Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Een aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees is een heerlijk eenpansgerecht met aardappels en groenten, ook lekker als vegetarische maaltijd zonder vlees.

35 minuten
4 personen
Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees ingrediënten
Recept aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Gebruik aardappelblokjes vanuit de diepvries of vacuüm verpakt, maar je kunt natuurlijk zelf ook aardappels schillen, snijden en kort voorkoken.

Was de radijsjes goed en verwijder het blad. Snijd de uiteindes eraf en halveer de radijsjes. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Was de peterselie en hak deze fijn. Haal de kalfskoteletten vooraf uit de koelkast. 

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees
Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten.

Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg ook de ui, knoflook en radijsjes toe.

Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, peper en zout en bak tot de aardappelblokjes gaar zijn.

Roer de gehakte peterselie erdoor. Zodra de aardappelblokjes bijna gaar zijn verhit je de grillpan op hoog vuur.

Breng het kalfsvlees op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Grill het vlees enkele minuten aan beide kanten.

Serveer de aardappels en groenten met het kalfsvlees, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
364.95 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.4 g
2.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.3 g
1.34 g
Eiwitten
40.73 g
Vezels
8.81 g
Natrium
497.87 mg
Mineralen
Ijzer
5.97 mg
Calcium
70.92 mg
Magnesium
86.83 mg
Kalium
86.83 mg
Fosfor
546.79 mg
Koper
0.67 mg
Zink
4.98 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
38.62 mg
Vitamine D
0.6 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.41 mg
Vitamine B2
0.53 mg
Vitamine B6
1.07 mg
Vitamine B12
3.15 µg
Foliumzuur
61.33 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.