Een licht en makkelijk voorgerecht voor de feestdagen. Coquilles met hazelnoten en salie zijn snel klaar met een groots effect!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Verhit een grote bakpan zonder boter of olie en rooster hier de hazelnoten enkele minuten in. Hak de hazelnoten grof en zet opzij.
Maak de coquilles schoon, dit wil zeggen als er een wit stukje aan zit kun je deze het beste verwijderen. Dit is namelijk een stukje van de sluitspier en is vrij taai.
Dep de coquilles vervolgens goed droog met keukenpapier. Leg een aantal kleine salie blaadjes apart ter garnering.
Verhit een klontje boter in een bakpan, maar gebruik niet teveel boter. Schroei de coquilles dicht aan elke kant zodat deze mooi goudbruin kleurt. Haal ze dan direct uit de pan, een coquille die te gaar is zal namelijk taai worden.
Voeg een extra klontje boter toe aan de pan en fruit hierin de knoflook samen met de takjes tijm en salie. Blus na enkele minuten af met witte wijn en laat indikken tot een mooie saus.
Verwijder de takjes tijm en salie en breng op smaak met peper en zout. Leg de coquilles nog even terug in de saus zodat deze warm zullen zijn. Bestrooi de coquilles met peper en zout.
Verdeel 5 coquilles per bord en verdeel de saus erover. Maak af met gehakte hazelnoten en her en der kleine salieblaadjes. Eet smakelijk!
Wat zijn coquilles?
Coquille is het vlees van de sint jacobsschelp (jakobsmantel). Als je coquilles met schelp koopt, kun je het kuit van de coquille (het koraal) eventueel gebruiken om een smaakvolle saus mee te maken.
Hoe smaken coquilles?
Coquilles zijn heel zacht van structuur maar ook qua smaak zijn ze boterzacht. Ze hebben geen uitgesproken vissmaak, ze smaken juist een tikkeltje zoet.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.