Een kweepeer compote is makkelijk te maken, heerlijk zoet en fris tegelijk. Lekker bij een stukje vlees, bij de kaas, toetjes en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-09-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2024
Het is niet nodig om de kweeperen te schillen, maar verwijder wel het klokhuis en was de kweeperen goed.
Kweeperen verkleuren heel snel, dus leg ze tijdens het snijden direct in koud water. Snijd de kweeperen in grove stukken.
Plaats de stukken kweepeer in een middelgrote pan en voeg water, witte wijn, suiker, het sap van een citroen, steranijs en een kaneelstok toe.
Laat de kweeperen op laag vuur (zonder deksel) ongeveer 45 minuten zachtjes gaar worden. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kweepeer stukken. De compote is gaar zodra de stukjes volledig zacht zijn geworden.
Verwijder de steranijs en kaneelstok en gebruik bijvoorbeeld een aardappelstamper om de kweeperen grof te pletten. Maak de compote niet te fijn.
Je kunt de compote nu direct gebruiken of bewaar deze lang in een gesteriliseerde pot. Geniet ervan!
Waar is kweepeer compote lekker bij?
Kweepeer compote is lekker op brood, bij de kaasplank, bij een stuk vlees en zelfs in desserts zoals bijvoorbeeld met chocoladeijs.
Hoe lang kan ik kweepeer compote bewaren?
Je kunt kweeperen compote een week lang in de koelkast bewaren. Wil je deze langer bewaren, dan kun je deze het beste in steriele potten doen.
Je kunt potten makkelijk en snel steriliseren door deze enkele minuten te koken in een pan met kokend water.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.