Deze eiercurry is gemaakt met een makkelijke zelfgemaakte currypasta. Een vegetarische curry boordevol pit en kruiden en is klaar binnen een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Kook de eieren ongeveer 8 minuten en maak ondertussen de kruidenpasta. Pel hiervoor de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd deze fijner.
Je kunt de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruiken, afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt. Maak een pasta door de uien, knoflook, rode peper en gember fijn te stampen met een vijzel, of gebruik een kleine blender.
Met een blender is het misschien noodzakelijk een scheutje olie toe te voegen om een egale pasta te krijgen. Voeg ook de kurkuma, garam masala en komijn toe.
Schil de aardappels en snijd deze in niet al te grote stukken.
Verhit een scheut olie in de grote bakpan en fruit hierin de curry pasta enkele minuten. Voeg de aardappels toe samen met de kokosmelk, laurierblaadjes en kaneelstokjes en laat het ongeveer 10 minuten koken.
Laat de eieren schrikken zodra ze klaar zijn, pel ze dan en snijd ze her en der in met een scherp mes zodat de smaken makkelijk door kunnen dringen in het ei.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en voeg deze na 10 minuten toe samen met de gepelde eieren.
Laat het geheel doorkoken tot de aardappels gaar zijn, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukjes. Serveer met rijst en eventueel verse peterselie, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.