Een overheerlijke hazelnoten cake met peer, perfect herfstige taart om binnen van te genieten met een kop koffie of thee, terwijl het buiten waait.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-09-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-01-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hazelnoten-cake-met-peer
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.
Snijd 225 gram boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg dan 225 gram suiker toe, en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg een snufje zout toe.
Meng goed door elkaar en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng op middelhoge snelheid totdat het mengsel weer glad is. Gebruik een spatel om de bloem en gemalen hazelnoten in het beslag te vouwen.
Giet het beslag vervolgens in de ingevette bakvorm.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakjes. Verdeel de plakjes over het cake beslag, laat ze elkaar een beetje overlappen.
Verdeel 2 eetlepels suiker over de peren en bak deze een half uur lang in de voorverwarmde oven. De taart moet mooi goudbruin zijn, haal deze dan uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen voordat je de bakvorm er vanaf haalt.
Rooster een handvol hazelnoten of gemengde noten in een droge bakpan, hak deze grof en verdeel over de cake. De cake is het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-09-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-01-2023
Hallo veronique, ik had een vraagje; waarneer heb ik de 200 gram gemalen hazelnoten nodig? ik zie ze nergens in het recept terug.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.