Overheerlijke blondies met amaretto en witte chocolade, een klassieke combinatie van smaken. Een tikkeltje zoet, maar vooral erg lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter in de kleine pan en roer de basterdsuiker dan erdoor tot een egale massa.
Verplaats dit dan naar de grote kom en voeg de amaretto en vanille extract toe. Roer de eieren 1 voor 1 erdoor, zorg steeds dat het mengsel weer opnieuw glad is.
Voeg een snufje zout toe en roer geleidelijk de bloem erbij. Het beslag zal uiteindelijk stevig worden.
Hak de chocoladereep grof en roer dit door het beslag. Verdeel het beslag evenredig over de bakvorm en bak de blondies dan gaar in ongeveer een half uur.
De exacte tijd is afhankelijk van je oven, de blondie behoort nog smeuïg te zijn. Laat de blondies dan volledig afkoelen en snijd in stukjes. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.