Kijkje in de keuken: april 2024
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kijkje in de keuken: april 2024

Deze maand ging eindelijk onze nieuwe website live! De barbecue ging meerdere keren aan en er werden veel kleinere klussen gedaan in en rond het huis.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-05-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


Sinds september heeft Marco hard gewerkt aan een nieuwe website, met een geheel nieuw systeem en alles. Naast zijn fulltime baan als webdeveloper heeft hij in de uren die hij had telkens iets gedaan en wat is hij mooi en overzichtelijk geworden! Na maanden besloten we dat het tijd was om 'm online te zetten, sommige dingen zijn nog niet 100% perfect maar komende tijd zal de site steeds meer worden uitgebreid. 

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 1

Het was prachtig weer in het Zuidwesten en daarom ging de barbecue meerdere keren aan. Zo maakte ik o.a. heerlijke spareribs en kipkluifjes, maar er stond deze lente maand ook regelmatig iets met asperges op het menu.

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 2

We kochten in 2018 een onbewoonbaar huis op het Franse platteland, aangezien er beperkt tijd en budget was kon niet alles tegelijk verbouwd worden en werden verschillende aspecten tijdelijk gemaakt. Al die tijdelijke dingen zijn teveel om op te noemen, maar inmiddels was het na al die jaren tijd om wat klussen opnieuw te doen, en dan dit keer permanent.

Zo maakten we in '18 een tijdelijke keuken, omdat de keuken uiteindelijk verplaatst gaat worden naar een andere ruimte. Dat plan hebben we ver vooruit geschoven, waardoor we nu eindelijk een echte afvoer naar de fosse septique hebben gemaakt vanuit deze keuken. Direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om een extra buitenkraan te plaatsen aan die kant. De keuken zelf bestaat trouwens nog steeds voor de helft uit balken en zelfgemaakte deurtjes met een werkblad erop, maar dat terzijde.

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 3

Marco had wederom een afspraak in het ziekenhuis, dit keer om de uitslag van de scan/echo te bespreken. Goed nieuws: nog steeds kankervrij en over een half jaar pas weer een nieuwe controle! 

Terwijl we weer in Pau waren, bezochten we wederom Leroy Merlin, maar gingen we ook voor het eerst ooit naar Auchan. Wat een enorme winkel met overweldigend assortiment!

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 4

We hebben last van vocht op een aantal plekken van de benedenverdieping, dit komt doordat ons huis van rivierstenen is gebouwd - meer dan 300 jaar geleden. We leerden dat dit in ons geval op te lossen is met een voorzetwand, om een lucht barrière te creëren, en dat deden we in de badkamer met pvc schrootjes. Nog meer april klussen waren o.a. verschillende verfklussen die een nieuwe laag konden gebruiken: Wc deur, plafond van de badkamer beneden, balken in de woonkamer en de kweekkas. 

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 5

We gingen eten bij Britse vrienden thuis, waar we een top avond hebben gehad met heerlijk eten en het leuke spel: "New phone, who dis?" Echt een aanrader, maar het is wel alleen echt leuk als je de Engelse taal erg goed machtig bent. Een dag later gingen we eten bij Nederlandse vrienden, waar we wederom een top avond hebben gehad met hapjes en stoofvlees van lokaal wild zwijn.

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 6

We hebben een caravan in de tuin staan, die hebben we jaren geleden tegen een fles wijn kunnen ruilen. We hebben er toen een bed en stapelbed in gemaakt en deze deed dienst als logeerkamer, bij gebrek aan extra kamer in het huis. Gelukkig hebben we inmiddels een (kleine) logeerkamer, want de caravan is helemaal rot en moet volledig weg.

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 7

De moestuin bestaat grotendeels uit een stuk grond welke ik elk jaar opnieuw indeel door middel van wisselteelt. Een ander deel is gemaakt van verhoogde bakken, ofwel een no-dig methode, dit werkt beter voor mijn pijnlijke schouder dus ooit zal de moestuin volledig gevuld worden met verhoogde bakken. 

We hebben de grond bewerkt met de mini tractor (enkel de bovenste laag) en tegen onkruid en uitdrogen hebben we hier 10 aanhangers vol houtsnippers overheen verdeeld. Deze houtsnippers zijn gemaakt van bomen bij het meer uit ons dorp, een paar honderd meter bij ons vandaan. Vervolgens heb ik het irrigatiesysteem - dat ik vorige zomer al van mijn moeder kreeg voor mijn verjaardag - aangesloten bovenop de houtsnippers.

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 8

Volgende stap is de plantjes uit de kweekkas in de volle grond zetten en hopen dat de houtsnippers goed hun werk gaan doen. De kas staat inmiddels steeds voller en nagenoeg alles ontkiemt en groeit goed. Dan is het wachten tot ik weer kan koken met allerlei verse groenten!

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 9

Er was een markt van lokale producenten in het dorp van een Britse vriend, nadat we deze hadden bezocht gingen we bij hem in de tuin lunchen waarna een gezellige zondagmiddag volgde.

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 10

Mariska van Flying Foodie ken ik al jaren online, al van voor onze foodblogs, en ze heeft een kookboek voor de instant pot geschreven! Ze stuurde ons haar boek, mijn eerste indruk is erg goed dus ik zal er binnenkort uit gaan koken.

Een kijkje in de keuken - april 2024 - foto 11

Einde van de maand werd na lang wachten eindelijk het bestelde bad en alle kranen geleverd! Aangezien we op die dag bezig waren met de livegang van de nieuwe website, gaan we in mei pas weer verder met het installeren van o.a. het bad in de nieuwe badkamer. Maar hij staat al op zijn plek en hij is werkelijk prachtig!

- Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Kijkje in de keuken: april 2024"
Annemiek van Zon zegt op 04-05-2024
Altijd een leuke rubriek om te lezen. En nu ik het huis in het echt heb gezien is het nog leuker. Het belangrijkste is het nieuws van Marco uiteraard. Fijne zomer en GENIET 😘
Véronique zegt op 09-05-2024
Dankjewel Annemiek, absoluut het belangrijkste nieuws en daarom extra genieten deze zomer! Dat is zeker waar dat het extra leuk is als je de plekjes op de foto's herkend! Jullie ook een hele fijne zomer, geniet ervan samen en veel liefs van ons

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.