Eiercurry
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Eiercurry vegetarisch

Deze eiercurry is gemaakt met een makkelijke zelfgemaakte currypasta. Een vegetarische curry boordevol pit en kruiden en is klaar binnen een half uur.

30 minuten
4 personen
Eiercurry ingrediënten

Recept eiercurry

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Kook de eieren ongeveer 8 minuten en maak ondertussen de kruidenpasta. Pel hiervoor de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd deze fijner.

Je kunt de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruiken, afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt. Maak een pasta door de uien, knoflook, rode peper en gember fijn te stampen met een vijzel, of gebruik een kleine blender.

Met een blender is het misschien noodzakelijk een scheutje olie toe te voegen om een egale pasta te krijgen. Voeg ook de kurkuma, garam masala en komijn toe.

Schil de aardappels en snijd deze in niet al te grote stukken. 

Eiercurry
Eiercurry

Eiercurry afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olie in de grote bakpan en fruit hierin de curry pasta enkele minuten. Voeg de aardappels toe samen met de kokosmelk, laurierblaadjes en kaneelstokjes en laat het ongeveer 10 minuten koken.

Laat de eieren schrikken zodra ze klaar zijn, pel ze dan en snijd ze her en der in met een scherp mes zodat de smaken makkelijk door kunnen dringen in het ei.

Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en voeg deze na 10 minuten toe samen met de gepelde eieren.

Laat het geheel doorkoken tot de aardappels gaar zijn, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukjes. Serveer met rijst en eventueel verse peterselie, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
601.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40.45 g
5.94 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.6 g
22.12 g
Eiwitten
21.92 g
Vezels
6.84 g
Natrium
180.78 mg
Mineralen
Ijzer
9.37 mg
Calcium
184.29 mg
Magnesium
114.76 mg
Kalium
114.76 mg
Fosfor
456.76 mg
Koper
0.59 mg
Zink
3.34 mg
Jodium
42.24 µg
Selenium
37.07 µg
Vitamines
Vitamine C
39.75 mg
Vitamine D
2.16 mg
Vitamine A
4.02 mg
Vitamine B1
0.35 mg
Vitamine B2
0.49 mg
Vitamine B6
0.73 mg
Vitamine B12
2.76 µg
Foliumzuur
99.25 µg
Vitamine E
1.79 mg
Vitamine K
5.63 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Eiercurry"
Toine zegt op 13-10-2019
Heb dit gemaakt, vond de smaak wat flauw. Had de garam masala van Jonnie Boer, misschien is die niet zo sterk van smaak? Als ik naar de ingrediënten kijk had ik meer smaak verwacht.
Ohmydish zegt op 13-10-2019
Hoi Toine, bedoel je met flauw niet pittig of niet kruidig genoeg naar jou smaak? Ik ben niet bekend met die specifieke garam masala, dus ik zou niet durven zeggen of deze flauwer is dan andere soorten.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.