Ohmydish.nl


Chili con pollo

Deze overheerlijke chili con pollo met paprika, tomaat en veel kruiden is een iets andere soort dan de klassieke chili con carne. Minstens net zo lekker!

Chili con pollo
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Chili con pollo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram kip gehakt - of maak zelf gehakt van kipfilets of kippendijen
  • 1 blik rode kidneybonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blik tomatenpuree (140 gram)
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2e gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2e theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2e theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • bosui en rijst om erbij te serveren
Chili con pollo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan + deksel
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-con-pollo


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze dan in kleine blokjes. Was en snijd de lente uitjes in dunne ringen en zet opzij. 

Chili con pollo
Chili con pollo

Chili con pollo afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak dit enkele minuten langer. 

Voeg er dan de blokjes paprika, de tomatenpuree en alle kruiden aan toe. Bak alles een aantal minuten mee en voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Plaats een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten lang pruttelen op laag vuur. 

Voeg tijdens de laatste 5 minuten de rode kidneybonen toe en bak nog even mee. Breng op smaak met eventueel meer kruiden, peper en zout. 

Verwijder het laurierblad, garneer met lente ui en serveer met rijst. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Gefrituurde courgettebloemen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.