taart en bak deze een half uur lang in de voorverwarmde oven. De taart moet mooi goudbruin zijn, haal deze dan uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen voordat je de bakvorm er vanaf haalt.
Rooster een handvol hazelnoten of gemengde noten in een droge bakpan, hak deze grof en verdeel over de cake. De cake is het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.