Hoe bak je spek extra krokant?

Krokant spek geeft vaak een goede toevoeging aan een gerecht. Hoe bak je spek extra krokant?

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Krokant spek geeft bijna elk gerecht net dat beetje extra. The meest makkelijke en lekkerste manier om dit te bereiken, is in de oven. Zo hoef je niet bij je fornuis te blijven staan terwijl het vet overal naartoe spat.

In professionele keukens kun je altijd wel een bak vinden met krokant spek of een soort ham. Gedroogd tot perfectie in de oven, of soms in een voedseldroger. Wij laten je de oven-versie zien.

Wat je nodig hebt;

Je hebt niet veel nodig, enkel een oven, bakplaat bekleed met bakpapier en keukenpapier. En natuurlijk plakken spek, zoveel als je zelf wilt.

Hoe maak je ze nou het aller lekkerst?

Verdeel de plakken losjes over de bakplaat bekleed met bakpapier en plaats de bakplaat in de koude oven. Terwijl het spek al in de oven zit verwarm je de oven tot 200 graden Celsius. Wacht ongeveer 10 minuten, controleer ze even en na nog eens 5 minuten zullen ze mooi van kleur en krokant zijn. De exacte tijd is afhankelijk van je oven en de dikte van de spekplakken.

Haal ze uit de oven en plaats de spekplakken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. Extra krokant spek gegarandeerd, aangezien ze evenredig gebakken zijn.

Je kunt deze spekplakken bewaren in een goed afgesloten bak, leg dan wel even een stuk keukenpapier onderin. Je kunt ze gebruiken in salades, bovenop soepen, bij vlees en vis gerechten en op een broodje, verkruimeld of in zijn geheel.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hoe-bak-je-spek-extra-krokant


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.