Ohmydish.nl


Gebakken groentechips

Voor de liefhebber van chips: maak eens een keer je eigen gebakken groentechips! Klaar in 10 minuten, recept voor 4 personen.

Gebakken groentechips
10 minuten 4 personen Hapjes en snacks
Gebakken groentechips

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 2 aardappelen, bijvoorbeeld Roseval aardappelen
  • 2 eetlepels bloem
  • Zonnebloem- of andere neutrale olie om mee te bakken
  • Fijn zout
Gebakken groentechips ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Braadpan of een frietpan
  • Schuimspaan
  • 2 grote kommen
  • Keukenpapier

Bereiden

10 minuten 4 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-groentechips


Het maken van je eigen chips is erg makkelijk. Je kunt vrijwel elke soort groente gebruiken, wij houden het makkelijk in dit recept door maar 3 soorten groente te gebruiken. Je kunt de chips ook in de oven bakken om een gezonde(re) variant te maken. Bak de chips dan op een bakplaat, bedruip met een klein beetje olijfolie en bak op 190 graden Celsius 5 minuten lang.

Voorbereiding -- 5 minuten

Verhit zonnebloemolie -of een andere neutrale olie- in een braadpan of frietpan. Snijd de groente in dunne plakjes. De meest makkelijke manier om dunne plakjes te krijgen is door ze te snijden met behulp van een mandoline.

Plaats de groenteplakjes in een grote kom en bedek deze met bloem. De bloem zal voorkomen dat de chips gaat verkleuren tijdens het bakken en daardoor worden de chips extra krokant. Bedek de binnenkant van de tweede grote kom met keukenpapier.

Gebakken groentechips Gebakken groentechips

De groentechips bakken -- 5 minuten

Controleer de temperatuur van de olie door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. Vormen er zich belletjes? Dan is de olie heet genoeg, en klaar om gebruikt te worden. Bak de groenteplakjes 1 of 2 minuten lang. Voeg niet alle plakjes in 1 keer toe, anders gaan ze aan elkaar plakken.

Haal de groentechips uit de braadpan of frietpan met behulp van een schuimspaan. Plaats ze in de grote kom met keukenpapier. Bak de rest van de groenteplakjes. Hoe dunner de chipjes gesneden zijn, des te minder lang je ze hoeft te bakken.

Bewaar de groentechips in een lichtdicht bakje om ze lekker knapperig te houden. De groentechipjes zijn zo al heerlijk om te eten, maar je kunt ze ook prima dippen in bijvoorbeeld aïoli. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.