Wat eet jij vandaag?

Kies uit meer dan 2.480 recepten!

Laat je inspireren door onze heerlijke recepten van over de hele wereld, zo wordt de vraag ‘wat eten we vandaag?’ steeds makkelijker om te beantwoorden.

Over Ohmydish

Hoi! Ik ben Véronique, kom uit Limburg en woon in Zuid-Frankrijk. Passie voor o.a. koken, mijn moestuin, delen van recepten en onze drie honden!

Ohmydish bestaat sinds 2014 en ik plaats minimaal 5x per week een nieuw recept of keuken-gerelateerde inhoud. De recepten op Ohmydish zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Ik hoop dat jij net zoveel plezier hebt in het lezen van de recepten als ik in het maken ervan! Contact opnemen

Véronique van Ohmydish
Receptenboekje aanmaken

GRATIS receptenboekje

Je persoonlijke receptenboekje met al je favoriete receptenSla recepten op van Ohmydish, andere websites en jezelfMaak collecties aan om je opgeslagen recepten te sorterenSimpel en snel weekmenu's aanmaken

Recept van de dag

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Wentelteefjes van krentenbrood uitgekozen. Wentelteefjes van krentenbrood zijn een nog luxer ontbijt dan standaard wentelteefjes, extra lekker met gebakken appeltjes en een snuf speculaaskruiden. Volledig recept bekijken

Wentelteefjes van krentenbrood
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wentelteefjes van krentenbrood

20 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Klop 2 eieren los samen met 200 ml volle melk en 2 eetlepels suiker. Je kunt eventueel een snuf kaneel of speculaaskruiden toevoegen aan het mengsel.

Schil de appels en snijd deze in stukjes. 

Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelstukjes enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel suiker toe en bak de appel nog iets langer tot deze gaat karameliseren. Voeg een theelepel speculaaskruiden toe aan de appeltjes. 

Verhit ondertussen een klein klontje boter in een grote bakpan. Haal de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en bak het brood mooi goudbruin aan beide kanten.

Herhaal voor alle sneetjes brood en serveer de wentelteefjes met gebakken appel en eventueel een lepel Griekse yoghurt. Eet smakelijk!

Seizoensproducten van mei 2024

Koken met de seizoenen

De maand mei staat in het teken van picknicks, verse salades, lunches in de zon en de eerste zondagse barbecues. De variatie aan lente producten neemt toe met de eerste kersen, verse erwten, asperges en de mooiste tomaten. Varieer er op los met de lekkerste pasta, risotto en hapjes tijdens de borrel. Het is immers steeds langer licht en dat vraagt om gezellige avonden.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.