Aardappel anders ken je vast als een pot met saus waar je in een handomdraai de lekkerste aardappelgerechten mee kan maken. Maak deze saus nu ook zelf in een handomdraai!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-10-2024
Je kunt eventueel ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, dan kun je de volgende stap overslaan.
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes, niet al te dun maar ook niet te dik. Kook de aardappelschijfjes tot ze bijna gaar zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren afhankelijk van de dikte van plakken.
Pel ondertussen de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Snijd de spekjes fijner en snijd ook de hamplakjes fijn.
Verhit de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in met een beetje boter.
Verhit boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de spekjes toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg dan de bloem toe en roer glad, laat dit kort garen, je hebt nu een roux gemaakt.
Roer de bouillon erbij en roer steeds opnieuw glad om klontjes te voorkomen. Roer de melk erbij samen met de ham en roer opnieuw glad. Laat het geheel enkele minuten zachtjes dikker worden.
Giet de aardappelschijfjes af en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal. Zorg ervoor dat de bovenkant zo recht mogelijk is. Breng de saus op smaak met peper en zout en verdeel deze over de aardappelschijfjes.
Maak de aardappel anders af met een laag geraspte kaas en bak deze mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.
Serveer bijvoorbeeld met een frisse salade of gebakken broccoli, eet smakelijk!
Wat is aardappel anders?
Kant-en-klare sauzen van het eigen merk ‘Aardappel Anders’.
Welke soorten aardappel anders zijn er?
Aardappel anders Bacon-ui, aardappel anders Ham-kaas & aardappel anders Tuinkruiden-knoflook.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.