Valentijnsdag komt eraan, dus wat is er dan beter dan een chocoladetaart met frambozen voor je geliefde? Mmmm, chocolade en frambozen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 250 gram bloem met een snufje zout, cacao poeder en 80 gram suiker. Snijd de boter in blokjes en voeg deze beetje bij beetje bij de bloem. Blijf mengen met de platte menghaak tot een kruimelig deeg.
Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe en blijf mengen tot een deegbal is ontstaan. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg ongeveer een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet de taartvorm in met boter. Bestuif je werkblad en deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een grote dunne plak. Druk het deeg in de taartvorm en snijd het overtollige deeg weg. Hiervoor kun je heel makkelijk je deegroller gebruiken.
Prik gaatjes in de bodem met een vork. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en bedek met blindbakbonen. Bak de taartbodem gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven.
Voor de chocolade vulling verwarm je langzaam de room in een klein sauspannetje. Hak de chocolade in kleine stukjes en als de room warm genoeg is, voeg je de chocolade toe.
Meng met behulp van een garde tot er een glad mengsel is ontstaan. Snijd de boter in blokjes, voeg deze beetje bij beetje toe en blijf mengen tot het wederom glad is.
Draai het vuur uit en laat de chocolade vulling een beetje afkoelen. Schenk dan het chocolade mengsel voorzichtig in de taartvorm. Laat de chocoladetaart volledig afkoelen in de koelkast, je zult merken dat de vulling stijf zal worden door de boter.
Maak de taart af met frambozen. Maak een bain-marie door een laag water in de pan te doen en een passende kom erop. De stoom van het kokende water zal de chocolade in de kom smelten.
Breek de witte chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom. Zodra de chocolade volledig is gesmolten kun je hiermee de chocoladetaart decoreren in elk patroon dat je maar wilt. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.