Kijkje in de keuken: augustus 2024
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kijkje in de keuken: augustus 2024

Deze maand veel jarigen, waaronder mijn eigen man, met o.a. gezellige barbecue's, taart en bubbels. We kregen bezoek uit Nederland en ik maakte heel veel nieuwe recepten, maar we aten ook verschillende bekende klassiekers zoals tikka masala.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 02-09-2024.

Bijgewerkt op: 07-09-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk


Deze maand zijn we niet verder gegaan met de badkamer of andere klussen, we hebben bewust onze weekenden een keer volgepland om te kunnen genieten van de zon, vrienden, etentjes, wijn en de natuur. 

Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 1

Ik maakte weer een nieuwe voorraad loempia's voor de vriezer. Ik experimenteerde met zelf kebab vlees maken, we aten weer eens een keer salade met gebakken geitenkaas en een keer tikka masala met paratha. We kochten een crêpe pan en maakten hierin de lekkerste galette Bretonne. 

Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 2
Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 3

We maken nog steeds dagelijks een wandeling met Buddy en hij vindt het fantastisch. Hij werd 12 en kreeg een heerlijk ijsje gemaakt van pindakaas, appel (uit de tuin) en heet water. Even in de blender en vervolgens verdelen over vormpjes.

Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 4

We zouden gaan barbecueën bij onze buren, maar het was ontzettend heet waardoor zij liever toch niet buiten wilden eten. Onze buurvrouw was jarig en we besloten daarom wel een uitgebreide barbecue voor haar te organiseren, maar dan bij ons thuis. Het toetje kregen ze niet meer op, dus hiermee gingen we naar vrienden om dit in hun tuin samen op te gaan eten.

Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 5

Een andere vriend was ook jarig en er werd een verrassingsfeestje voor hem georganiseerd met barbecue, bubbels en een heerlijke chocoladetaart. Zoals altijd weer een topdag met de liefste vrienden.

Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 6

Ik haalde een vriend op van vliegveld Toulouse, 2 uur rijden maar wel een prachtige route vol zonnebloemen en prachtige heuvels. Er werd veel gewandeld op verschillende mooie plekken, hij fotografeerde onze prachtige omgeving, meerdere borrels, spelletjes, wijnproeverij, uiteten en we gingen samen naar een dorpsfeest van een andere vriend. Altijd leuk als vrienden (of familie) uit Nederland onze vrienden hier ontmoeten. 

Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 7
Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 8
Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 9
Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 10

Marco was deze maand ook jarig en ik maakte zijn favoriet: lasagne bolognese. Hij stopte iets eerder met werken zodat we met ons bezoek konden genieten van bubbels met mango cheesecake.

Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 11

We gaan begin september naar Nederland, dus ik maakte alvast tientallen recepten zodat ik geen camera hoef mee te nemen. Daarnaast verwerkte ik veel oogst uit de moestuin en maakte ik de koelkast, vriezer en voorraad redelijk leeg zodat niets zal bederven terwijl we weg zijn.

Kijkje in de keuken: augustus 2024 - foto 12

- Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Kijkje in de keuken: augustus 2024"
Jenny inniger zegt op 07-09-2024
Zoals altijd zijn de recepten voor ieder wat wil, ben nl. half veg.(eet wel vis), maar je kunt onderden van vlees vaak wel voor veg. Dingen vervangen. Ze schrijft zo gezellig, is open, leuk met fotos, een nogmaals gezellige mail met leuke recepten
Véronique zegt op 07-09-2024
Dankjewel voor je super leuke en lieve bericht Jenny! Super om te horen dat je enthousiast bent en dat klopt zeker dat je naast de vele vegetarische recepten, ook de recepten met vlees vaak gemakkelijk vegetarisch kunt maken. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.