Aardappel anders

(45)

Aardappel anders ken je vast als een pot met saus waar je in een handomdraai de lekkerste aardappelgerechten mee kan maken. Maak deze saus nu ook zelf in een handomdraai!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Aardappel anders

Ingrediënten


  • 1 kg aardappelen
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 150 ml volle melk
  • 150 ml groentebouillon
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 50 gram gekookte ham
  • peper en zout naar smaak
  • flinke handvol geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • optioneel: middelgrote pan
  • optioneel: dunschiller
  • grote ovenschaal
  • oven
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote sauspan

Aardappel anders Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-anders


Voorbereiding – 15 minuten

Je kunt eventueel ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, dan kun je de volgende stap overslaan.

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes, niet al te dun maar ook niet te dik. Kook de aardappelschijfjes tot ze bijna gaar zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren afhankelijk van de dikte van plakken.

Pel ondertussen de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Snijd de spekjes fijner en snijd ook de hamplakjes fijn.

Verhit de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in met een beetje boter.

Aardappel anders - stap 1
Aardappel anders - stap 1

Aardappel anders afmaken – 45 minuten

Verhit boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de spekjes toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg dan de bloem toe en roer glad, laat dit kort garen, je hebt nu een roux gemaakt.

Aardappel anders - stap 2
Aardappel anders - stap 2

Roer de bouillon erbij en roer steeds opnieuw glad om klontjes te voorkomen. Roer de melk erbij samen met de ham en roer opnieuw glad. Laat het geheel enkele minuten zachtjes dikker worden.

Aardappel anders - stap 3
Aardappel anders - stap 3

Giet de aardappelschijfjes af en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal. Zorg ervoor dat de bovenkant zo recht mogelijk is. Breng de saus op smaak met peper en zout en verdeel deze over de aardappelschijfjes.

Aardappel anders
Aardappel anders

Maak de aardappel anders af met een laag geraspte kaas en bak deze mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.

Serveer bijvoorbeeld met een frisse salade of gebakken broccoli, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
45 stemmen

Aardappel anders: Veel gestelde vragen

Wat is aardappel anders?

Kant-en-klare sauzen van het eigen merk ‘Aardappel Anders’.

Welke soorten aardappel anders zijn er?

Aardappel anders Bacon-ui, aardappel anders Ham-kaas & aardappel anders Tuinkruiden-knoflook.

0 reacties op Aardappel anders

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.