Artisjokken met sjalot-vinaigrette is een gerecht waarbij merkbaar is dat eenvoud ook heerlijk kan zijn. Recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en voeg het citroensap toe. Kook de artisjokken nooit in een ijzeren pan, dan zullen de artisjokken verkleuren.
Haal de buitenste en stevige bladeren van de artisjokken af. Breek de stengel eraf en gebruik een koksmes om een kwart van de bovenkant van de artisjokken af te snijden (zie foto).
Snijd de citroen doormidden en wrijf over de artisjok heen, dit voorkomt verkleuring. Gebruik een scherpe schaar of een koksmes om de bovenste puntjes van de bladeren af te snijden. Herhaal deze stap voor de andere artisjok.
Snijd het sjalotje in zo fijn mogelijke stukjes, voeg toe aan een kommetje. Voeg witte wijnazijn en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de olijfolie langzaam toe en roer tot een mooie vinaigrette.
Voeg de artisjokken toe aan het kokende water en laat 30 tot 40 minuten rustig garen. Voeg iets zwaars toe aan de bovenkant van de artisjokken om er zeker van te zijn dat de artisjokken geheel onder water staan.
Kook totdat de buitenste bladeren zacht aanvoelen. Giet de artisjokken na het koken af en houdt ze ondersteboven om het water eruit te laten lopen.
Dip de blaadjes van de artisjokken per stuk in de sjalot-vinaigrette en eet enkel het vruchtvlees aan de achterkant. Na de blaadjes haal je de binnenkant eruit, deze kun je niet eten, en kun je de artisjokharten eten. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.