Kijkje in de keuken: maart 2024
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kijkje in de keuken: maart 2024

Een productieve maand waarin we veel bezig zijn geweest. Ik heb ontzettend veel bakrecepten gemaakt, de eerste 2 verfpotten van dit jaar zijn weer leeg en de nieuwe Ohmydish website begint vorm te krijgen.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 02-04-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


Een productieve maand op alle vlakken: we zijn goed opgeschoten met de nieuwe badkamer, nagenoeg alle luiken zijn voorzien van een lik verf, veel bezig geweest in de (moes)tuin, de nieuwe website begint vorm te krijgen en ik heb ontzettend veel nieuwe recepten gemaakt.

Begin maart gingen we lunchen bij een Britse pub in onze buurt, keertje iets anders dan lokale Franse restaurantjes. Heerlijk gegeten en wederom een gezellige middag met Britse en Nederlandse vrienden.

Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 1

De afvoer voor het toilet boven was vorige maand al geplaatst: wat een luxe, een toilet naast de slaapkamer! Deze maand werd ook de afvoer voor de douche, bad en wasbakken aangesloten tot de fosse septique. Er werden rails gemonteerd om muren en plafonds te maken. Een deel heeft ook al isolatie en OSB platen, die platen maken het makkelijker en steviger om straks alles op te kunnen hangen. De badkamer is daarmee grotendeels klaar voor de gipsplaten!

Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 2
Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 3

De wasbakken werden bezorgd en passen perfect in de stijl die we voor ogen hebben voor de badkamer. Er missen o.a. nog kranen en waterleidingen waardoor ze voorlopig voor de sier alvast op hun plek staan. 

Marco had weer een afspraak in het ziekenhuis van Pau, een stad een uur verderop. Deze keer voor een scan/echo ter controle, maar de uitslag krijgen we over enkele weken pas. We maakten er een dagje van bij verschillende winkels: Leroy Merlin, Brico depôt, France Asia en Grand Frais. Wat betreft tegels zijn we er nog niet helemaal uit, maar wel de knoop doorgehakt voor andere badkamer dingen. 

Ze hadden deze keer wel loempiavellen bij France Asia, dus ik heb inmiddels een flinke voorraad zelfgemaakte loempia's in de vriezer.

Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 4

Onze Franse buren genoten in onze tuin van taart met koffie in het zonnetje, ik maakte o.a. een notentaart met walnoten en hazelnoten uit de tuin en een frisse mango cheesecake. De eerste BBQ van het jaar was bij diezelfde buren en terwijl het enkele dagen later 30 graden was ging ook bij ons thuis de BBQ aan. 

Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 5
Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 6
Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 7

Eind maart was er een dorpsfeest, repas pèle-porc (met een lokaal varken), wederom georganiseerd door de comité des fêtes. We wonen in een dorp van ongeveer 200 inwoners, hierdoor kennen we bijna iedereen en is het erg gezellig.

Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 8

Ik kreeg een fles bubbels van iemand bij de fysio, om te proeven want het was er eentje uit de Bourgogne waar zijn familie vandaan komt. Een perfecte manier om het weekend in te luiden.

Het pandan kokosijs dat ik maakte was een perfecte pauze snack om in het zonnetje van te genieten. Het recept komt binnenkort nog online en is een aanrader als je van kokos houdt.

Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 9

Mijn kweekkas staat inmiddels vol met mini plantjes, die binnenkort allemaal de grond in kunnen. De laatste prei werd geoogst, zodat de grond voorbereid kan worden voor nieuwe plantjes. Dit is het laatste jaar dat we er met de mini tractor doorheen gaan, vanaf volgende jaar stap ik over op een no dig methode. 

Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 10
Een kijkje in de keuken: maart 2024 - foto 11

Op verschillende stukken van de tuin staan in totaal inmiddels zo'n 100 nieuwe haagjes, ik maak ze af en toe onkruid vrij zodat ze niet worden verstikt. Ze groeien tot nu toe allemaal erg goed en gaan in de toekomst hopelijk op meerdere plekken schaduw geven in de tuin.

De eerste asperges van het seizoen komen uit Spanje, ondanks dat de Limburgse asperges veel smaakvoller zijn waren deze best oké. Niet top, maar hé, ik ben gewoon verwend wat asperges betreft! 

- Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kijkje in de keuken: maart 2024"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.