Ohmydish.nl


Gepofte knoflooksoep met kip en maïs

Deze gepofte knoflooksoep met kip en maïs is een makkelijke soep die boordevol smaak zit. Te maken met weinig ingrediënten, met een vleugje rozemarijn.

40 minuten 6 personen Lunch
Gepofte knoflooksoep met kip en maïs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kipfilet
  • 2 bollen knoflook
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 liter kippenbouillon
  • ongeveer 40 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • 1 takje rozemarijn
Gepofte knoflooksoep met kip en maïs ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • kleine ovenschaal of ovenplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • garde
  • 2 vorken
  • staafmixer

Bereiden


40 minuten 6 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gepofte-knoflooksoep-met-kip-en-mais


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de onderkant van de bol knoflook eraf zodat je de zachte knoflooktenen er na het poffen makkelijk uit kunt drukken.

Plaats de knoflookbollen in een ovenschaal of op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Pof de knoflookbollen dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn geworden.

Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilet en leg deze opzij. 

Gepofte knoflooksoep met kip en maïs
Gepofte knoflooksoep met kip en maïs

Gepofte knoflooksoep met kip en maïs afmaken -- 20 minuten

Verwarm de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer glad met een houten lepel om een roux te creëren.

Schenk er dan een beetje van de kippenbouillon bij en roer glad met een garde. Schenk dan alle kippenbouillon toe samen met de kipfilet en rozemarijn en breng aan de kook.

Kook de kipfilet gaar in ongeveer 10 minuten en haal deze dan uit de soep. Knijp de knoflooktenen uit de bollen en voeg deze toe aan de soep.

Verwijder het takje rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer en voeg hierna de maïs toe. Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken en voeg deze dan ook toe.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Snack paprika's met gehakt
Volgend recept →
Pizza margherita

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.