Chili con pollo
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chili con pollo

Deze overheerlijke chili con pollo met paprika, tomaat en veel kruiden is een iets andere soort dan de klassieke chili con carne. Minstens net zo lekker!

45 minuten
4 personen

Tip: je kunt je eigen kipgehakt maken van kipfilets of kippendijen.

Chili con pollo ingrediënten
Recept chili con pollo

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze dan in kleine blokjes. Was en snijd de lente uitjes in dunne ringen en zet opzij. 

Chili con pollo (Chili met kip)
Chili con pollo (Chili met kip)

Chili con pollo afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak dit enkele minuten langer. 

Voeg er dan de blokjes paprika, de tomatenpuree en alle kruiden aan toe. Bak alles een aantal minuten mee en voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Plaats een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten lang pruttelen op laag vuur. 

Voeg tijdens de laatste 5 minuten de rode kidneybonen toe en bak nog even mee. Breng op smaak met eventueel meer kruiden, peper en zout. 

Verwijder het laurierblad, garneer met lente ui en serveer met rijst. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
530.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
44.44 g
16.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.99 g
3.97 g
Eiwitten
53.53 g
Vezels
9.15 g
Natrium
948.95 mg
Mineralen
Ijzer
6.07 mg
Calcium
143.68 mg
Magnesium
88.31 mg
Kalium
88.31 mg
Fosfor
246.63 mg
Koper
0.61 mg
Zink
2.48 mg
Jodium
0.59 µg
Selenium
0.38 µg
Vitamines
Vitamine C
177.59 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
554.03 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
112 µg
Vitamine E
0.65 mg
Vitamine K
26.29 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Chili con pollo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.