Deze heerlijke banaan in filodeeg is super knapperig en gemaakt met maar een paar ingrediënten. Klaar in 20 minuten en lekker met vanille ijs.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt boter in een kleine sauspan of magnetron. Pel de bananen en snijd deze in plakjes.
Besmeer de vellen filodeeg met gesmolten boter en plak 2 vellen op elkaar. Leg een halve banaan in plakjes op het filodeeg, bestrooi met een beetje poedersuiker en rol het filodeeg strak op.
Herhaal voor de resterende filodeegrolletjes en besmeer de bovenkant met gesmolten boter. Bak de banaan in filodeeg mooi knapperig en goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven.
Serveer direct, het lekkerste met een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.