Super lekkere gyros pizza met zwarte olijven en stukjes paprika. Serveer er een knoflooksausje bij en je weet niet wat je proeft!
Tip: Maak je eigen pizza deeg met behulp van ons makkelijke recept.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-11-2021, dit recept is voor 1 persoon en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je zelf pizza deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen voordat je verder kunt gaan met de rest van de pizza.
Was de paprika's en snijd een halve rode, groene en rode paprika in redelijk kleine stukjes. Pel de rode ui en snijd in ringen. Halveer een handvol ontpitte zwarte olijven.
Breng 50 ml passata op smaak met wat peper en zout (in een kom).
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder en dunner zal de bodem uiteindelijk worden.
Besmeer de pizzabodem met de passata, laat de randen zoveel mogelijk vrij van saus. Gebruik hiervoor de bolle kant van een eetlepel.
Beleg de pizza nu met de stukjes rode, groene en gele paprika. Verdeel dan de gyrosreepjes over de pizza heen en bedek met een dun laagje geraspte mozzarella.
Maak af door er gehalveerde zwarte olijven en rode ui ringen overheen te verdelen.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten af, of zodra het deeg goed gebakken is. Controleer dit door met je vinger voorzichtig te voelen of de korst al hard genoeg is.
Til eventueel de pizza een stukje op om te zien of de bodem ook gaar geworden is. Serveer direct, eet smakelijk!
Kan ik ook vegetarische gyros gebruiken?
Dat kan, breng deze wel op smaak met extra gyroskruiden.
Kan ik de gyros pizza ook vooraf maken?
Je kunt de hele pizza voorbereiden en invriezen. Pak de gyros pizza wel goed in met huishoudfolie, en bewaar deze tot maximaal 2 maanden in de vriezer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.