Kweepeer recepten

Ken je deze ouderwetse soort fruit nog? In dit overzicht met kweepeer recepten kun je ideeën opdoen wat je ermee kan maken.

Kweepeer recepten

Misschien ken je deze 'ouderwetse' fruitsoort nog wel, de kweepeer. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met stoofperen, die zijn ook flink hard en omdat ze zo ongelijk in maat zijn wel wat lastiger te schillen. Maar daarom zijn ze zeker niet minder lekker! Je kunt ze dus niet eten zoals een appel of peer, want je zult ze eerst moeten bereiden (net zoals stoofperen). 

Zoals je op bovenstaande foto ziet hebben ze in een vroeg stadium een beetje een harige schil, die iets weg heeft van een kiwi. De foto is halverwege juni 2019, ze worden nog een heel stuk groter en kleuren uiteindelijk geel zoals te zien is op onderstaande foto. 

Dit is het tweede jaar waarin we deze prachtige boom hebben, dus er volgen aankomende herfst weer een hoop meer recepten. 

Kweepeer eind augustus
Kweepeer eind augustus

Kweepeer snoepjes, ook wel membrillo of pâte de coing. Heerlijke zoete en zachte snoepjes met een vleug citroen, wij zijn fan! 

Kweepeer snoepjes
Kweepeer snoepjes

Chutney van kweepeer, een ouderwetse bereiding. Erg lekker op brood of een cracker. 

Chutney van kweepeer
Chutney van kweepeer

In combinatie met vlees in hartige gerechten is kweepeer ook erg klassiek en een echte aanrader met bijvoorbeeld rundvlees. 

Rundergebraad met kweepeer en pompoen
Rundergebraad met kweepeer en pompoen 

Een pavlova is een grote meringue, maar dan heerlijk zacht van binnen. Maak 'm eens met een topping van kweepeer en een siroop van rode port en tijm. 

Pavlova met kweepeer en rode port
Pavlova met kweepeer en rode port

Gelei gemaakt van kweeperen is overheerlijk bij een kaasplankje, fris en zoet en dat gecombineerd met zoutige kaas. Yum! 

Kweeperengelei
Kweeperengelei

Een kweepeer compote is makkelijk te maken, heerlijk zoet en fris tegelijk. Lekker bij een stukje vlees, bij de kaas, toetjes en meer.

Kweepeer compote
Kweepeer compote


Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/kweepeer-recepten


Vond je deze pagina interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige pagina
Pompoen recepten
Volgende pagina →
Onze honden

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.