Broccoli quiche met kip en paprika

(4)

Een broccoli quiche met kip en paprika is een ideale doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en extra lekker met eieren, geitenkaas en tomaatjes. Laat een reactie achter

Een quiche met broccoli, kip en geitenkaas is makkelijk om te maken en extra lekker met zelfgemaakt quiche deeg.

Je kunt eventueel ook kant-en-klaar hartig deeg gebruiken, je kunt voor een makkelijke quiche zelfs bladerdeeg gebruiken.

Je kunt de kip eventueel ook vervangen door spekjes of eventueel bloemkool voor een vegetarische versie.

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Broccoli quiche met kip en paprika

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rol hartig / quiche deeg
  • 2 kipfilets
  • 1 kleine broccoli
  • 2 rode paprika's
  • 4 eieren
  • 300 ml room
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • kleine handvol geraspte kaas
  • handvol cherrytomaten
Broccoli quiche met kip en paprika Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • taartvorm
  • deegroller
  • vork
  • middelgrote kom
  • garde
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broccoli-quiche-met-kip-en-paprika


Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het maken van het hartige deeg, je kunt eventueel ook kant-en-klaar deeg gebruiken. Je kunt de taartbodem eerst blindbakken met blindbakbonen, maar dit is niet per se noodzakelijk.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de cherrytomaten door de helft.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.

Quichedeeg in de ovenschaal
Quichedeeg in de ovenschaal

Bestuif het aanrecht en de deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit. Verplaats het deeg naar de taartvorm, dit kun je het beste met de deegroller doen aangezien het deeg snel breekt.

Verwijder het deeg dat over de randen valt en gebruik een vork om gaatjes in de bodem te prikken.

Broccoli quiche klaar om in de oven gebakken te worden
Broccoli quiche klaar om in de oven gebakken te worden

De broccoli quiche met kip en paprika afmaken – 45 minuten

Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de kip 2 minuten. Voeg de broccoli en paprika toe en bak het geheel nog enkele minuten langer. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de bodem van de quiche.

Broccoli quiche met kip en paprika
Broccoli quiche met kip en paprika

Meng 4 eieren samen met 300 ml room en breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de groenten en kip.

Verdeel de gehalveerde tomaatjes over de quiche met de snijkant naar boven en leg her en der een lepel zachte geitenkaas. Verdeel een kleine handvol geraspte kaas over de bovenkant en bak de quiche mooi goudbruin in ongeveer 30 tot 40 minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven, de quiche is gaar als het ei-roommengsel stevig is geworden. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Broccoli quiche met kip en paprika: Veel gestelde vragen

Welk deeg voor een quiche?

Je kunt verschillende soorten deeg gebruiken voor het maken van een quiche. Je kunt hiervoor hartig deeg gebruiken, dit kun je zelf maken of koop een rol hartig deeg (quiche deeg). Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

Welke kaas voor een quiche?

Geitenkaas combineert goed met broccoli en tomaat, maar je kunt eventueel ook feta of een oude kaas gebruiken.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.