Het bramenseizoen is hier! Eind augustus is perfect om heerlijke wilde bramen te plukken, en er heerlijk bramenijs van te maken!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bramenijs
Je kunt bramen gebruiken die je in de winkel kunt kopen, deze zijn wel groter dan wilde bramen. Je kunt het beste in laat augustus wilde bramen plukken, dat is precies wat wij gedaan hebben!
Wilde bramen zijn kleiner en zuurder. Doe de wilde bramen in een vergiet en was deze onder koud, stromend water. Rasp de citroen zeste en voeg deze toe aan de middelgrote pan samen met de citroensap, wilde bramen en suiker.
Laat dit 10 minuten lang pruttelen op middelhoog vuur, totdat de bramen openspringen. Je kunt ervoor kiezen om het bramenmengsel door een zeef te drukken om een gladder bramenijs te maken.
Laat het mengsel iets afkoelen.
Zodra het bramenmengsel afgekoeld is voeg je de slagroom toe. Bereid de ijsmachine voor en draai het mengsel in ongeveer 40 minuten tot een heerlijk bramenijs.
Je kunt deze direct serveren, of tot 3 maanden lang in een luchtdichte bak bewaren. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!