Captain's dinner met kapucijners
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Captain's dinner met kapucijners

Dit Captain's dinner met kapucijners is ouderwets lekker, vroeger was dit de maaltijd voor de kapitein aan boord van de VOC schepen. Dit gerecht is ook wel bekend als raasdonders of Zeeuwse rijsttafel.

30 minuten
4 personen
Captain's dinner met kapucijners ingrediënten

Recept captain's dinner met kapucijners

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Je kunt kapucijners uit pot of verse kapucijners gebruiken, de verse kapucijners kook je na het doppen beetgaar in ruim kokend water.

Was de prei en snijd deze in vrij dunne (halve) ringen. Pel de uien en snijd deze in ringen. 

Kook de rijst of aardappelen om erbij te serveren.

Snijd de grote augurken door de helft en zet ook de Amsterdamse uitjes en piccalilly klaar.

Captain's dinner met kapucijners
Captain's dinner met kapucijners

Captain's dinner met kapucijners afmaken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak de spekjes krokant. Voeg de prei toe en bak ongeveer 10 minuten mee. 

Verhit ondertussen een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de uienringen op laag vuur. Zorg dat de uienringen niet teveel zullen verkleuren.

Voeg de kapucijners toe aan de grote bakpan en verhit het totaal ongeveer 5 minuten. Serveer de kapucijners met de garnituren en gekookte rijst of aardappelen, eet smakelijk!

Tips!

Wat serveer je bij een Captain's dinner?

Je kunt behalve gekookte rijst ook gekookte aardappelen erbij serveren om het Captain's dinner compleet te maken.

Wat zijn kapucijners?

Kapucijners zijn peulvruchten en lijken ontzettend op grauwe erwten of schokkers (schokker erwt). Officieel zijn grauwe erwten net iets anders dan kapucijners, maar dit verschil is zo minimaal dat ze onder dezelfde noemer worden genoemd.

In de gedroogde vorm worden kapucijners/schokkers gebruikt voor de Britse mushy peas die bij fish and chips wordt geserveerd.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
511.93 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.08 g
4.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.69 g
9.18 g
Eiwitten
26.83 g
Vezels
15.54 g
Natrium
1507.34 mg
Mineralen
Ijzer
4.38 mg
Calcium
111.89 mg
Magnesium
59.44 mg
Kalium
59.44 mg
Fosfor
376.23 mg
Koper
0.11 mg
Zink
3.3 mg
Jodium
0 µg
Selenium
7.5 µg
Vitamines
Vitamine C
11.88 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
25.06 mg
Vitamine B1
0.41 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.53 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
50 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
0.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Captain's dinner met kapucijners"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.