Artisjokken met sjalot-vinaigrette
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Artisjokken met sjalot-vinaigrette veganistisch

Artisjokken met sjalot-vinaigrette is een gerecht waarbij merkbaar is dat eenvoud ook heerlijk kan zijn. Recept voor 2 personen.

50 minuten
2 personen
Artisjokken met sjalot-vinaigrette ingrediënten

Recept artisjokken met sjalot-vinaigrette

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en voeg het citroensap toe. Kook de artisjokken nooit in een ijzeren pan, dan zullen de artisjokken verkleuren.

Haal de buitenste en stevige bladeren van de artisjokken af. Breek de stengel eraf en gebruik een koksmes om een kwart van de bovenkant van de artisjokken af te snijden (zie foto).

Snijd de citroen doormidden en wrijf over de artisjok heen, dit voorkomt verkleuring. Gebruik een scherpe schaar of een koksmes om de bovenste puntjes van de bladeren af te snijden. Herhaal deze stap voor de andere artisjok.

Snijd het sjalotje in zo fijn mogelijke stukjes, voeg toe aan een kommetje. Voeg witte wijnazijn en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de olijfolie langzaam toe en roer tot een mooie vinaigrette. 

Artisjokken met een sjalot-vinaigrette
Artisjokken met sjalot-vinaigrette

De artisjokken met een sjalot-vinaigrette afmaken – 40 minuten

Voeg de artisjokken toe aan het kokende water en laat 30 tot 40 minuten rustig garen. Voeg iets zwaars toe aan de bovenkant van de artisjokken om er zeker van te zijn dat de artisjokken geheel onder water staan.

Kook totdat de buitenste bladeren zacht aanvoelen. Giet de artisjokken na het koken af en houdt ze ondersteboven om het water eruit te laten lopen.

Dip de blaadjes van de artisjokken per stuk in de sjalot-vinaigrette en eet enkel het vruchtvlees aan de achterkant. Na de blaadjes haal je de binnenkant eruit, deze kun je niet eten, en kun je de artisjokharten eten. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
454 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.82 g
11.44 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.98 g
6.15 g
Eiwitten
3.97 g
Vezels
3.01 g
Natrium
856.38 mg
Mineralen
Ijzer
2.41 mg
Calcium
91.05 mg
Magnesium
41.76 mg
Kalium
41.76 mg
Fosfor
167.98 mg
Koper
0.45 mg
Zink
0.5 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
16.64 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
60.85 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Artisjokken met sjalot-vinaigrette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.