Deze appel brioche ziet er feestelijk uit, een heerlijke aanvulling voor de brunch tijdens de feestdagen. Gemaakt met appel, kaneel en zelfgemaakt deeg.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-12-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-11-2024
Zorg ervoor dat de melk lauwwarm is, niet te warm want dat zal de werking van de gist tegen gaan. Meng de gist met de lauwwarme melk en laat dit ongeveer 10 minuten, of tot deze gaat schuimen, staan.
Meng ondertussen suiker, zout en bloem. Meng er dan ook 1 ei door en de zachte boter. Voeg het gistmengsel toe en kneed tot een deegbal is ontstaan. Dek het deeg af en laat ongeveer een uur rijzen, of tot het deeg verdubbeld is.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Niet te grote stukjes, anders is het oprollen van het deeg lastiger. Breng de appelstukjes op smaak met kaneel en suiker en meng dit goed.
Bestrooi je aanrecht en deegroller met bloem en kneed het deeg nog even kort door. Rol het deeg dan uit, maar maak het niet te dun.
Verdeel in brede repen en verdeel er dan de appelstukjes over. Druk de appelstukjes een beetje in het deeg zodat ze er minder snel afvallen.
Rol de eerste reep op en begin in het midden van de springvorm. Rol de overige repen er steeds omheen en druk ze een beetje tegen elkaar aan. Dek de brioche af en laat nog ongeveer een kwartier rijzen.
Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Klop het 2e ei los met een eetlepel water en bestrijk de bovenkant met het ei. Bestrooi de bovenkant met meer suiker en kaneel en bak de brioche mooi goudbruin in ongeveer een half uurtje tijd.
Laat de brioche buiten de oven een beetje afkoelen en serveer eventueel met fruitjam of opgeklopte slagroom. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.