Deze heerlijke banaan in filodeeg is super knapperig en gemaakt met maar een paar ingrediënten. Klaar in 20 minuten en lekker met vanille ijs.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/banaan-in-filodeeg
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt boter in een kleine sauspan of magnetron. Pel de bananen en snijd deze in plakjes.
Besmeer de vellen filodeeg met gesmolten boter en plak 2 vellen op elkaar. Leg een halve banaan in plakjes op het filodeeg, bestrooi met een beetje poedersuiker en rol het filodeeg strak op.
Herhaal voor de resterende filodeegrolletjes en besmeer de bovenkant met gesmolten boter. Bak de banaan in filodeeg mooi knapperig en goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven.
Serveer direct, het lekkerste met een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-05-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.