Gevulde paprika met parelcouscous

(4)

Deze gevulde paprika met parelcouscous is een heerlijke vegetarische maaltijd, maar ook lekker als lunch of als bijgerecht. Met tomaatjes, kappertjes en meer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gevulde paprika met parelcouscous

Ingrediënten


  • 3 of 4 grote paprika's
  • 175 gram parelcouscous
  • groentebouillonblokje
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • handvol cherry tomaatjes
  • aantal takjes verse peterselie
  • halve citroen
  • 100 gram feta
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat
  • middelgrote pan
  • vergiet of zeef
  • grote kom
  • snijplank & koksmes

Gevulde paprika met parelcouscous Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprika-met-parelcouscous


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vul een middelgrote pan met water en een groentebouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de parelcouscous ongeveer 10 minuten.

Snijd de paprika's door de helft, laat de steel intact en verwijder de zaadlijsten. Plaats de paprika's met de zijkant naar beneden op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Rooster de paprika's ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, tot de paprika's een beetje zacht zijn maar het vel nog niet zwart is geworden.

Snijd ondertussen 3 zongedroogde tomaten en 1 eetlepel kappertjes fijn. Hak de peterselie fijn.

Gevulde paprika met parelcouscous
Gevulde paprika met parelcouscous

De gevulde paprika met parelcouscous afmaken – 15 minuten

Giet de parelcouscous af zodra deze gaar is en roer hier 100 gram kikkererwten doorheen. 

Meng de zongedroogde tomaatjes, kappertjes, het sap van een halve citroen, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel oregano en een paar takjes fijngehakte peterselie door de couscous.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes en verdeel het mengsel over de gehalveerde paprika's.

Snijd een handvol cherrytomaatjes door de helft en verdeel deze over de couscous. Maak af met feta en garneer eventueel met meer verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Gevulde paprika met parelcouscous: Veel gestelde vragen

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous is een Israelische couscous en wordt ook wel ‘ptitim’ of Jeruzalem couscous genoemd. Parelcouscous wordt net zoals couscous gemaakt van grofgemalen durumtarwe.

Wat is het verschil tussen couscous en parelcouscous?

Het grootste verschil zit in het formaat, couscous is veel fijner dan de ronde bolletjes parelcouscous.

De smaak is ook anders, couscous is veel neutraler qua smaak dan parelcouscous.

Daarnaast is het voor couscous voldoende om deze te wellen in heet water, terwijl parelcouscous 10 minuten gekookt moet worden in kokend water.

0 reacties op Gevulde paprika met parelcouscous

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.