Deze goed vullende barbecue kip pizza heeft naast een heerlijke geur ook verschillende lekkere ingrediënten zoals rode kidneybonen en maïs. Een heerlijke combinatie!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/barbecue-kip-pizza
Voeg de kipfilet toe aan de pan en vul deze met water totdat de kipfilet onder water staat. Verhit de pan op hoog vuur totdat het water gaat koken, zet het vuur dan lager. Kook de kip in 10 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de kipfilet. Controleer of de kipfilet goed is door deze doormidden te snijden. Kook de kipfilet eventueel langer tot gaar. Haal de kipfilet dan uit de pan en trek uit elkaar met behulp van 2 vorken. Trek de kipfilet uit elkaar in redelijk dunne reepjes.
Voeg de kipfilet reepjes samen met voldoende barbecuesaus toe aan een kommetje. Meng alles goed door elkaar heen en voeg eventueel meer barbecuesaus toe, de kipfilet mag best "nattig" zijn.
Giet de rode kidneybonen en de maïs af met behulp van een vergiet. Snijd een halve rode ui en een halve paprika in reepjes.
Barbecue kip pizza
Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder zal de bodem uiteindelijk worden. Besmeer de pizzabodem met passata, het handigste is om hiervoor de bolle achterkant van een eetlepel te gebruiken. Laat de randen vrij van saus.
Verdeel nu de resterende ingrediënten over de pizza. Breng op smaak met wat peper en zout. Bak de barbecue kip pizza af in ongeveer 20 - 25 minuten, of totdat het middelste deel van de pizzabodem niet meer zacht is. De uiteindelijke afbaktijd is afhankelijk van hoe krachtig je oven is. Haal de pizza uit de oven na het bakken en snijd deze in 6 of 8 evenredige stukken. Serveer eventueel met extra barbecuesaus.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.