Ohmydish.nl


Kweepeer recepten

Ken je deze ouderwetse soort fruit nog? In dit overzicht met kweepeer recepten kun je ideeën opdoen wat je ermee kan maken.

Kweepeer recepten

Misschien ken je deze 'ouderwetse' fruitsoort nog wel, de kweepeer. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met stoofperen, die zijn ook flink hard en omdat ze zo ongelijk in maat zijn wel wat lastiger te schillen. Maar daarom zijn ze zeker niet minder lekker! Je kunt ze dus niet eten zoals een appel of peer, want je zult ze eerst moeten bereiden (net zoals stoofperen).

Zoals je op bovenstaande foto ziet hebben ze in een vroeg stadium een beetje een harige schil, die iets weg heeft van een kiwi. De foto is halverwege juni 2019, ze worden nog een heel stuk groter en kleuren uiteindelijk geel zoals te zien is op onderstaande foto. Dit is het tweede jaar waarin we deze prachtige boom hebben, dus er volgen aankomende herfst weer een hoop meer recepten.

Kweepeer eind augustus

Kweepeer snoepjes, ook wel membrillo of pâte de coing. Heerlijke zoete en zachte snoepjes met een vleug citroen, wij zijn fan!

Kweepeer snoepjes Kweepeer snoepjes

Chutney van kweepeer, een ouderwetse bereiding. Erg lekker op brood of een cracker.

Chutney van kweepeer Chutney van kweepeer

In combinatie met vlees in hartige gerechten is kweepeer ook erg klassiek en een echte aanrader met bijvoorbeeld rundvlees.

Rundergebraad met kweepeer en pompoen Rundergebraad met kweepeer en pompoen

Een pavlova is een grote meringue, maar dan heerlijk zacht van binnen. Maak 'm eens met een topping van kweepeer en een siroop van rode port en tijm.

Pavlova met kweepeer en rode port Pavlova met kweepeer en rode port

Gelei gemaakt van kweeperen is overheerlijk bij een kaasplankje, fris en zoet en dat gecombineerd met zoutige kaas. Yum!

Kweeperengelei Kweeperengelei


Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/kweepeer-recepten


Vond je deze pagina interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige pagina
Pompoen recepten
Volgende pagina →
Onze honden

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.