Ohmydish.nl


Bramenijs

Het bramenseizoen is hier! Eind augustus is perfect om heerlijke wilde bramen te plukken, en er heerlijk bramenijs van te maken!

Bramenijs
55 minuten 6 personen Toetjes
Bramenijs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram wilde bramen, of uit de winkel. Bramen uit de winkel zijn groter.
  • 200 ml slagroom
  • Sap + zeste van een halve citroen
  • 3 eetlepels suiker
Bramenijs ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote sauspan
  • Garde
  • Vergiet
  • Spatel
  • Rasp
  • Ijsmachine, wij hebben gebruik gemaakt van een 'Magimix turbine a glace'
  • Luchtdichte bak

Bereiden

55 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bramenijs


Voorbereiding -- 15 minuten

Je kunt bramen gebruiken die je in de winkel kunt kopen, deze zijn wel groter dan wilde bramen. Je kunt het beste in laat augustus wilde bramen plukken, dat is precies wat wij gedaan hebben! Wilde bramen zijn kleiner en zuurder.

Doe de wilde bramen in een vergiet en was deze onder koud, stromend water. Rasp de citroen zeste en voeg deze toe aan de middelgrote pan samen met de citroensap, wilde bramen en suiker. Laat dit 10 minuten lang pruttelen op middelhoog vuur, totdat de bramen openspringen. Je kunt ervoor kiezen om het bramenmengsel door een zeef te drukken om een gladder bramenijs te maken. Laat het mengsel iets afkoelen.

Bramenijs Bramenijs

Het bramenijs afmaken -- 40 minuten

Zodra het bramenmengsel afgekoeld is voeg je de slagroom toe. Bereid de ijsmachine voor en draai het mengsel in ongeveer 40 minuten tot een heerlijk bramenijs. Je kunt deze direct serveren, of tot 3 maanden lang in een luchtdichte bak bewaren. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pittige biefstuksalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.