Banaan in filodeeg

(11)

Deze heerlijke banaan in filodeeg is super knapperig en gemaakt met maar een paar ingrediënten. Klaar in 20 minuten en lekker met vanille ijs.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Banaan in filodeeg

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 vellen filodeeg
  • klont (room)boter
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • vanille ijs om erbij te serveren
Banaan in filodeeg Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kleine sauspan of magnetron
  • snijplank & klein mesje
  • siliconen kwast

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/banaan-in-filodeeg


Banaan in filodeeg maken -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt boter in een kleine sauspan of magnetron. Pel de bananen en snijd deze in plakjes. 

Besmeer de vellen filodeeg met gesmolten boter en plak 2 vellen op elkaar. Leg een halve banaan in plakjes op het filodeeg, bestrooi met een beetje poedersuiker en rol het filodeeg strak op. 

Banaan in filodeeg
Banaan in filodeeg

Herhaal voor de resterende filodeegrolletjes en besmeer de bovenkant met gesmolten boter. Bak de banaan in filodeeg mooi knapperig en goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven. 

Serveer direct, het lekkerste met een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.