Maak zelf een heerlijk geurende bananenbrood met noten en pure chocolade met behulp van dit simpele recept. Lekker zoet door de toevoeging van rijpe bananen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 09-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Weeg de roomboter, bloem, suiker en melk eerst af. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius.
Vet een cakeblik van 25 centimeter in met boter. Bekleed het bakblik dan met bakpapier, knip wat van het extra bakpapier eraf.
Prak 3 rijpe bananen met behulp van een vork. Hak een klein handje noten en een ¼e reep pure chocolade naar keuze redelijk fijn.
Voeg 175 gram kristalsuiker en 125 gram roomboter (op kamertemperatuur) toe aan de kom van je mixer. Meng dit goed en voeg de eieren één voor één toe.
Voeg langzaam 60 milliliter volle melk en 1 theelepel vanille extract toe. Voeg 250 gram bloem, een snufje zout en 1 theelepel baksoda toe.
Voeg de 3 geprakte bananen, gehakte nootjes en pure chocolade toe. Stop de mixer zodra het een mooi beslag is geworden.
Verdeel het bananenbrood beslag in het cakeblik met het bakpapier erin. Snijd een gepelde banaan met behulp van een koksmes over de lengte doormidden. Druk deze met de bolle kant naar beneden in het beslag (zie foto).
Bak het bananenbrood in ongeveer een uur tijd af in de voorverwarmde oven. Je kunt met behulp van een houten spies controleren of het bananenbrood gaar is.
Komt de spies er schoon uit? Dan is het bananenbrood ook van binnen helemaal gaar.
Zet de oven uit en laat het bananenbrood in de oven afkoelen, dit voorkomt dat deze zal gaan inzakken.
Laat de oven op een kier openstaan, meestal kun je een pollepel tussen het deurtje en de rand van de oven plaatsen.
Geniet van dit heerlijke bananenbrood met noten en chocolade, lekker voor bij de koffie of thee.
Waarom is een bananenbrood niet droog van smaak?
Door de toevoeging van 4 rijpe bananen zal dit bananenbrood heerlijk smeuïg van smaak zijn. De melk, chocolade en noten maken dat een bananenbrood een heerlijk lunch gerecht is.
Is er een verschil tussen bananenbrood en bananencake?
Ook al lijkt een bananenbrood meer op een cake dan brood, toch zit er een verschil tussen deze twee. Een bananenbrood is namelijk niet droog als een cake en is veel steviger dan een cake.
Een bananencake is op basis van een standaard cake met de toevoeging van geprakte banaan of bananensmaak en verder niets.
Welke noten kan ik gebruiken in bananenbrood?
Gebruik amandelen en pistache noten voor dit bananenbrood, deze combineren extra lekker met pure chocolade.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.