Bramenijs
😍 12Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bramenijs vegetarisch

Het bramenseizoen is hier! Eind augustus is perfect om heerlijke wilde bramen te plukken, en er heerlijk bramenijs van te maken!

55 minuten
6 personen
Bramenijs ingrediënten
Recept bramenijs

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-08-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Je kunt bramen gebruiken die je in de winkel kunt kopen, deze zijn wel groter dan wilde bramen. Je kunt het beste in laat augustus wilde bramen plukken, dat is precies wat wij gedaan hebben! 

Wilde bramen zijn kleiner en zuurder. Doe de wilde bramen in een vergiet en was deze onder koud, stromend water. Rasp de citroen zeste en voeg deze toe aan de middelgrote pan samen met de citroensap, wilde bramen en suiker.

Laat dit 10 minuten lang pruttelen op middelhoog vuur, totdat de bramen openspringen. Je kunt ervoor kiezen om het bramenmengsel door een zeef te drukken om een gladder bramenijs te maken.

Laat het mengsel iets afkoelen. 

Bramenijs
Bramenijs

Het bramenijs afmaken – 40 minuten

Zodra het bramenmengsel afgekoeld is voeg je de slagroom toe. Bereid de ijsmachine voor en draai het mengsel in ongeveer 40 minuten tot een heerlijk bramenijs.

Je kunt deze direct serveren, of tot 3 maanden lang in een luchtdichte bak bewaren. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
165.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.84 g
10.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.37 g
6.7 g
Eiwitten
1.12 g
Vezels
1.95 g
Natrium
12.87 mg
Mineralen
Ijzer
0.32 mg
Calcium
41 mg
Magnesium
14.48 mg
Kalium
14.48 mg
Fosfor
32 mg
Koper
0.24 mg
Zink
0.08 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
10.5 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0.07 µg
Foliumzuur
8.47 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bramenijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.