Voor de liefhebber van chips: maak eens een keer je eigen gebakken groentechips! Klaar in 10 minuten, recept voor 4 personen.
Het maken van je eigen chips is erg makkelijk. Je kunt vrijwel elke soort groente gebruiken, wij houden het makkelijk in dit recept door maar 3 soorten groente te gebruiken.
Je kunt de chips ook in de oven bakken om een gezonde(re) variant te maken. Bak de chips dan op een bakplaat, bedruip met een klein beetje olijfolie en bak op 190 graden Celsius 5 minuten lang.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit zonnebloemolie -of een andere neutrale olie- in een braadpan of frietpan. Snijd de groente in dunne plakjes.
De meest makkelijke manier om dunne plakjes te krijgen is door ze te snijden met behulp van een mandoline.
Plaats de groenteplakjes in een grote kom en bedek deze met bloem. De bloem zal voorkomen dat de chips gaat verkleuren tijdens het bakken en daardoor worden de chips extra krokant.
Bedek de binnenkant van de tweede grote kom met keukenpapier.
Controleer de temperatuur van de olie door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. Vormen er zich belletjes? Dan is de olie heet genoeg, en klaar om gebruikt te worden.
Bak de groenteplakjes 1 of 2 minuten lang. Voeg niet alle plakjes in 1 keer toe, anders gaan ze aan elkaar plakken. Haal de groentechips uit de braadpan of frietpan met behulp van een schuimspaan.
Plaats ze in de grote kom met keukenpapier. Bak de rest van de groenteplakjes. Hoe dunner de chipjes gesneden zijn, des te minder lang je ze hoeft te bakken.
Bewaar de groentechips in een lichtdicht bakje om ze lekker knapperig te houden. De groentechipjes zijn zo al heerlijk om te eten, maar je kunt ze ook prima dippen in bijvoorbeeld aïoli. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.