Ohmydish.nl


Gebakken groentechips

Voor de liefhebber van chips: maak eens een keer je eigen gebakken groentechips! Klaar in 10 minuten, recept voor 4 personen.

10 minuten 4 personen Hapjes en snacks
Gebakken groentechips

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 2 aardappelen, bijvoorbeeld Roseval aardappelen
  • 2 eetlepels bloem
  • Zonnebloem- of andere neutrale olie om mee te bakken
  • Fijn zout
Gebakken groentechips ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Braadpan of een frietpan
  • Schuimspaan
  • 2 grote kommen
  • Keukenpapier

Bereiden


10 minuten 4 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-groentechips


Het maken van je eigen chips is erg makkelijk. Je kunt vrijwel elke soort groente gebruiken, wij houden het makkelijk in dit recept door maar 3 soorten groente te gebruiken. Je kunt de chips ook in de oven bakken om een gezonde(re) variant te maken. Bak de chips dan op een bakplaat, bedruip met een klein beetje olijfolie en bak op 190 graden Celsius 5 minuten lang.

Voorbereiding -- 5 minuten

Verhit zonnebloemolie -of een andere neutrale olie- in een braadpan of frietpan. Snijd de groente in dunne plakjes. De meest makkelijke manier om dunne plakjes te krijgen is door ze te snijden met behulp van een mandoline.

Plaats de groenteplakjes in een grote kom en bedek deze met bloem. De bloem zal voorkomen dat de chips gaat verkleuren tijdens het bakken en daardoor worden de chips extra krokant. Bedek de binnenkant van de tweede grote kom met keukenpapier.

Gebakken groentechips Gebakken groentechips

De groentechips bakken -- 5 minuten

Controleer de temperatuur van de olie door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. Vormen er zich belletjes? Dan is de olie heet genoeg, en klaar om gebruikt te worden. Bak de groenteplakjes 1 of 2 minuten lang. Voeg niet alle plakjes in 1 keer toe, anders gaan ze aan elkaar plakken.

Haal de groentechips uit de braadpan of frietpan met behulp van een schuimspaan. Plaats ze in de grote kom met keukenpapier. Bak de rest van de groenteplakjes. Hoe dunner de chipjes gesneden zijn, des te minder lang je ze hoeft te bakken.

Bewaar de groentechips in een lichtdicht bakje om ze lekker knapperig te houden. De groentechipjes zijn zo al heerlijk om te eten, maar je kunt ze ook prima dippen in bijvoorbeeld aïoli. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.