Gebakken rookworst

(12)

Standaard rookworst is al lekker op zichzelf, maar probeer de volgende keer eens gebakken rookworst bij de stamppot. Ontzettend makkelijk om te maken en bomvol smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Gebakken rookworst

Ingrediënten


  • 1 rookworst
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel kerrie
  • halve theelepel nootmuskaat
  • scheutje neutrale olie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Gebakken rookworst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-rookworst


Gebakken rookworst maken – 15 minuten

Pel de kleine ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de rookworst in plakjes.

Verhit een scheutje neutrale olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de rookworst toe en bak nog 3 minuten langer.

Gebakken rookworst
Gebakken rookworst

Voeg 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel kerrie en een halve theelepel nootmuskaat toe.

Bak de rookworst nog enkele minuten en serveer bijvoorbeeld bij de stamppot of hutspot. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Gebakken rookworst: Veel gestelde vragen

Waar is rookworst van gemaakt?

Rookworst wordt gemaakt van varkensvlees of rundvlees, soms een combinatie van beide. Dit wordt fijngemalen en gemengd met specerijen en zout.

Hoe bereid je een rookworst?

Leg de rookworst - in de plastic verpakking - een kwartier lang in heet water, laat het water niet koken. Je kunt de rookworst ook in stukjes bakken in de pan.

0 reacties op Gebakken rookworst

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.