Deze goed vullende barbecue kip pizza heeft naast een heerlijke geur ook verschillende lekkere ingrediënten zoals rode kidneybonen en maïs. Een heerlijke combinatie!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 12-11-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je zelf pizza deeg wil maken, dan kun je hier het beste eerst mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen.
Terwijl het deeg aan het rijzen is bereid je de vulling voor. Voeg de kipfilet toe aan de pan en vul deze met water totdat de kipfilet onder water staat.
Verhit de pan op hoog vuur totdat het water gaat koken, zet het vuur dan lager. Kook de kip in 10 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de kipfilet.
Controleer of de kipfilet goed is door deze doormidden te snijden. Kook de kipfilet eventueel langer tot gaar. Haal de kipfilet dan uit de pan en trek uit elkaar met behulp van 2 vorken.
Trek de kipfilet uit elkaar in redelijk dunne reepjes. Voeg de kipfilet reepjes samen met voldoende barbecuesaus toe aan een kommetje.
Meng alles goed door elkaar heen en voeg eventueel meer barbecuesaus toe, de kipfilet mag best "nattig" zijn. Giet de rode kidneybonen en de maïs af met behulp van een vergiet.
Snijd een halve rode ui en een halve paprika in reepjes.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm.
Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder zal de bodem uiteindelijk worden. Besmeer de pizzabodem met passata, het handigste is om hiervoor de bolle achterkant van een eetlepel te gebruiken.
Laat de randen vrij van saus. Verdeel nu de resterende ingrediënten over de pizza. Breng op smaak met wat peper en zout.
Bak de barbecue kip pizza af in ongeveer 20 - 25 minuten, of totdat het middelste deel van de pizzabodem niet meer zacht is.
De uiteindelijke afbaktijd is afhankelijk van hoe krachtig je oven is. Haal de pizza uit de oven na het bakken en snijd deze in 6 of 8 evenredige stukken.
Serveer eventueel met extra barbecuesaus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.