Standaard rookworst is al lekker op zichzelf, maar probeer de volgende keer eens gebakken rookworst bij de stamppot. Ontzettend makkelijk om te maken en bomvol smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-01-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de kleine ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de rookworst in plakjes.
Verhit een scheutje neutrale olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de rookworst toe en bak nog 3 minuten langer.
Voeg 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel kerrie en een halve theelepel nootmuskaat toe.
Bak de rookworst nog enkele minuten en serveer bijvoorbeeld bij de stamppot of hutspot. Eet smakelijk!
Waar is rookworst van gemaakt?
Rookworst wordt gemaakt van varkensvlees of rundvlees, soms een combinatie van beide. Dit wordt fijngemalen en gemengd met specerijen en zout.
Hoe bereid je een rookworst?
Leg de rookworst - in de plastic verpakking - een kwartier lang in heet water, laat het water niet koken. Je kunt de rookworst ook in stukjes bakken in de pan.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.