Bonenschotel met tomaat en ui
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bonenschotel met tomaat en ui

Deze bonenschotel met tomaat en ui kun je maken met verschillende soorten bonen. Lekker met een kruidige worst en stokbrood.

30 minuten
4 personen
Bonenschotel met tomaat en ui ingrediënten

Recept bonenschotel met tomaat en ui

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 30-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

ik gebruikte pronkbonen / Spaanse bonen uit de moestuin, maar je kunt bonen naar keuze gebruiken. Let op: als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen in water

Voorbereiding – 10 minuten

Als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen. Als je verse bonen gebruikt, dien je deze vooraf gaar te koken in kokend water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort boon die je gebruikt. 

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflooktenen fijn en de ui in fijne halve ringen. Voor een snellere versie kun je de uien ook fijn(er) snijden. 

Bonenschotel met tomaat en ui
Bonenschotel met tomaat en ui

Bonenschotel met tomaat en ui afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg de fijngesneden knoflook toe samen met de takjes tijm en bak nog enkele minuten langer. 

Voeg de bonen pas toe als de uien al vrij zacht geworden zijn. Bak de tomatenpuree en gerookte paprikapoeder nog even mee en schenk er dan de tomatenblokjes bij. Gaar het geheel nog enkele minuten, tot de ui en bonen mooi zacht zijn. 

Als de uien nog niet zacht genoeg zijn, maar de saus al is ingedikt kun je eventueel een scheut water toevoegen om de ui verder te garen. 

Verwijder dan de takjes tijm, breng op smaak met peper en zout en serveer met een (Spaanse) worst en brood. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
406.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.53 g
10.48 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.25 g
2.31 g
Eiwitten
18.03 g
Vezels
16.47 g
Natrium
973.75 mg
Mineralen
Ijzer
5.18 mg
Calcium
111.62 mg
Magnesium
76.16 mg
Kalium
76.16 mg
Fosfor
313.19 mg
Koper
0.67 mg
Zink
2.69 mg
Jodium
1.47 µg
Selenium
1.77 µg
Vitamines
Vitamine C
39.42 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
21.06 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.43 mg
Vitamine B12
0.18 µg
Foliumzuur
77.89 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
10.54 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bonenschotel met tomaat en ui"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.