Augustus is weer bijna ten einde, dus het is tijd voor de foodblogswap. Deze keer mocht ik iets maken van Andrea, ik ken haar van instagram maar we hebben elkaar nog nooit ontmoet. Ik had gele pâtisson uit de moestuin en nog een pakje miso in de kast, pâtisson kan prima gebruikt worden net zoals pompoen, dus ging ik voor de geroosterde pompoen. Als je deze niet hebt kun je natuurlijk ook gewoon pompoen gebruiken. Als twist maakte ik er een hoofdgerecht van, met miso noedels.
Ingrediënten
- ongeveer 500 gram pompoen of pâtisson
- 3 eetlepels miso pasta
- zonnebloemolie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel rijstwijnazijn
- 1 eetlepel sesamolie
- sesamzaadjes
- eventueel verse peterselie ter garnering
- optioneel: noedels met een simpele saus van een beetje miso pasta, rijstwijnazijn, sesamolie, honing en water naar smaak om erbij te serveren

Kookgerei
- oven
- bakplaat met bakpapier
- grote kom
- lepel
- snijplank & koksmes
Voorbereiding — 15 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng miso pasta, honing, rijstwijnazijn en sesamolie in een grote kom tot het een glad mengsel is. Was de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dikke plakken en meng deze met het miso mengsel. Zorg ervoor dat alle plakken bedekt zijn met de saus en verspreid deze dan uit over de bakplaat. Besprenkel het geheel met een beetje zonnebloemolie.

Geroosterde miso pompoen afmaken — 30 minuten
Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van de plakken. Zorg ervoor dat de plakken gaar zijn maar niet te donker worden, door de saus zal deze snel aanbranden. Je kunt ze nog net iets meer laten karameliseren, maar ik vond ze iets lichter net iets lekkerder in combinatie met noedels.
Bestrooi met (geroosterde) sesamzaadjes en serveer eventueel met een salade. Smakelijk!
Geef een reactie