Ananas bavarois
😍 82Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ananas bavarois

Super zachte en luchtige ananas bavarois is extra lekker met een vleugje rum. Kan natuurlijk ook zonder voor de kinderen deze Pasen.

40 minuten
6 personen
Recept ananas bavarois
Ananas bavarois ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Tip: Je kunt hiervoor schijven of stukjes ananas op (lichte) siroop of sap gebruiken.

Scheidt de eieren en voeg 4 eidooiers toe aan een middelgrote kom. Houdt 2 eiwitten apart om later te gaan gebruiken.

Giet de ananas af en giet 100 ml siroop/sap van het blik in een middelgrote pan. Voeg hier ook de melk aan toe en verwarm op laag vuur. Snijd ondertussen de helft van de ananas in kleine stukjes en houd de andere helft ananas apart om los erbij te serveren.

Klop de eidooiers enkele minuten met een garde tot deze een beetje luchtig en bleker zijn geworden. Schenk een beetje van het warme melk mengsel bij de eidooiers en blijf ondertussen voortdurend roeren om klontjes te voorkomen.

Schenk steeds een beetje meer van het warme mengsel bij de eidooiers en zodra het goed gemengd is schenk je alles terug in de pan. Verwarm het mengsel op laag vuur om de eidooiers te garen.

Blijf ondertussen rustig roeren, dit kun je het beste met een siliconen spatel doen om aanbranden te voorkomen. Je zult merken dat het mengsel iets dikker begint te worden. 

Ananas bavarois
Ananas bavarois

Ananas bavarois afmaken – 20 minuten + wachttijd

Week 4 gelatineblaadjes in koud water, knijp het overtollige water eruit en los deze op in het melk en eidooier mengsel. Roer er dan een eetlepel rum bij en laat het geheel een beetje afkoelen tot ongeveer lauwwarm.

Als het mengsel nog te warm is, zal de gelatine naar de bodem zakken tijdens het afkoelen. Het is dus belangrijk dat het gelatine mengsel niet te warm is.

Klop de slagroom tot deze ongeveer yoghurt dikte is en voeg deze toe aan het melk-mengsel. Roer er dan ook de fijngesneden ananas doorheen. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en voeg dan geleidelijk 40 gram suiker toe.

Spatel de opgeslagen eiwitten door het mengsel, zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft. Verdeel de bavarois over schaaltjes en zet deze dan een nacht in de koelkast om volledig op te stijven. Je kunt deze bavarois in de schaaltjes serveren, of dip de onderkant in heet water zodat je ze op een bord kunt serveren.

Serveer met de resterende stukjes ananas, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

82 waarderingen
😍
82
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Ananas bavarois"
Nel Teunissen zegt op 27-04-2019
Hoe groot moet het blik ananasschijven zijn? Groot of klein.
Ohmydish zegt op 27-04-2019
Goedenavond Nel, het blik ananas is +- 600 gram. Ik zal het er voor de duidelijkheid bij vermelden :)
Mirjam zegt op 13-11-2019
Er staat 4 blaadjes gelatine in het recept, ik heb begrepen dat het gewicht van de blaadjes nog wel eens kan verschillen, kun je aangeven hoeveel gram de blaadjes moeten wegen voor dit recept? Alvast bedankt... Mvg Mirjam
Ohmydish zegt op 13-11-2019
Hoi Mirjam, als je heel precies gaat kijken dan heb je zeker gelijk. Gelatineblaadjes variëren van 1.8 tot 2 gram, die wat ik gebruik zijn 2 gram. Als je dus heel precies gaat kijken dan zou gelatine altijd in grammen aangegeven moeten worden. Dat doe ik normaal ook, want ik werk normaal in de horeca, maar ik kreeg hier dermate vaak comments over dat ik mijn recepten minder officieel ben gaan schrijven (zelfde met eetlepels of ander minder precieze eenheden). Groetjes en een fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.