Picadillo

(26)

Picadillo is een smaakvol gerecht uit Cuba, er bestaan veel soorten afhankelijk van de regio. Deze versie met gehakt en aardappelen is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken. Laat een reactie achter

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Picadillo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • halve groene paprika
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml passata
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 50 ml witte wijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel rozijnen
  • optioneel: kleine handvol groene olijven
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: jalapeño pepers
Picadillo Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • kleine kom
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan met deksel

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/picadillo


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes, niet te groot.

Kook de aardappelen beetgaar in het kokende water, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukjes. Haal deze vervolgens uit het water en zet opzij.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd deze in blokjes.

Picadillo
Picadillo

De picadillo afmaken – 45 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.

Zodra het gehakt rul gebakken is voeg je de paprika toe samen met 2 laurierblaadjes en bak nog enkele minuten langer.

Schenk 50 ml witte wijn erbij en laat dit verdampen. Voeg een theelepel oregano en komijn toe samen met tomatenpuree en 100 ml passata.

Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de picadillo 15 minuten zachtjes sudderen.

Haal de deksel van de pan en voeg de rozijnen samen met de aardappelen en eventueel olijven toe. Laat het geheel nog ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Verwijder de laurierblaadjes en serveer eventueel met jalapeños en rijst, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
26 stemmen

Picadillo: Veel gestelde vragen

Wat is picadillo?

Picadillo is een Latijns Amerikaans gerecht gemaakt van gehakt en tomaat, de rest van de ingrediënten variëren per regio.

Picar betekent hakken/snijden in het Spaans.

Kan ik de aardappelen weglaten?

Je kunt de aardappelen eventueel weglaten, er zijn verschillende soorten picadillo zonder aardappel.

Kan ik picadillo invriezen?

Je kunt picadillo prima invriezen in een goed afgesloten bak.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.