• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
  • Over ons
Geroosterde miso pompoen

Geroosterde miso pompoen

27 augustus 2019 door ohmydish Reageer

Deze geroosterde miso pompoen is overheerlijk als vegetarische maaltijd met noedels en een miso saus. Extra lekker met sesam en honing.
Aantal pers.: 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Kooktijd: 30 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Augustus is weer bijna ten einde, dus het is tijd voor de foodblogswap. Deze keer mocht ik iets maken van Andrea, ik ken haar van instagram maar we hebben elkaar nog nooit ontmoet. Ik had gele pâtisson uit de moestuin en nog een pakje miso in de kast, pâtisson kan prima gebruikt worden net zoals pompoen, dus ging ik voor de geroosterde pompoen. Als je deze niet hebt kun je natuurlijk ook gewoon pompoen gebruiken. Als twist maakte ik er een hoofdgerecht van, met miso noedels.

Ingrediënten

  • ongeveer 500 gram pompoen of pâtisson
  • 3 eetlepels miso pasta
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sesamzaadjes
  • eventueel verse peterselie ter garnering
  • optioneel: noedels met een simpele saus van een beetje miso pasta, rijstwijnazijn, sesamolie, honing en water naar smaak om erbij te serveren
Geroosterde miso pompoen ingrediënten
Geroosterde miso pompoen ingrediënten

Kookgerei

  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • grote kom
  • lepel
  • snijplank & koksmes

Voorbereiding — 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng miso pasta, honing, rijstwijnazijn en sesamolie in een grote kom tot het een glad mengsel is. Was de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dikke plakken en meng deze met het miso mengsel. Zorg ervoor dat alle plakken bedekt zijn met de saus en verspreid deze dan uit over de bakplaat. Besprenkel het geheel met een beetje zonnebloemolie.

Geroosterde miso pompoen
Geroosterde miso pompoen

Geroosterde miso pompoen afmaken — 30 minuten

Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van de plakken. Zorg ervoor dat de plakken gaar zijn maar niet te donker worden, door de saus zal deze snel aanbranden. Je kunt ze nog net iets meer laten karameliseren, maar ik vond ze iets lichter net iets lekkerder in combinatie met noedels.

Bestrooi met (geroosterde) sesamzaadjes en serveer eventueel met een salade. Smakelijk!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Geroosterde miso pompoen Ohmydish Geroosterde miso patisson, Geroosterde miso pompoen, geroosterde patisson, geroosterde pompoen, honing, miso, miso noedels, miso pasta, miso pompoen, miso saus, miso saus met noedels, patisson, peterselie, pompoen, rijstazijn, rijstwijnazijn, sesamolie, sesamzaadjes, verse peterselie, zonnebloemolie Bijgerechten, Hoofdgerechten, Vegetarische recepten Wereld Geroosterde miso pompoenDeze geroosterde miso pompoen is overheerlijk als vegetarische maaltijd met noedels en een miso saus. Extra lekker met sesam en honing. 4 personen500 gram pompoen of pâtisson3 eetlepels miso pastazonnebloemolie2 eetlepels honing1 eetlepel rijstwijnazijn1 eetlepel sesamoliesesamzaadjesverse peterselienoedels
0 0

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerechten, Vegetarische recepten Tags: Geroosterde miso patisson, Geroosterde miso pompoen, geroosterde patisson, geroosterde pompoen, honing, miso, miso noedels, miso pasta, miso pompoen, miso saus, miso saus met noedels, patisson, peterselie, pompoen, rijstazijn, rijstwijnazijn, sesamolie, sesamzaadjes, verse peterselie, zonnebloemolie

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1337 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.115 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten
Instagram post 2192062831578616349_1458032450 Fijne Sinterklaas!⁠⠀
⁠⠀
Op het laatste moment nog even wat lekkere kruidnoten bakken? Ga dan naar ohmydish.nl en zoek op -- kruidnoten -- voor het recept. Daar vindt je trouwens ook het recept van de echte pepernoten, die anijsachtige zachtere staafjes inderdaad. #ohmydish #recept #kruidnoten #pepernoten #sinterklaas #sint #bakken
Instagram post 2191370908706565833_1458032450 RISOTTO - Ik heb nog een doordeweekse maaltijd voor jullie. Een heerlijke risotto met kip en de Chinese kool die ik laatst uit mijn moestuin had gehaald. Ben jij een risotto liefhebber? Of heb je liever een ander soort rijst? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- risotto met kip en chinese kool -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #risotto #doordeweeks #groente #groentenuiteigentuin #moestuin #versegroenten #spekjes #kip #rijst #instafood #champignons
Instagram post 2190610083930803596_1458032450 ZIGEUNERSAUS - Nog even een 'gewoon' receptje, voor ook hier de kerstrecepten los gaan barsten. Een ouderwets heerlijke saus, het lekkerste bij een schnitzel. Waar eet jij deze heerlijke saus met o.a. paprika en champignons het liefste bij? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- zigeunersaus -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #saus #recept #groenten #paprika #paprikauiteigentuin #moestuinpaprika #champignons #schnitzel #groentesaus
Instagram post 2189854881938174756_1458032450 Goedemorgen! Begin de week goed met een zelfgemaakte kruidkoek. Of peperkoek. Of ontbijtkoek. Ik zeg zelf eigenlijk altijd peperkoek, en jij? Anyhow, super makkelijk en lekker om zelf te maken! Ga naar ohmydish.nl voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #kruidkoek #peperkoek #ontbijtkoek #speculaaskruiden #koekkruiden #kruidig #ontbijt
Instagram post 2189210669702848597_1458032450 Ben jij een soepliefhebber? Ik wel, ben echt een soepmens! Blijkbaar precies zoals mijn opa, die at elke dag soep gemaakt door mijn oma. 
Dus vandaag op #zondagbakdag eens geen baksel, die deelde ik al genoeg in mijn stories. 
Deze bloemkoolsoep is extra lekker omdat de bloemkool eerst geroosterd is. Met zachte kaas, nog lekkerder dus! Ideetje voor de lunch zometeen? Ga naar ohmydish.nl en zoek op — bloemkoolsoep — voor het recept. #ohmydish #recept #soep #bloemkool #bloemkoolsoep #soepliefhebber #soepmens #geroosterd #weekend
Instagram post 2187729294420235344_1458032450 Taaitaai hoort bij Sinterklaas, hou jij ervan? Heb jij deze mannetjes al eens zelf gebakken? Ga naar ohmydish.nl en zoek op — taaitaai — voor het recept. #ohmydish #recept #bakken #taaitaai #koekjes #sint #sinterklaas #feestdagen

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.