Valentijnsdag komt eraan, dus wat is er dan beter dan een chocoladetaart met frambozen voor je geliefde? Mmmm, chocolade en frambozen!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocoladetaart-met-frambozen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter. Bestuif je werkblad en deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een grote dunne plak. Druk het deeg in de taartvorm en snijd het overtollige deeg weg. Hiervoor kun je heel makkelijk je deegroller gebruiken. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en bedek met blindbakbonen. Bak de taartbodem gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven.
Chocoladetaart met frambozen
Draai het vuur uit en laat de chocolade vulling een beetje afkoelen. Schenk dan het chocolade mengsel voorzichtig in de taartvorm. Laat de chocoladetaart volledig afkoelen in de koelkast, je zult merken dat de vulling stijf zal worden door de boter.
Maak de taart af met frambozen. Maak een bain-marie door een laag water in de pan te doen en een passende kom erop. De stoom van het kokende water zal de chocolade in de kom smelten. Breek de witte chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom. Zodra de chocolade volledig is gesmolten kun je hiermee de chocoladetaart decoreren in elk patroon dat je maar wilt. Smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.