Espresso brownies met witte chocolade

(9)

Deze espresso brownies met witte chocolade zijn heerlijk smeuïg en ook nog eens makkelijk te maken. Het hele huis zal gevuld worden met de geur van koffie!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Espresso brownies met witte chocolade

Ingrediënten


  • 170 gram roomboter op kamertemperatuur + extra
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei
  • 175 gram volle naturel yoghurt
  • 200 ml espresso
  • 180 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 gram witte chocolade + extra als topping

Kookgerei nodig


  • oven
  • vierkant bakblik
  • bakpapier
  • pan + passende kom (om bain-marie te creëren)
  • elektrische mixer
  • middelgrote kom
  • siliconen spatel

Espresso brownies met witte chocolade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/espresso-brownies-met-witte-chocolade


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en besmeer de overige 2 randen met boter. Smelt de witte chocolade bain-marie, hiervoor zet je een kom op een pan.

De stoom zal de chocolade langzaam smelten. Laat deze dan even afkoelen. 

Espresso brownies met witte chocolade
Espresso brownies met witte chocolade

Espresso brownies met witte chocolade afmaken – 1 uur

Klop, terwijl de chocolade staat af te koelen, de zachte boter samen met de basterdsuiker en het vanille extract. Meng het ei met de yoghurt en espresso, schenk dit mengsel dan bij de boter. 

Voeg de gesmolten witte chocolade toe en daarna de bloem en bakpoeder, je zult merken dat het een glad beslag zal worden. Verdeel dit evenredig over het bakblik en verdeel er dan her en der nog wat witte chocolade over.

Bak de smeuïge brownie gaar in ongeveer 50 minuten, afhankelijk van je oven. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Espresso brownies met witte chocolade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.