Picadillo
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Picadillo

Picadillo is een smaakvol gerecht uit Cuba, er bestaan veel soorten afhankelijk van de regio. Deze versie met gehakt en aardappelen is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.

1 uur
2 personen
Picadillo ingrediënten

Recept picadillo

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes, niet te groot.

Kook de aardappelen beetgaar in het kokende water, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukjes. Haal deze vervolgens uit het water en zet opzij.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd deze in blokjes.

Picadillo
Picadillo

De picadillo afmaken – 45 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.

Zodra het gehakt rul gebakken is voeg je de paprika toe samen met 2 laurierblaadjes en bak nog enkele minuten langer.

Schenk 50 ml witte wijn erbij en laat dit verdampen. Voeg een theelepel oregano en komijn toe samen met tomatenpuree en 100 ml passata.

Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de picadillo 15 minuten zachtjes sudderen.

Haal de deksel van de pan en voeg de rozijnen samen met de aardappelen en eventueel olijven toe. Laat het geheel nog ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Verwijder de laurierblaadjes en serveer eventueel met jalapeños en rijst, eet smakelijk!

Tips!

Wat is picadillo?

Picadillo is een Latijns Amerikaans gerecht gemaakt van gehakt en tomaat, de rest van de ingrediënten variëren per regio.

Picar betekent hakken/snijden in het Spaans.

Kan ik de aardappelen weglaten?

Je kunt de aardappelen eventueel weglaten, er zijn verschillende soorten picadillo zonder aardappel.

Kan ik picadillo invriezen?

Je kunt picadillo prima invriezen in een goed afgesloten bak.

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
29
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
746.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.5 g
19.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.56 g
16.4 g
Eiwitten
46.49 g
Vezels
10.31 g
Natrium
1724.11 mg
Mineralen
Ijzer
5.13 mg
Calcium
166.94 mg
Magnesium
121.41 mg
Kalium
121.41 mg
Fosfor
540.41 mg
Koper
0.51 mg
Zink
11.39 mg
Jodium
1.19 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
143.49 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
51.83 mg
Vitamine B1
0.43 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
1.02 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
66.02 µg
Vitamine E
0.28 mg
Vitamine K
6.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Picadillo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.