Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Chocolade lagen taart

Overheerlijke chocolade lagen taart, hij is zacht, romig en super 'gezond'. Grapje! Het is gewoon een simpele maar awesome chocolade lagen taart!

Chocolade lagen taart
1 uur 12 personen Taart en cake
Chocolade lagen taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 410 gram bloem + 1 eetlepel extra
  • 400 gram suiker
  • 600 ml melk
  • 100 gram chocolade, wij gebruikten melk chocolade maar puur kan ook
  • 125 ml zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 4 eetlepels cacao poeder
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • witte chocolade ter garnering
Chocolade lagen taart
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 springvormen (24 cm)
  • siliconen kwast
  • fijne zeef
  • elektrische mixer
  • klein sauspannetje
  • garde
  • oven
  • afkoelrek
  • (klein) palletmes

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-lagen-taart


Voorbereiding -- 45 minuten

Vet de springvormen in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een grote kom en meng goed. Verwarm 100 ml melk in een klein sauspannetje en zodra dit warm genoeg is, kun je de chocolade erin oplossen. Meng goed met een garde tot alle chocolade is opgelost, draai het vuur uit en voeg vervolgens 400 ml koude melk toe. Als je chocoladerepen gebruikt is het makkelijker om deze eerst in kleinere stukjes te hakken zodat ze beter oplossen.

Voeg 2 eieren, suiker, zonnebloemolie, vanille extract en het melk en chocolade mengsel toe aan de bloem en blijf mengen tot een glad beslag is ontstaan. Verdeel het beslag evenredig over de 2 springvormen en bak de cakes in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de oven. Je kunt makkelijk met een houten prikker controleren of de cakes gaar zijn. Als de prikker er schoon uit komt, zijn de cakes gaar. Haal de cakes uit de oven en zet ze op een afkoelrek, haal de cakes pas na minimaal 15 minuten uit de vormen en laat de cakes daarna volledig afkoelen.

Chocolade lagen taart Chocolade lagen taart

Chocolade lagen taart afmaken -- 15 minuten

Smelt ondertussen 250 gram boter en laat deze daarna ongeveer 10 minuten afkoelen. Zeef de cacao poeder en poedersuiker erbij. Meng het goed met een garde en voeg 100 ml melk toe. Laat het volledig afkoelen alvorens je de cake gaat besmeren, zo kun je zien of de consistentie niet te dik is om evenredig kunnen verdelen. Misschien moet je dan nog een beetje extra melk toevoegen.

Verdeel een laag van de frosting over 1 van de cakes en plaats de 2e cake bovenop. Verdeel de rest van de frosting over de gehele taart en vergeet de zijkanten niet.

Garneer de taart met witte chocolade krullen zoals je wilt en geniet ervan!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Spaghetti aglio e olio

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!