Picadillo is een smaakvol gerecht uit Cuba, er bestaan veel soorten afhankelijk van de regio. Deze versie met gehakt en aardappelen is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes, niet te groot.
Kook de aardappelen beetgaar in het kokende water, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukjes. Haal deze vervolgens uit het water en zet opzij.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd deze in blokjes.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Zodra het gehakt rul gebakken is voeg je de paprika toe samen met 2 laurierblaadjes en bak nog enkele minuten langer.
Schenk 50 ml witte wijn erbij en laat dit verdampen. Voeg een theelepel oregano en komijn toe samen met tomatenpuree en 100 ml passata.
Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de picadillo 15 minuten zachtjes sudderen.
Haal de deksel van de pan en voeg de rozijnen samen met de aardappelen en eventueel olijven toe. Laat het geheel nog ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Verwijder de laurierblaadjes en serveer eventueel met jalapeños en rijst, eet smakelijk!
Wat is picadillo?
Picadillo is een Latijns Amerikaans gerecht gemaakt van gehakt en tomaat, de rest van de ingrediënten variëren per regio.
Picar betekent hakken/snijden in het Spaans.
Kan ik de aardappelen weglaten?
Je kunt de aardappelen eventueel weglaten, er zijn verschillende soorten picadillo zonder aardappel.
Kan ik picadillo invriezen?
Je kunt picadillo prima invriezen in een goed afgesloten bak.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.