Witte kool is heerlijk in salades, van een klassieke coleslaw tot een Griekse witte koolsalade. Maar ook erg lekker in een warm gerecht zoals uit de wok of in soep.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 17-11-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-11-2022
De witte kool heeft een milde en lichtzoete smaak. Een koolsoort die al eeuwenlang wordt geteeld.
Witte kool is zeer caloriearm en rijk aan antioxidanten door de grote hoeveelheid vitamine C en bètacaroteen.
Witte kool is rijk aan micronutriënten zoals vitamines van groep B, kalium, calcium, ijzer en magnesium.
Daarnaast bevat witte kool vezels die goed zijn voor de darmen en zorgen voor een langdurig verzadigingsgevoel.
Witte kool is het hele jaar door verkrijgbaar.
Witte kool is minimaal 10 dagen vers in een koele kelder of in de groentelade van de koelkast.
Eenmaal gesneden is de witte kool nog maar 2 dagen houdbaar.
Een mooie witte kool is stevig en zijn. Het buitenste blad moet glad zijn zonder beschadigingen.
Er bestaan twee typen witte kool, de ronde witte kool en de spitskool. Daarbinnen bestaan verschillende witte kool rassen.
Hoe lang moet witte kool koken?
Als je witte kool wilt koken, kun je deze het beste in een pan met ruim kokend water en zout voor ongeveer 10 minuten koken.
Witte kool heeft echter meer smaak als je deze niet in water kookt, maar bijvoorbeeld in de wok of smoren in boter.
Welke kruiden bij witte kool?
Witte kool combineert goed met veel soorten kruiden, denk hierbij aan gember, korianderzaad, venkelzaad, basilicum, rozemarijn en nog veel meer.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.