De lekkerste hapjes bij champagne

Tijdens oud en nieuw, maar ook als aperitief of tijdens de brunch mag champagne eigenlijk niet ontbreken. Welke hapjes passen het beste bij champagne?

Wat vind jij van dit blog?
1 stem

Champagne, er bestaan veel verschillende soorten, net zoals bij andere soorten wijn. Van lichte tot zwaardere champagne soorten, waarvan sommige een complexere smaak hebben dan andere. Er bestaan ook rosé champagne soorten met een prachtige kleur.

Er zijn bepaalde klassiekers die een perfecte match zijn, zoals bijvoorbeeld rauwe oesters bij champagne. Maar welke hapjes zijn er nog meer lekker bij? De bubbels zijn heerlijk als aperitief en tijdens de brunch, maar wist je dat champagne ook prima tijdens het diner geserveerd kan worden?

Lavendel Kir Royal
Lavendel Kir Royal

Champagne is een beschermde naam uit de bekende Champagne streek in Frankrijk. Alle andere soorten mogen de naam champagne niet dragen en zijn om die reden ‘mousserende wijnen’. Deze mousserende wijnen moeten niet alleen uit de streek komen, maar ook nog op een bepaalde wijze gemaakt zijn om champagne te mogen heten. 

Waarom is champagne zo'n veel geschonken aperitief? De zuurgraad in champagne zorgt voor het opwekken van het hongergevoel. Dat maakt het een goed begin van de maaltijd.

In films zie je het al vaak voorbij komen, aardbeien en champagne. Maar wist je dat andere soorten rood fruit ook perfect passen bij champagne? Denk hierbij aan frambozen, kersen en cranberry's. Maar waarom eigenlijk? De zuurgraad van champagne versterkt de smaak van het zoetzure fruit. 

Gerookte zalm is nog zo'n bekende klassieker, je kunt er heel snel en makkelijk een hapje mee maken. Maar ook rauwe zalm of tonijn is een echte aanrader. Citrus past er ook mooi bij, citrus past ook weer mooi bij vis dus dat komt extra goed uit.

Dadels met zuurkool en spek
Dadels met zuurkool en spek

Verschillende soorten kaas en gedroogd fruit zijn ook een aanvulling op je glas champagne. Denk bij gedroogd fruit vooral eens aan vijgen of dadels.

Hapjes met rauwe ham en gerookt spek zijn geweldig bij een glas bubbels vanwege hun hartige en zoute smaak. Zo kun je het gerookte spek bijvoorbeeld combineren met dadels. 

Brie en zachte peer hapjes
Brie en zachte peer hapjes

Door de zuurgraad van champagne passen olijven er ook goed bij, perfectie als je er dan ook nog eens een handje nootjes bij serveert.

Niet alleen fancy hapjes gaan goed met champagne, denk maar eens aan gefrituurde snacks!

Glazen met bubbels tijdens het diner kunnen lekker zijn bij bijvoorbeeld een (iets) pittige maaltijd, bij garnalen, bij een herfst salade met kaas en peer en nog veel meer. Geniet van deze lekkere hapjes bij Champagne !


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/de-lekkerste-hapjes-bij-champagne


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Chinese hotpot maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.