Overheerlijke chocolade lagen taart, hij is zacht, romig en super 'gezond'. Grapje! Het is gewoon een simpele en geweldige chocolade laagjes taart!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-10-2024
Vet de springvormen in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een grote kom en meng goed.
Als je chocoladerepen gebruikt is het makkelijker om deze eerst in kleinere stukjes te hakken zodat ze beter oplossen. Verwarm 100 ml melk in een klein sauspannetje en zodra dit warm genoeg is, kun je de chocolade erin oplossen. Meng goed met een garde tot alle chocolade is opgelost, draai het vuur uit en voeg vervolgens 400 ml koude melk toe.
Voeg 2 eieren, suiker, zonnebloemolie, vanille extract en het melk en chocolade mengsel toe aan de bloem en blijf mengen tot een glad beslag is ontstaan. Verdeel het beslag evenredig over de 2 springvormen en bak de cakes in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de oven.
Je kunt makkelijk met een houten prikker controleren of de cakes gaar zijn. Als de prikker er schoon uit komt, zijn de cakes gaar. Haal de cakes uit de oven en zet ze op een afkoelrek, haal de cakes pas na minimaal 15 minuten uit de vormen en laat de cakes daarna volledig afkoelen.
Smelt ondertussen 250 gram boter en laat deze daarna ongeveer 10 minuten afkoelen.
Zeef de cacao poeder en poedersuiker erbij. Meng het goed met een garde en voeg 100 ml melk toe. Laat het volledig afkoelen alvorens je de cake gaat besmeren, zo kun je zien of de consistentie niet te dik is om evenredig kunnen verdelen. Misschien moet je dan nog een beetje extra melk toevoegen.
Verdeel een laag van de frosting over 1 van de cakes en plaats de 2e cake bovenop. Verdeel de rest van de frosting over de gehele taart en vergeet de zijkanten niet. Garneer de taart met witte chocolade krullen als je wilt en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.