Gyros pizza

(4)

Super lekkere gyros pizza met zwarte olijven en stukjes paprika. Serveer er een knoflooksausje bij en je weet niet wat je proeft!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2021, dit recept is voor 1 persoon en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Hoofdgerechten Calorieën 875 calorieën p.p.
Gyros pizza

Ingrediënten


  • 1 pizzabodem
  • Handvol zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram gyrosreepjes
  • 50 ml passata
  • Geraspte mozzarella
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ rode paprika
  • 1 rode ui

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kom
  • Eetlepel

Gyros pizza Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Hoofdgerechten Calorieën 875 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gyros-pizza


Voorbereiding – 10 minuten

Als je zelf pizza deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen voordat je verder kunt gaan met de rest van de pizza.

Was de paprika's en snijd een halve rode, groene en rode paprika in redelijk kleine stukjes. Pel de rode ui en snijd in ringen. Halveer een handvol ontpitte zwarte olijven.

Breng 50 ml passata op smaak met wat peper en zout (in een kom).

Gyros pizza
Gyros pizza

De gyros pizza afmaken – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder en dunner zal de bodem uiteindelijk worden.

Besmeer de pizzabodem met de passata, laat de randen zoveel mogelijk vrij van saus. Gebruik hiervoor de bolle kant van een eetlepel.

Beleg de pizza nu met de stukjes rode, groene en gele paprika. Verdeel dan de gyrosreepjes over de pizza heen en bedek met een dun laagje geraspte mozzarella.

Maak af door er gehalveerde zwarte olijven en rode ui ringen overheen te verdelen.

Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten af, of zodra het deeg goed gebakken is. Controleer dit door met je vinger voorzichtig te voelen of de korst al hard genoeg is.

Til eventueel de pizza een stukje op om te zien of de bodem ook gaar geworden is. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2021, dit recept is voor 1 persoon en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Gyros pizza: Veel gestelde vragen

Kan ik ook vegetarische gyros gebruiken?

Dat kan, breng deze wel op smaak met extra gyroskruiden.

Kan ik de gyros pizza ook vooraf maken?

Je kunt de hele pizza voorbereiden en invriezen. Pak de gyros pizza wel goed in met huishoudfolie, en bewaar deze tot maximaal 2 maanden in de vriezer.

0 reacties op Gyros pizza

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.