Ohmydish.nl


Eiercurry

Deze eiercurry is gemaakt met een makkelijke zelfgemaakte currypasta. Een vegetarische curry boordevol pit en kruiden en is klaar binnen een half uur.

Eiercurry
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Eiercurry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 uien
  • 2 rode pepers
  • 2 knoflooktenen
  • 8 eieren
  • 2 tomaten
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • ongeveer 4 middelgrote vastkokende aardappels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • scheut neutrale olie (zoals zonnebloemolie)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 400 ml kokosmelk
  • rijst om erbij te serveren
Eiercurry ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • vijzel of kleine blender
  • grote bakpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eiercurry


Voorbereiding -- 10 minuten

Kook de eieren ongeveer 8 minuten en maak ondertussen de kruidenpasta. Pel hiervoor de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd deze fijner. Je kunt de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruiken, afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt. Maak een pasta door de uien, knoflook, rode peper en gember fijn te stampen met een vijzel, of gebruik een kleine blender. Bij een blender is het misschien noodzakelijk een scheutje olie toe te voegen om een egale pasta te krijgen. Voeg ook de kurkuma, garam masala en komijn toe.

Schil de aardappels en snijd deze in niet al te grote stukken.

Eiercurry Eiercurry

Eiercurry afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheut olie in de grote bakpan en fruit hierin de curry pasta enkele minuten. Voeg de aardappels toe samen met de kokosmelk, laurierblaadjes en kaneelstokjes en laat het ongeveer 10 minuten koken. Laat de eieren schrikken zodra ze klaar zijn, pel ze dan en snijd ze her en der in met een scherp mes zodat de smaken makkelijk door kunnen dringen in het ei.

Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en voeg deze na 10 minuten toe samen met de gepelde eieren. Laat het geheel doorkoken tot de aardappels gaar zijn, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukjes. Serveer met rijst en eventueel verse peterselie, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.