Deze bonenschotel met tomaat en ui kun je maken met verschillende soorten bonen. Lekker met een kruidige worst en stokbrood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-11-2024
ik gebruikte pronkbonen / Spaanse bonen uit de moestuin, maar je kunt bonen naar keuze gebruiken. Let op: als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen in water
Als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen. Als je verse bonen gebruikt, dien je deze vooraf gaar te koken in kokend water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort boon die je gebruikt.
Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflooktenen fijn en de ui in fijne halve ringen. Voor een snellere versie kun je de uien ook fijn(er) snijden.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg de fijngesneden knoflook toe samen met de takjes tijm en bak nog enkele minuten langer.
Voeg de bonen pas toe als de uien al vrij zacht geworden zijn. Bak de tomatenpuree en gerookte paprikapoeder nog even mee en schenk er dan de tomatenblokjes bij. Gaar het geheel nog enkele minuten, tot de ui en bonen mooi zacht zijn.
Als de uien nog niet zacht genoeg zijn, maar de saus al is ingedikt kun je eventueel een scheut water toevoegen om de ui verder te garen.
Verwijder dan de takjes tijm, breng op smaak met peper en zout en serveer met een (Spaanse) worst en brood. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.