Ohmydish.nl


Gebakken banaan met kokos

Dit toetje is zó simpel, maar de combinatie van romige kokos en warme krokante banaan is echt hemels. Gebakken banaan met kokos is klaar binnen 20 minuten.

Gebakken banaan met kokos
20 minuten 8 personen Toetjes
Gebakken banaan met kokos

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel maizena
  • snuf zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 240 ml water
  • 8 kleine bananen
  • 500 gram koude dikke kokosroom (vol vet - geen magere variant)
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie om in te frituren
  • eventueel verse munt ter garnering
Gebakken banaan met kokos ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • elektrische mixer
  • frituurpan of pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Bereiden

20 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-banaan-met-kokos


Voorbereiding -- 10 minuten

*Notitie: Zorg dat de kokosroom goed koud is en schudt het pak niet, zo blijft het dikkere deel bovenop en kun je enkel dit gebruiken. Het kokoswater onderin kun je gebruiken voor een ander recept, zoals bijv. deze curry.

Maak eerst een glad beslag van de bloem, bakpoeder, maizena, zout en water. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden Celsius, als je geen thermometer hebt kun je dit ook controleren met een stukje keukenpapier. Als er bubbels ontstaan in het vet, is het heet genoeg.

Pel en snijd de kleine bananen in de lengte doormidden.

Gebakken banaan met kokos Gebakken banaan met kokos

Gebakken banaan met kokos afmaken -- 10 minuten

Klop het dikke gedeelte van de kokosroom luchtig en breng op smaak met poedersuiker. Als het te stevig is, kun je een beetje van het kokoswater toevoegen om het gladder te maken. Zet het dan in de koelkast.

Haal de gehalveerde bananen door het beslag, zorg dat het volledig bedekt is en frituur enkele minuten. Tot de bananen mooi goudbruin zijn, bak er niet teveel tegelijk want dan zullen ze aan elkaar gaan plakken. Herhaal dit tot alle bananen gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Opgeklopte kokos room Opgeklopte kokos room

Serveer de gebakken bananen met de kokos room, leg de hete bananen niet op de room want dan zal deze vloeibaar worden. Garneer eventueel met een takje munt, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Kwarkbrood met citroen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.