Chili con pollo

(25)

Deze overheerlijke chili con pollo met paprika, tomaat en veel kruiden is een iets andere soort dan de klassieke chili con carne. Minstens net zo lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-08-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Chili con pollo

Ingrediënten


  • 800 gram kip gehakt - of maak zelf gehakt van kipfilets of kippendijen
  • 1 blik rode kidneybonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blik tomatenpuree (140 gram)
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2e gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2e theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2e theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • bosui en rijst om erbij te serveren
Chili con pollo Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan + deksel
  • houten lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-con-pollo


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze dan in kleine blokjes. Was en snijd de lente uitjes in dunne ringen en zet opzij. 

Chili con pollo (Chili met kip)
Chili con pollo (Chili met kip)

Chili con pollo afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak dit enkele minuten langer. 

Voeg er dan de blokjes paprika, de tomatenpuree en alle kruiden aan toe. Bak alles een aantal minuten mee en voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Plaats een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten lang pruttelen op laag vuur. 

Voeg tijdens de laatste 5 minuten de rode kidneybonen toe en bak nog even mee. Breng op smaak met eventueel meer kruiden, peper en zout. 

Verwijder het laurierblad, garneer met lente ui en serveer met rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-08-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

0 reacties op Chili con pollo

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.