Caponata
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Caponata veganistisch

Caponata is een beetje vergelijkbaar met de bekende ratatouille. Het is een klassiek Siciliaans recept uit Italië, heerlijk op brood maar kan ook als bijgerecht.

55 minuten
8 personen
Caponata ingrediënten
Recept caponata

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-08-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de aubergines en snijd deze in blokjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze dan ook in blokjes. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de olijven door de helft en snijd de selderij fijn. 

Italiaanse caponata
Italiaanse caponata

De caponata afmaken – 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de aubergine enkele minuten. Voeg dan ook de blokjes paprika en fijngesneden selderij toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg dan ook de fijngesneden ui en knoflook toe en na enkele minuten ook de tomaat toe. Schenk de witte wijn azijn en het water erbij samen met de suiker, olijven en kappertjes.

Laat het ongeveer een half uur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm of koud op brood of als bijgerecht.

Je kunt de caponata ook inmaken om er langer van te kunnen genieten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
73.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.67 g
6.89 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.16 g
0.36 g
Eiwitten
2.27 g
Vezels
3.65 g
Natrium
581.33 mg
Mineralen
Ijzer
0.94 mg
Calcium
62.27 mg
Magnesium
24.58 mg
Kalium
24.58 mg
Fosfor
54.91 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.49 mg
Jodium
0.3 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
87.06 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
29.37 µg
Vitamine E
0.47 mg
Vitamine K
8.89 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Caponata"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.