Chili con carne met bruine bonen

(12)

Een heerlijke chili con carne met bruine bonen is een Nederlandse twist op de bekende chili con carne. Een kruidig en smaakvol gerecht, perfect voor doordeweeks.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Chili con carne met bruine bonen

Ingrediënten


  • 600 gram gehakt (half-om-half of rundergehakt)
  • 1 pot bruine bonen (465 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 grote uien
  • 4 knoflooktenen
  • 3 rode paprika's
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2e theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2e theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Lente ui om erbij te serveren
  • Rijst om erbij te serveren
  • Tortilla chips om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan of grote bakpan met deksel
  • houten lepel

Chili con carne met bruine bonen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-con-carne-met-bruine-bonen


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de lente uitjes in fijne ringen en zet opzij.

Chili con carne met bruine bonen
Chili con carne met bruine bonen

De chili con carne met bruine bonen afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan of braadpan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak dit rul. 

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Bak de blokjes paprika samen met de kruiden nog ongeveer 5 minuten mee. Voeg de blokjes tomaat en 200 ml runderbouillon toe. Plaats een deksel op de pan en laat minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen. 

Spoel de bruine bonen af en voeg deze toe aan de chili. Laat het geheel nog eens 5 minuten verwarmen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de chili con carne met rijst en tortilla chips en garneer met de lente uitjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Chili con carne met bruine bonen: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen chili en chili con carne?

Een chili kan simpelweg gemaakt worden met kip, kalkoen, zoete aardappels, maïs, bonen enzovoorts. Er zijn oneindig veel combinaties voor te stellen.

Een chili con carne betekent ‘chili met vlees’, deze variant is dus specifiek met vlees (meestal gehakt) gemaakt.

Wat eet je bij een chili con carne?

Gekookte rijst, aardappelen of een lekker stuk stokbrood zijn allemaal lekkere bijgerechten. Tortilla chips zijn ook een top combinatie met chili con carne.

0 reacties op Chili con carne met bruine bonen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.