Ohmydish.nl


Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Een aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees is een heerlijk eenpansgerecht met aardappels en groenten, ook lekker als vegetarische maaltijd zonder vlees.

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees
35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram aardappelblokjes
  • flinke bos radijsjes
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 4 kalfskoteletten
  • paar takjes verse peterselie
Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • champignon borstel of keukenpapier
  • grillpan
  • vleestang

Bereiden

35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-radijs-roerbak-met-kalfsvlees


Voorbereiding -- 15 minuten

Gebruik aardappelblokjes vanuit de diepvries of vacuüm verpakt, maar je kunt natuurlijk zelf ook aardappels schillen, snijden en kort voorkoken.

Was de radijsjes goed en verwijder het blad. Snijd de uiteindes eraf en halveer de radijzen. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Was de peterselie en hak deze fijn. Haal de kalfskoteletten vooraf uit de koelkast.

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees afmaken -- 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg ook de ui, knoflook en radijzen toe. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, peper en zout en bak tot de aardappelblokjes gaar zijn. Roer de gehakte peterselie erdoor.

Als de aardappelblokjes bijna gaar zijn verhit je de grillpan op hoog vuur. Bestrooi het kalfsvlees met peper, zout en olijfolie en grill het vlees enkele minuten aan beide kanten. Serveer de aardappels en groenten met het kalfsvlees, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Geroosterde knoflookbollen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.