Coquilles met hazelnoten en salie

(29)

Een licht en makkelijk voorgerecht voor de feestdagen. Coquilles met hazelnoten en salie zijn snel klaar met een groots effect!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Voorgerechten
Coquilles met hazelnoten en salie

Ingrediënten


  • 10 coquilles (sint jacobsschelpen)
  • klont boter
  • 1 knoflookteen
  • 2 takjes tijm
  • paar takjes verse salie
  • 200 ml droge witte wijn
  • kleine handvol hazelnoten
  • peper en zout naar smaak
Coquilles met hazelnoten en salie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang
  • keukenpapier

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coquilles-met-hazelnoten-en-salie


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Verhit een grote bakpan zonder boter of olie en rooster hier de hazelnoten enkele minuten in. Hak de hazelnoten grof en zet opzij. 

Maak de coquilles schoon, dit wil zeggen als er een wit stukje aan zit kun je deze het beste verwijderen. Dit is namelijk een stukje van de sluitspier en is vrij taai.

Dep de coquilles vervolgens goed droog met keukenpapier. Leg een aantal kleine salie blaadjes apart ter garnering.

Coquilles met hazelnoten en salie
Coquilles met hazelnoten en salie

Coquilles met hazelnoten en salie afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter in een bakpan, maar gebruik niet teveel boter. Schroei de coquilles dicht aan elke kant zodat deze mooi goudbruin kleurt. Haal ze dan direct uit de pan, een coquille die te gaar is zal namelijk taai worden.

Voeg een extra klontje boter toe aan de pan en fruit hierin de knoflook samen met de takjes tijm en salie. Blus na enkele minuten af met witte wijn en laat indikken tot een mooie saus.

Coquilles met hazelnoten en salie saus
Coquilles met hazelnoten en salie saus

Verwijder de takjes tijm en salie en breng op smaak met peper en zout. Leg de coquilles nog even terug in de saus zodat deze warm zullen zijn. Bestrooi de coquilles met peper en zout.

Verdeel 5 coquilles per bord en verdeel de saus erover. Maak af met gehakte hazelnoten en her en der kleine salieblaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-03-2023


Waardeer dit recept!
29 stemmen

Coquilles met hazelnoten en salie: Veel gestelde vragen

Wat zijn coquilles?

Coquille is het vlees van de sint jacobsschelp (jakobsmantel). Als je coquilles met schelp koopt, kun je het kuit van de coquille (het koraal) eventueel gebruiken om een smaakvolle saus mee te maken. 

Hoe smaken coquilles?

Coquilles zijn heel zacht van structuur maar ook qua smaak zijn ze boterzacht. Ze hebben geen uitgesproken vissmaak, ze smaken juist een tikkeltje zoet.

0 reacties op Coquilles met hazelnoten en salie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.