Gevulde paprika met parelcouscous

(1)

Deze gevulde paprika met parelcouscous is een heerlijke vegetarische maaltijd, maar ook lekker als lunch of als bijgerecht. Met tomaatjes, kappertjes en meer.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gevulde paprika met parelcouscous

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 of 4 grote paprika's
  • 175 gram parelcouscous
  • groentebouillonblokje
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • handvol cherry tomaatjes
  • aantal takjes verse peterselie
  • halve citroen
  • 100 gram feta
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Gevulde paprika met parelcouscous Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat
  • middelgrote pan
  • vergiet of zeef
  • grote kom
  • snijplank & koksmes

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprika-met-parelcouscous


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vul een middelgrote pan met water en een groentebouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de parelcouscous ongeveer 10 minuten.

Snijd de paprika's door de helft, laat de steel intact en verwijder de zaadlijsten. Plaats de paprika's met de zijkant naar beneden op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Rooster de paprika's ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, tot de paprika's een beetje zacht zijn maar het vel nog niet zwart is geworden.

Snijd ondertussen 3 zongedroogde tomaten en 1 eetlepel kappertjes fijn. Hak de peterselie fijn.

Gevulde paprika met parelcouscous
Gevulde paprika met parelcouscous

De gevulde paprika met parelcouscous afmaken – 15 minuten

Giet de parelcouscous af zodra deze gaar is en roer hier 100 gram kikkererwten doorheen. 

Meng de zongedroogde tomaatjes, kappertjes, het sap van een halve citroen, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel oregano en een paar takjes fijngehakte peterselie door de couscous.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes en verdeel het mengsel over de gehalveerde paprika's.

Snijd een handvol cherrytomaatjes door de helft en verdeel deze over de couscous. Maak af met feta en garneer eventueel met meer verse peterselie, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

1 stem

Gevulde paprika met parelcouscous: Veel gestelde vragen

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous is een Israelische couscous en wordt ook wel ‘ptitim’ of Jeruzalem couscous genoemd. Parelcouscous wordt net zoals couscous gemaakt van grofgemalen durumtarwe.

Wat is het verschil tussen couscous en parelcouscous?

Het grootste verschil zit in het formaat, couscous is veel fijner dan de ronde bolletjes parelcouscous.

De smaak is ook anders, couscous is veel neutraler qua smaak dan parelcouscous.

Daarnaast is het voor couscous voldoende om deze te wellen in heet water, terwijl parelcouscous 10 minuten gekookt moet worden in kokend water.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.