Ohmydish.nl


Gepofte aardappel met champignons

Een gepofte aardappel met champignons en krokante ham is een heerlijk bijgerecht met weinig ingrediënten en veel smaak.

1 uur 4 personen Bijgerechten
Gepofte aardappel met champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 grote aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 6 plakken rauwe ham (zoals Serrano of Prosciutto)
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 4 lepels crème fraîche
Gepofte aardappel met champignons ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
  • champignonborstel of keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • klein lepeltje
  • bakplaat of ovenschaal

Bereiden


1 uur 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gepofte-aardappel-met-champignons


Voorbereiding -- 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Was de aardappelen goed, dep ze droog met keukenpapier en pak ze dan per stuk in met aluminiumfolie. 

Pof de aardappelen in de oven voor ongeveer 45 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Je kunt met een vork controleren of ze volledig gaar zijn. 

Maak ondertussen de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze vrij klein. Snijd de plakken ham in dunne reepjes en verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan. 

Bak de champignons samen met de takjes tijm op hoog vuur tot ze mooi bruin worden. Bak de reepjes ham nog kort mee tot ook deze krokant zijn. Verwijder de takjes tijm en breng op smaak met peper. 

Gepofte aardappel met champignons
Gepofte aardappel met champignons

Gepofte aardappel met champignons afmaken -- 15 minuten

Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd de bovenkant eraf. Haal de binnenkant eruit met een klein lepeltje en bestrooi de binnenkant met peper en een klein beetje zout. Gebruik niet teveel zout, aangezien de ham ook al zout is. 

Verdeel de gebakken champignons en ham over de aardappelen en leg deze op een bakplaat of in een ovenschaal. 

Bak de gepofte aardappelen nog ongeveer 10 minuten in de oven, of tot de ham krokant is en de aardappelen weer volledig warm zijn. Serveer direct met een lepel crème fraîche, smakelijk!

Aangeraden producten (6)


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Marokkaanse stoofpot

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.