Een heerlijke chili con carne met bruine bonen is een Nederlandse twist op de bekende chili con carne. Een kruidig en smaakvol gerecht, perfect voor doordeweeks. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-con-carne-met-bruine-bonen
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de lente uitjes in fijne ringen en zet opzij.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan of braadpan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Bak de blokjes paprika samen met de kruiden nog ongeveer 5 minuten mee. Voeg de blokjes tomaat en 200 ml runderbouillon toe. Plaats een deksel op de pan en laat minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen.
Spoel de bruine bonen af en voeg deze toe aan de chili. Laat het geheel nog eens 5 minuten verwarmen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de chili con carne met rijst en tortilla chips en garneer met de lente uitjes. Eet smakelijk!
Wat is het verschil tussen chili en chili con carne?
Een chili kan simpelweg gemaakt worden met kip, kalkoen, zoete aardappels, maïs, bonen enzovoorts. Er zijn oneindig veel combinaties voor te stellen.
Een chili con carne betekent ‘chili met vlees’, deze variant is dus specifiek met vlees (meestal gehakt) gemaakt.
Wat eet je bij een chili con carne?
Gekookte rijst, aardappelen of een lekker stuk stokbrood zijn allemaal lekkere bijgerechten. Tortilla chips zijn ook een top combinatie met chili con carne.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.