Crudité
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Crudité vegetarisch

Crudité is een makkelijk en smaakvol gerecht uit Frankrijk. Rauwe groenten met een heerlijke dipsaus met limoen en parmezaanse kaas.

20 minuten
2 personen
Recept crudité
Crudité ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pers het sap uit de limoen. Klop de slagroom lobbig in een kom samen met de helft van het limoensap, dat wil zeggen ongeveer yoghurtdikte. Roer het resterende limoensap door de slagroom heen zodra deze lobbig is.

Meng nu ook 1 - 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas door de dipsaus heen, hoeveelheid is naar smaak. Plaats in de koelkast en serveer deze bij de crudité zodra deze klaar is. Was alle groenten goed. Gebruik een dunschiller om de wortels te schillen.

Snijd de wortel in dunne reepjes (julienne). Snijd dan de rode- en groene paprika in reepjes. Snijd de komkommer in halve rondjes. Halveer de radijsjes of snijd in partjes.

Snijd ook de tomaat in plakjes of partjes. Snijd de stronk (het onderste gedeelte) van de witlof eraf en maak de bladen los, snijd de witlofblaadjes eventueel in de lengte door de helft.

Snijd een halve broccoli in roosjes. 

Crudité
Crudité

De crudité afmaken – 5 minuten

Pak een grote schaal en plaats de dipsaus in het midden. Verdeel nu de groenten over de schaal heen, probeer de kleuren van de groenten apart van elkaar te houden.

Dat geeft namelijk een leuk geheel. Serveer direct, of bewaar tot maximaal 1 dag in de koelkast. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Crudité"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.