Dit toetje is zó simpel, maar de combinatie van romige kokos en warme krokante banaan is echt hemels. Gebakken banaan met kokos is klaar binnen 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-02-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
*Notitie: Zorg dat de kokosroom goed koud is en schudt het pak niet, zo blijft het dikkere deel bovenop en kun je enkel dit gebruiken. Het kokoswater onderin kun je gebruiken voor een ander recept, zoals bijv. deze curry.
Maak eerst een glad beslag van de bloem, bakpoeder, maizena, zout en water. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden Celsius, als je geen thermometer hebt kun je dit ook controleren met een stukje keukenpapier. Als er bubbels ontstaan in het vet, is het heet genoeg.
Pel en snijd de kleine bananen in de lengte doormidden.
Klop het dikke gedeelte van de kokosroom luchtig en breng op smaak met poedersuiker. Als het te stevig is, kun je een beetje van het kokoswater toevoegen om het gladder te maken. Zet het dan in de koelkast.
Haal de gehalveerde bananen door het beslag, zorg dat het volledig bedekt is en frituur enkele minuten. Tot de bananen mooi goudbruin zijn, bak er niet teveel tegelijk want dan zullen ze aan elkaar gaan plakken.
Herhaal dit tot alle bananen gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de gebakken bananen met de kokos room, leg de hete bananen niet op de room want dan zal deze vloeibaar worden. Garneer eventueel met een takje munt, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.