Standaard rookworst is al lekker op zichzelf, maar probeer de volgende keer eens gebakken rookworst bij de stamppot. Ontzettend makkelijk om te maken en bomvol smaak.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-rookworst
Pel de kleine ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de rookworst in plakjes.
Verhit een scheutje neutrale olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de rookworst toe en bak nog 3 minuten langer.
Voeg 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel kerrie en een halve theelepel nootmuskaat toe. Bak de rookworst nog enkele minuten en serveer bijvoorbeeld bij de stamppot of hutspot. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Waar is rookworst van gemaakt?
Rookworst wordt gemaakt van varkensvlees of rundvlees, soms een combinatie van beide. Dit wordt fijngemalen en gemengd met specerijen en zout.
Hoe bereid je een rookworst?
Leg de rookworst - in de plastic verpakking - een kwartier lang in heet water, laat het water niet koken. Je kunt de rookworst ook in stukjes bakken in de pan.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.