Het bramenseizoen is hier! Eind augustus is perfect om heerlijke wilde bramen te plukken, en er heerlijk bramenijs van te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-08-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-07-2024
Je kunt bramen gebruiken die je in de winkel kunt kopen, deze zijn wel groter dan wilde bramen. Je kunt het beste in laat augustus wilde bramen plukken, dat is precies wat wij gedaan hebben!
Wilde bramen zijn kleiner en zuurder. Doe de wilde bramen in een vergiet en was deze onder koud, stromend water. Rasp de citroen zeste en voeg deze toe aan de middelgrote pan samen met de citroensap, wilde bramen en suiker.
Laat dit 10 minuten lang pruttelen op middelhoog vuur, totdat de bramen openspringen. Je kunt ervoor kiezen om het bramenmengsel door een zeef te drukken om een gladder bramenijs te maken.
Laat het mengsel iets afkoelen.
Zodra het bramenmengsel afgekoeld is voeg je de slagroom toe. Bereid de ijsmachine voor en draai het mengsel in ongeveer 40 minuten tot een heerlijk bramenijs.
Je kunt deze direct serveren, of tot 3 maanden lang in een luchtdichte bak bewaren. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.