Ohmydish.nl


Chocoladetaart met frambozen

Valentijnsdag komt eraan, dus wat is er dan beter dan een chocoladetaart met frambozen voor je geliefde? Mmmm, chocolade en frambozen!

30 minuten 8 personen Taart en cake
Chocoladetaart met frambozen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten voor de taartbodem

  • 80 gram suiker
  • 250 gram bloem + extra
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • snufje zout
  • 100 gram boter
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels koud water

Ingrediënten voor de vulling

  • 200 ml slagroom
  • 100 gram koude boter
  • 200 gram pure chocolade
  • ongeveer 20 frambozen
  • 50 gram witte chocolade

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer met platte menghaak (of kneed het deeg met de hand)
  • huishoudfolie
  • rechthoekige taartvorm
  • vork
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • klein sauspannetje
  • garde
  • middelgrote pan + kom die erop past (bain-marie)
  • siliconen spatel

Bereiden


30 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocoladetaart-met-frambozen


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Meng 250 gram bloem met een snufje zout, cacao poeder en 80 gram suiker. Snijd de boter in blokjes en voeg deze beetje bij beetje bij de bloem. Blijf mengen met de platte menghaak tot een kruimelig deeg.

Voeg 1 eigeel en 2 eetlepels koud water toe en blijf mengen tot een deegbal is ontstaan. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg ongeveer een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de taartvorm in met boter. Bestuif je werkblad en deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een grote dunne plak. Druk het deeg in de taartvorm en snijd het overtollige deeg weg. Hiervoor kun je heel makkelijk je deegroller gebruiken.

Prik gaatjes in de bodem met een vork. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en bedek met blindbakbonen. Bak de taartbodem gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven. 

Chocoladetaart met frambozen
Chocoladetaart met frambozen

Chocoladetaart met frambozen afmaken -- 10 minuten + wachttijd

Voor de chocolade vulling verwarm je langzaam de room in een klein sauspannetje. Hak de chocolade in kleine stukjes en als de room warm genoeg is, voeg je de chocolade toe.

Meng met behulp van een garde tot er een glad mengsel is ontstaan. Snijd de boter in blokjes, voeg deze beetje bij beetje toe en blijf mengen tot het wederom glad is.

Draai het vuur uit en laat de chocolade vulling een beetje afkoelen. Schenk dan het chocolade mengsel voorzichtig in de taartvorm. Laat de chocoladetaart volledig afkoelen in de koelkast, je zult merken dat de vulling stijf zal worden door de boter.

Maak de taart af met frambozen. Maak een bain-marie door een laag water in de pan te doen en een passende kom erop. De stoom van het kokende water zal de chocolade in de kom smelten. 

Breek de witte chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom. Zodra de chocolade volledig is gesmolten kun je hiermee de chocoladetaart decoreren in elk patroon dat je maar wilt. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Tempura pangasius spiesjes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!