Deze espresso brownies met witte chocolade zijn heerlijk smeuïg en ook nog eens makkelijk te maken. Het hele huis zal gevuld worden met de geur van koffie!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en besmeer de overige 2 randen met boter. Smelt de witte chocolade bain-marie, hiervoor zet je een kom op een pan.
De stoom zal de chocolade langzaam smelten. Laat deze dan even afkoelen.
Klop, terwijl de chocolade staat af te koelen, de zachte boter samen met de basterdsuiker en het vanille extract. Meng het ei met de yoghurt en espresso, schenk dit mengsel dan bij de boter.
Voeg de gesmolten witte chocolade toe en daarna de bloem en bakpoeder, je zult merken dat het een glad beslag zal worden. Verdeel dit evenredig over het bakblik en verdeel er dan her en der nog wat witte chocolade over.
Bak de smeuïge brownie gaar in ongeveer 50 minuten, afhankelijk van je oven. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.