Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk
Deze maand zijn we niet verder gegaan met de badkamer of andere klussen, we hebben bewust onze weekenden een keer volgepland om te kunnen genieten van de zon, vrienden, etentjes, wijn en de natuur.
Ik maakte weer een nieuwe voorraad loempia's voor de vriezer. Ik experimenteerde met zelf kebab vlees maken, we aten weer eens een keer salade met gebakken geitenkaas en een keer tikka masala met paratha. We kochten een crêpe pan en maakten hierin de lekkerste galette Bretonne.
We maken nog steeds dagelijks een wandeling met Buddy en hij vindt het fantastisch. Hij werd 12 en kreeg een heerlijk ijsje gemaakt van pindakaas, appel (uit de tuin) en heet water. Even in de blender en vervolgens verdelen over vormpjes.
We zouden gaan barbecueën bij onze buren, maar het was ontzettend heet waardoor zij liever toch niet buiten wilden eten. Onze buurvrouw was jarig en we besloten daarom wel een uitgebreide barbecue voor haar te organiseren, maar dan bij ons thuis. Het toetje kregen ze niet meer op, dus hiermee gingen we naar vrienden om dit in hun tuin samen op te gaan eten.
Een andere vriend was ook jarig en er werd een verrassingsfeestje voor hem georganiseerd met barbecue, bubbels en een heerlijke chocoladetaart. Zoals altijd weer een topdag met de liefste vrienden.
Ik haalde een vriend op van vliegveld Toulouse, 2 uur rijden maar wel een prachtige route vol zonnebloemen en prachtige heuvels. Er werd veel gewandeld op verschillende mooie plekken, hij fotografeerde onze prachtige omgeving, meerdere borrels, spelletjes, wijnproeverij, uiteten en we gingen samen naar een dorpsfeest van een andere vriend. Altijd leuk als vrienden (of familie) uit Nederland onze vrienden hier ontmoeten.
Marco was deze maand ook jarig en ik maakte zijn favoriet: lasagne bolognese. Hij stopte iets eerder met werken zodat we met ons bezoek konden genieten van bubbels met mango cheesecake.
We gaan begin september naar Nederland, dus ik maakte alvast tientallen recepten zodat ik geen camera hoef mee te nemen. Daarnaast verwerkte ik veel oogst uit de moestuin en maakte ik de koelkast, vriezer en voorraad redelijk leeg zodat niets zal bederven terwijl we weg zijn.
- Bisous, Véronique