Ohmydish.nl


Bonenschotel met tomaat en ui

Deze bonenschotel met tomaat en ui kun je maken met verschillende soorten bonen. Lekker met een kruidige worst en stokbrood.

Bonenschotel met tomaat en ui
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Bonenschotel met tomaat en ui

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram bonen
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • paar takjes verse tijm
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • worstjes naar keuze om erbij te serveren
  • stokbrood om erbij te serveren
Bonenschotel met tomaat en ui ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: grote kom, middelgrote pan en vergiet
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bonenschotel-met-tomaat-en-ui


ik gebruikte pronkbonen / Spaanse bonen uit de moestuin, maar je kunt bonen naar keuze gebruiken. Let op: als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen in water

Voorbereiding -- 10 minuten

Als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen. Als je verse bonen gebruikt, dien je deze vooraf gaar te koken in kokend water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort boon die je gebruikt. 

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflooktenen fijn en de ui in fijne halve ringen. Voor een snellere versie kun je de uien ook fijn(er) snijden. 

Bonenschotel met tomaat en ui
Bonenschotel met tomaat en ui

Bonenschotel met tomaat en ui afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg de fijngesneden knoflook toe samen met de takjes tijm en bak nog enkele minuten langer. 

Voeg de bonen pas toe als de uien al vrij zacht geworden zijn. Bak de tomatenpuree en gerookte paprikapoeder nog even mee en schenk er dan de tomatenblokjes bij. Gaar het geheel nog enkele minuten, tot de ui en bonen mooi zacht zijn. 

Als de uien nog niet zacht genoeg zijn, maar de saus al is ingedikt kun je eventueel een scheut water toevoegen om de ui verder te garen. 

Verwijder dan de takjes tijm, breng op smaak met peper en zout en serveer met een (Spaanse) worst en brood. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Perzik cheesecake

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.