Deze bonenschotel met tomaat en ui kun je maken met verschillende soorten bonen. Lekker met een kruidige worst en stokbrood.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bonenschotel-met-tomaat-en-ui
ik gebruikte pronkbonen / Spaanse bonen uit de moestuin, maar je kunt bonen naar keuze gebruiken. Let op: als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen in water
Als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen. Als je verse bonen gebruikt, dien je deze vooraf gaar te koken in kokend water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort boon die je gebruikt.
Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflooktenen fijn en de ui in fijne halve ringen. Voor een snellere versie kun je de uien ook fijn(er) snijden.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg de fijngesneden knoflook toe samen met de takjes tijm en bak nog enkele minuten langer.
Voeg de bonen pas toe als de uien al vrij zacht geworden zijn. Bak de tomatenpuree en gerookte paprikapoeder nog even mee en schenk er dan de tomatenblokjes bij. Gaar het geheel nog enkele minuten, tot de ui en bonen mooi zacht zijn.
Als de uien nog niet zacht genoeg zijn, maar de saus al is ingedikt kun je eventueel een scheut water toevoegen om de ui verder te garen.
Verwijder dan de takjes tijm, breng op smaak met peper en zout en serveer met een (Spaanse) worst en brood. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.