Bananen met whisky is een heerlijk toetje met weinig moeite. Het klinkt misschien gek, maar door het marineren zal de banaan naar whisky gaan smaken. Kies dus een whisky naar smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de bananen en leg deze in een middelgrote kom, schenk de whisky erover heen en laat dit ongeveer een uur marineren. Hoe langer je dit zal marineren, hoe sterker de banaan zal smaken.
Afhankelijk hoeveel je van een whisky smaak houdt, zal te sterk niet lekker zijn.
Maak ondertussen de chocolade saus door ongeveer 50 ml slagroom te verwarmen en hier dan de reep chocolade in op te lossen.
Klop de resterende slagroom met poedersuiker naar smaak tot de gewenste dikte.
Snijd de bananen in stukjes en verdeel dit over 4 borden samen met de chocolade saus, slagroom en eventueel vanille ijs. Maak af met hagelslag of chocolade rasp en eventueel een takje munt.
Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.