Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

Dit gemarineerd rundvlees met courgette en champignons is het lekkerste met een stuk malse biefstuk en geserveerd met aardappels, óf rijst, óf noedels..

25 minuten
4 personen
Recept gemarineerd rundvlees met courgette en champignons
Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukken. De exacte vorm maakt niet uit, net wat jou voorkeur heeft. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze vervolgens in kwarten. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd het rundvlees, bij voorkeur een mals stuk, in niet al te kleine stukken. Meng de courgette, champignons, rundvlees, ui en knoflook met kruiden, sojasaus, 2 eetlepels olie, peper en zout. 

Dek af en laat dit minimaal een uur marineren, hoe langer je wacht hoe meer de smaak is ingetrokken. 

Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons
Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons afmaken – 10 minuten

Het kan zijn dat het mengsel een beetje nat is geworden, zout onttrekt namelijk vocht. Als dit het geval is kun je het mengsel het beste even laten uitlekken in een vergiet, zodat het bakken beter gaat.

Verhit olie in een wok of grote bakpan. Bak het mengsel hierin op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten, het vlees is het lekkerste als dit niet volledig doorbakken is. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Wij aten het met aardappels, maar je kunt het ook serveren met rijst, noedels of zelfs pasta. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.