Ohmydish.nl


Banaan in filodeeg

Deze heerlijke banaan in filodeeg is super knapperig en gemaakt met maar een paar ingrediënten. Klaar in 20 minuten en lekker met vanille ijs.

Banaan in filodeeg
20 minuten 4 personen Toetjes
Banaan in filodeeg

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 vellen filodeeg
  • klont (room)boter
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • vanille ijs om erbij te serveren
Banaan in filodeeg ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kleine sauspan of magnetron
  • snijplank & klein mesje
  • siliconen kwast

Bereiden

20 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/banaan-in-filodeeg


Banaan in filodeeg maken -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt boter in een kleine sauspan of magnetron. Pel de bananen en snijd deze in plakjes. 

Besmeer de vellen filodeeg met gesmolten boter en plak 2 vellen op elkaar. Leg een halve banaan in plakjes op het filodeeg, bestrooi met een beetje poedersuiker en rol het filodeeg strak op. 

Banaan in filodeeg
Banaan in filodeeg

Herhaal voor de resterende filodeegrolletjes en besmeer de bovenkant met gesmolten boter. Bak de banaan in filodeeg mooi knapperig en goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven. 

Serveer direct, het lekkerste met een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Bonenschotel met tomaat en ui

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.