Een broccoli quiche met kip en paprika is een ideale doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en extra lekker met eieren, geitenkaas en tomaatjes.
Een quiche met broccoli, kip en geitenkaas is makkelijk om te maken en extra lekker met zelfgemaakt quiche deeg.
Je kunt eventueel ook kant-en-klaar hartig deeg gebruiken, je kunt voor een makkelijke quiche zelfs bladerdeeg gebruiken.
Je kunt de kip eventueel ook vervangen door spekjes of eventueel bloemkool voor een vegetarische versie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het hartige deeg, je kunt eventueel ook kant-en-klaar deeg gebruiken. Je kunt de taartbodem eerst blindbakken met blindbakbonen, maar dit is niet per se noodzakelijk.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de cherrytomaten door de helft.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.
Bestuif het aanrecht en de deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit. Verplaats het deeg naar de taartvorm, dit kun je het beste met de deegroller doen aangezien het deeg snel breekt.
Verwijder het deeg dat over de randen valt en gebruik een vork om gaatjes in de bodem te prikken.
Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de kip 2 minuten. Voeg de broccoli en paprika toe en bak het geheel nog enkele minuten langer. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de bodem van de quiche.
Meng 4 eieren samen met 300 ml room en breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de groenten en kip.
Verdeel de gehalveerde tomaatjes over de quiche met de snijkant naar boven en leg her en der een lepel zachte geitenkaas. Verdeel een kleine handvol geraspte kaas over de bovenkant en bak de quiche mooi goudbruin in ongeveer 30 tot 40 minuten.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven, de quiche is gaar als het ei-roommengsel stevig is geworden. Eet smakelijk!
Welk deeg voor een quiche?
Je kunt verschillende soorten deeg gebruiken voor het maken van een quiche. Je kunt hiervoor hartig deeg gebruiken, dit kun je zelf maken of koop een rol hartig deeg (quiche deeg). Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.
Welke kaas voor een quiche?
Geitenkaas combineert goed met broccoli en tomaat, maar je kunt eventueel ook feta of een oude kaas gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.