Blondies met amaretto en witte chocolade

(28)

Overheerlijke blondies met amaretto en witte chocolade, een klassieke combinatie van smaken. Een tikkeltje zoet, maar vooral erg lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-06-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake
Blondies met amaretto en witte chocolade

Ingrediënten


  • 220 gram roomboter
  • 275 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 2 theelepels vanille extract
  • 4 eetlepels amaretto
  • 280 gram bloem
  • 100 gram witte chocolade

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • garde
  • grote kom
  • siliconen spatel
  • ovenschaal of vierkant cakeblik bekleed met bakpapier
  • oven
  • koksmes

Blondies met amaretto en witte chocolade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blondies-met-amaretto-en-witte-chocolade


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter in de kleine pan en roer de basterdsuiker dan erdoor tot een egale massa. 

Verplaats dit dan naar de grote kom en voeg de amaretto en vanille extract toe. Roer de eieren 1 voor 1 erdoor, zorg steeds dat het mengsel weer opnieuw glad is.

Voeg een snufje zout toe en roer geleidelijk de bloem erbij. Het beslag zal uiteindelijk stevig worden. 

Zelfgemaakte blondies met amaretto en witte chocolade
Zelfgemaakte blondies met amaretto en witte chocolade

Blondies met amaretto en witte chocolade afmaken – 30 minuten + wachttijd

Hak de chocoladereep grof en roer dit door het beslag. Verdeel het beslag evenredig over de bakvorm en bak de blondies dan gaar in ongeveer een half uur.

De exacte tijd is afhankelijk van je oven, de blondie behoort nog smeuïg te zijn. Laat de blondies dan volledig afkoelen en snijd in stukjes. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-06-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

0 reacties op Blondies met amaretto en witte chocolade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.