Een gepofte aardappel met champignons en krokante ham is een heerlijk bijgerecht met weinig ingrediënten en veel smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de aardappelen goed, dep ze droog met keukenpapier en pak ze dan per stuk in met aluminiumfolie.
Pof de aardappelen in de oven voor ongeveer 45 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Je kunt met een vork controleren of ze volledig gaar zijn.
Maak ondertussen de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze vrij klein. Snijd de plakken ham in dunne reepjes en verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan.
Bak de champignons samen met de takjes tijm op hoog vuur tot ze mooi bruin worden. Bak de reepjes ham nog kort mee tot ook deze krokant zijn. Verwijder de takjes tijm en breng op smaak met peper.
Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd de bovenkant eraf. Haal de binnenkant eruit met een klein lepeltje en bestrooi de binnenkant met peper en een klein beetje zout. Gebruik niet teveel zout, aangezien de ham ook al zout is.
Verdeel de gebakken champignons en ham over de aardappelen en leg deze op een bakplaat of in een ovenschaal.
Bak de gepofte aardappelen nog ongeveer 10 minuten in de oven, of tot de ham krokant is en de aardappelen weer volledig warm zijn. Serveer direct met een lepel crème fraîche, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.