Coquilles met hazelnoten en salie

(14)

Een licht en makkelijk voorgerecht voor de feestdagen. Coquilles met hazelnoten en salie zijn snel klaar met een groots effect!

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Voorgerechten
Coquilles met hazelnoten en salie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 coquilles (sint jacobsschelpen)
  • klont boter
  • 1 knoflookteen
  • 2 takjes tijm
  • paar takjes verse salie
  • 200 ml droge witte wijn
  • kleine handvol hazelnoten
  • peper en zout naar smaak
Coquilles met hazelnoten en salie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang
  • keukenpapier

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coquilles-met-hazelnoten-en-salie


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Verhit een grote bakpan zonder boter of olie en rooster hier de hazelnoten enkele minuten in. Hak de hazelnoten grof en zet opzij. 

Maak de coquilles schoon, dit wil zeggen als er een wit stukje aan zit kun je deze het beste verwijderen. Dit is namelijk een stukje van de sluitspier en is vrij taai.

Dep de coquilles vervolgens goed droog met keukenpapier. Leg een aantal kleine salie blaadjes apart ter garnering.

Coquilles met hazelnoten en salie
Coquilles met hazelnoten en salie

Coquilles met hazelnoten en salie afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter in een bakpan, maar gebruik niet teveel boter. Schroei de coquilles dicht aan elke kant zodat deze mooi goudbruin kleurt. Haal ze dan direct uit de pan, een coquille die te gaar is zal namelijk taai worden.

Voeg een extra klontje boter toe aan de pan en fruit hierin de knoflook samen met de takjes tijm en salie. Blus na enkele minuten af met witte wijn en laat indikken tot een mooie saus.

Coquilles met hazelnoten en salie saus
Coquilles met hazelnoten en salie saus

Verwijder de takjes tijm en salie en breng op smaak met peper en zout. Leg de coquilles nog even terug in de saus zodat deze warm zullen zijn. Bestrooi de coquilles met peper en zout.

Verdeel 5 coquilles per bord en verdeel de saus erover. Maak af met gehakte hazelnoten en her en der kleine salieblaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

14 stemmen

Coquilles met hazelnoten en salie: Veel gestelde vragen

Wat zijn coquilles?

Coquille is het vlees van de sint jacobsschelp (jakobsmantel). Als je coquilles met schelp koopt, kun je het kuit van de coquille (het koraal) eventueel gebruiken om een smaakvolle saus mee te maken. 

Hoe smaken coquilles?

Coquilles zijn heel zacht van structuur maar ook qua smaak zijn ze boterzacht. Ze hebben geen uitgesproken vissmaak, ze smaken juist een tikkeltje zoet.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.