Bananen met whisky is een heerlijk toetje met weinig moeite. Het klinkt misschien gek, maar door het marineren zal de banaan naar whisky gaan smaken. Kies dus een whisky naar smaak.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bananen-met-whisky
Pel de bananen en leg deze in een middelgrote kom, schenk de whisky erover heen en laat dit ongeveer een uur marineren. Hoe langer je dit zal marineren, hoe sterker de banaan zal smaken.
Afhankelijk hoeveel je van een whisky smaak houdt, zal te sterk niet lekker zijn.
Maak ondertussen de chocolade saus door ongeveer 50 ml slagroom te verwarmen en hier dan de reep chocolade in op te lossen.
Klop de resterende slagroom met poedersuiker naar smaak tot de gewenste dikte.
Snijd de bananen in stukjes en verdeel dit over 4 borden samen met de chocolade saus, slagroom en eventueel vanille ijs. Maak af met hagelslag of chocolade rasp en eventueel een takje munt.
Geniet ervan!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!