Bananen met whisky is een heerlijk toetje met weinig moeite. Het klinkt misschien gek, maar door het marineren zal de banaan naar whisky gaan smaken. Kies dus een whisky naar smaak. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bananen-met-whisky
Pel de bananen en leg deze in een middelgrote kom, schenk de whisky erover heen en laat dit ongeveer een uur marineren. Hoe langer je dit zal marineren, hoe sterker de banaan zal smaken.
Afhankelijk hoeveel je van een whisky smaak houdt, zal te sterk niet lekker zijn.
Maak ondertussen de chocolade saus door ongeveer 50 ml slagroom te verwarmen en hier dan de reep chocolade in op te lossen.
Klop de resterende slagroom met poedersuiker naar smaak tot de gewenste dikte.
Snijd de bananen in stukjes en verdeel dit over 4 borden samen met de chocolade saus, slagroom en eventueel vanille ijs. Maak af met hagelslag of chocolade rasp en eventueel een takje munt.
Geniet ervan!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.