Chocoladetaart met frambozen
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chocoladetaart met frambozen vegetarisch

Valentijnsdag komt eraan, dus wat is er dan beter dan een chocoladetaart met frambozen voor je geliefde? Mmmm, chocolade en frambozen!

30 minuten
8 personen

Recept chocoladetaart met frambozen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Meng 250 gram bloem met een snufje zout, cacao poeder en 80 gram suiker. Snijd de boter in blokjes en voeg deze beetje bij beetje bij de bloem. Blijf mengen met de platte menghaak tot een kruimelig deeg.

Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe en blijf mengen tot een deegbal is ontstaan. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg ongeveer een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de taartvorm in met boter. Bestuif je werkblad en deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een grote dunne plak. Druk het deeg in de taartvorm en snijd het overtollige deeg weg. Hiervoor kun je heel makkelijk je deegroller gebruiken.

Prik gaatjes in de bodem met een vork. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en bedek met blindbakbonen. Bak de taartbodem gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven. 

Chocoladetaart met frambozen
Chocoladetaart met frambozen

Chocoladetaart met frambozen afmaken – 10 minuten + wachttijd

Voor de chocolade vulling verwarm je langzaam de room in een klein sauspannetje. Hak de chocolade in kleine stukjes en als de room warm genoeg is, voeg je de chocolade toe.

Meng met behulp van een garde tot er een glad mengsel is ontstaan. Snijd de boter in blokjes, voeg deze beetje bij beetje toe en blijf mengen tot het wederom glad is.

Draai het vuur uit en laat de chocolade vulling een beetje afkoelen. Schenk dan het chocolade mengsel voorzichtig in de taartvorm. Laat de chocoladetaart volledig afkoelen in de koelkast, je zult merken dat de vulling stijf zal worden door de boter.

Maak de taart af met frambozen. Maak een bain-marie door een laag water in de pan te doen en een passende kom erop. De stoom van het kokende water zal de chocolade in de kom smelten. 

Breek de witte chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom. Zodra de chocolade volledig is gesmolten kun je hiermee de chocoladetaart decoreren in elk patroon dat je maar wilt. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
606.58 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
49.11 g
27.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.86 g
25.44 g
Eiwitten
7 g
Vezels
2.21 g
Natrium
76 mg
Mineralen
Ijzer
1.71 mg
Calcium
68.51 mg
Magnesium
50.94 mg
Kalium
50.94 mg
Fosfor
169.4 mg
Koper
0.27 mg
Zink
1.13 mg
Jodium
0 µg
Selenium
1.38 µg
Vitamines
Vitamine C
1.5 mg
Vitamine D
0.65 mg
Vitamine A
0.36 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
20.01 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Chocoladetaart met frambozen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.